Slovenija

Nadzorniki sprejeli pravilnik o volitvah

Ljubljana, 11. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet Vzajemne zdravstvene zavarovalnice je na današnji seji potrdil pravilnik o volitvah v skupščino zastopnikov članov Vzajemne. Pravilnik mora zdaj sprejeti začasna skupščina Vzajemne.

Skladno s statutom Vzajemne bosta uprava in nadzorni svet v najkrajšem možnem času sklicala sejo začasne skupščine, ki bo potekala 22. oktobra 2002. V primeru, da bo skupščina predlog pravilnika potrdila, bodo volitve razpisane predvidoma 6. decembra 2002, so sporočili iz Vzajemne.

Poleg pravilnika o volitvah so člani nadzornega sveta obravnavali še poslovanje Vzajemne v prvih sedmih mesecih letošnjega leta. Ocenili so, da je poslovanje Vzajemne uspešno in da uprava tekoče realizira vse naloge iz poslovnega načrta. Iz finančnih podatkov tega obdobja izhaja, da odhodki za škode še vedno naraščajo in so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani višji za 12 odstotkov. Posebej je potrebno izpostaviti rast odhodkov za zdravila, ki v strukturi odhodkov Vzajemne predstavljajo 40 odstotkov, in so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za več kot 19 odstotkov, so še sporočili iz Vzajemne.