Slovenija

Nadzorni svet Lesne razrešil Pogorevca

Otiški vrh, 13. 04. 2000 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet Lesne je včeraj razrešil prvega moža družbe Bojana Pogorevca in na njegovo mesto začasno imenoval predsednico NS Nedo Bončina Čar. Na potezo NS družbe se je danes odzval Bojan Pogorevc, ki očitkom o neprimernem načinu vodenja oporeka. Kot poudarja razrešeni direktor, je bil sporni razvojno -sanacijski program sprejet in potrjen na vseh organih Lesne, prav tako pa tudi na upravnem odboru večinske lastnice Lesne, Slovenske razvojne družbe, zato je odločitev lastnikov po njegovem mnenju toliko bolj nerazumljiva.

Po utemeljitvah NS je bil Pogorevc razrešen, ker so ukrepom, ki naj bi jih narekoval razvojno sanacijski program, nasprotovali zaposleni in direktorji sedmih od osmih hčerinskih družb. Slednji so zahtevali Pogorevčevo zamenjavo, pri tem pa grozili tudi s kolektivnim odstopom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.