Slovenija

Poostren nadzor: inšpektorji na Krvavcu večjih kršitev niso zaznali

Krvavec, 26. 02. 2021 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ema Čepon
Komentarji
4

Inšpektorji so obiskali Krvavec, kjer kršitev niso zaznali. Smučarji večinoma nosijo maske in vzdržujejo razdaljo. Le tu in tam se najde kakšen, ki se spozabi, a pogosto zadostuje že opozorilo. Kljub temu velja poziv, naj vsi dosledno upoštevajo ukrepe. Tudi ta konec tedna bodo spoštovanje ukrepov poostreno nadzirali zdravstveni in infrastrukturni inšpektorji, na smučiščih bo policija.

Sončen petek so kljub visokim, skoraj poletnim temperaturam, za spust po belih strminah na Krvavcu izkoristili številni. "Lepše ne more biti," pove eden izmed smučarjev. "Ni boljše izkoriščenega dneva," se strinja drugi. 

Naše največje smučišče te dni praktično poka po šivih. Vsak dan ga obišče tudi do 2.000 smučarjev. A zaradi skoraj vsakodnevne prisotnosti inšpektorjev ni veliko prostora za napake. "Ko se zberejo domači skupaj, so brez mask, drugače pa imajo ves čas maske gor," razlaga obiskovalec, drugi pohvali vestnost delavcev na smučišču: "Če nimaš maske gor, rečejo. Lepo kontrolirajo, res, pohvalim."

Na Krvavcu smučarji ukrepe večinoma upoštevajo.
Na Krvavcu smučarji ukrepe večinoma upoštevajo. FOTO: POP TV

Ali smučarji resnično sledijo vsem navodilom, so se inšpektorji na lastne oči prepričali tudi danes, a večjih kršitev niso zaznali. "Smo imeli kar nekaj obiskov inšpektorjev, vendar do sedaj so bili zadovoljni s tem, kako opravljamo svoje delo," pojasnjuje Barbara Božič iz Službe za marketing na smučišču Krvavec. 

"Prvi dan smo imeli malo težav oziroma smo otrokom ustrezno razložili uporabo mask. Zadnji dan oziroma vse naslednje dni pa ni bilo nobenega problema več," pove Luka Štumberger, direktor šole smučanja na Krvavcu. 

V preteklem tednu so zdravstveni in infrastrukturni inšpektorji na slovenskih smučiščih sicer zaznali nekoliko več kršitev kot prej, izdali so 104 opozorila. "Za prihajajoči konec tedna pa napovedujemo skupen poostren nadzor zdravstvenega inšpektorata, inšpektorata za infrastrukturo in Policije na vseh odprtih smučiščih po Sloveniji," opozarja Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata. 

Smučarji, kot ugotavljajo inšpektorji, namreč pogosto grešijo pri najosnovnejšem ukrepu, to je nošenju mask. Te so ob novem pravilu, da so na sedežnici lahko zasedena vsa mesta, ključne.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uroš Mernik
01. 03. 2021 08.20
ga. novinarka Ema Č. pove, da je Krvavec naše največje smučišče. Prosim navedite vir te trditve. Sem prepričan, da to ni res.
Kiki Kris
26. 02. 2021 21.10
+2
Letos na morju bo isti,ce sploh bo do tega prislo...vrjetno bo treba kaksno potrdilo,kot velja od jutri naprej oz. cez slabe 3 ure
ad21
26. 02. 2021 20.53
+1
Komedija absurda : Infrastukturni inšpektorji (?) bodo na smučiščih nadzirali skladnost naprav s predpisi (kar je njihovo delo) oziroma ogroženost naprav v kolikor se kakšen smučar zaleti v steber in ga okuži. Če bodo ugotovili, da je steber sedežnice okužen (na osnovi HAT testa) ga bodo poslali v 10 dnevno karanteno in tako obvarovali smučarje pred širitvijo virusa.
tianot
26. 02. 2021 20.37
+1
Včasih smučam hit, včasih pa počasi 😎