Slovenija
Oglas

Najlepši otroški supi za navihano poletje

Ljubljana, 08. 06. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sezona supanja se začenja in poletne mesece bo letos kar veliko otrok preživelo na novih otroških supih, manjših, lažjih, bolj stabilnih in s simpatičnimi otroškimi motivi. Kateri pa je tebi najbolj všeč?

Nekdanja novinarka naše medijske hiše, Nina Valant, ki sicer že nekaj let dela v gostinsko turističnih vodah, je z letošnjo pomladjo začela pisati novo zgodbo. Ustvarila je otroške supe, ki so manjši, lažji, bolj stabilni in imajo res lepe otroške motive. Sama si res želim, da bi bili otroci čim manj pred kakršnimikoli ekrani, da bi čim več časa preživeli na svežem zraku, se gibali in uživali v družbi vrstnikov. Tudi to je en izmed razlogov, da je v letošnjem letu SupCo zgodba ugledala luč sveta, je povedala. Glavni razlog, da se je vse skupaj začelo, pa je njen sin Jakob.

Jakob je najbolj vesel, da je na svojem otroškem supu lahko tudi skupaj z mami ali pa vesla sam.
Jakob je najbolj vesel, da je na svojem otroškem supu lahko tudi skupaj z mami ali pa vesla sam. FOTO: Arhiv ponudnika

Sama ustvarila sup za svojega otroka

Ker je Jakob že skoraj od rojstva res zelo rad na supu, smo preteklo poletje iskali en manjši otroški sup in ga na našo žalost oziroma danes lahko rečem srečo, nismo našli. Nato sem Jakobov prvi otroški sup naročila direktno v tovarni, kjer izdelujejo supe in so mi ga naredili po dimenzijah, ki sem jih javila. Seveda tisti sup še ni imel otroškega potiska in ko smo ga testirali smo ugotovili, da je tudi pri dimenzijah potreben še kakšen popravek. Jakob se je na njem vseeno rad vozil in marsikateri starš me je vprašal, kje smo kupili tako majhen sup. Ko sem videla, da jih na trgu ni oziroma jih je zelo malo, sem se odločila, da naredim svojo sup zgodbo. Danes imam tako svojega drugega otroka, to je SupCo. Na voljo sta dve različni velikosti otroških supov in pet različnih otroških motivov. Zavedam se, da mene in vse, ki so mi kakorkoli pomagali, čaka še dolga pot, za katero verjamem, da bo navihana in uspešna, nam je zaupala začetke, Nina Valant, ustanoviteljica SupCa.

Srečna lastnica havajke, ki komaj čaka, da jo preizkusi na morju.
Srečna lastnica havajke, ki komaj čaka, da jo preizkusi na morju. FOTO: Arhiv ponudnika

Nina pravi, da še slabo leto nazaj ne bi upala sanjati o tem, danes pa leti s supom, ki je narejen čisto po njenih željah in ki bo tudi vašim malčkom lahko polepšal poletne dni. Ko se je odločila, da bi otroške supe res prodajala, je bilo, poleg kvalitete, pomembno še, da imajo otroške motive. Ideje iskali in risali so vsi po malo ... Jakob, Grega, Meta, Tomaž ... Nina pravi, da verjetno največ ona sama in vse okoli sebe spraševala, kakšni se jim zdijo motivi za supe. Predvsem je bilo pomembno mnenje otrok. Vmes smo spreminjali detajle in barve, dodajali, odvzemali, brisali in spet risali. Za zadnji testni sup je seveda motiv izbral Jakob. Tako bo ta naš pirat za vedno "prva sup ljubezen", je srečna Nina.

Nina je večjega od otroških supov preizkusila tudi na jadranju, kjer se je obnesel odlično.
Nina je večjega od otroških supov preizkusila tudi na jadranju, kjer se je obnesel odlično. FOTO: Arhiv ponudnika
Letošnja SupCo kolekcija otroških supov.
Letošnja SupCo kolekcija otroških supov. FOTO: Arhiv ponudnika

Za aktivno poletje

Supanje je v zadnjih nekaj letih postalo zelo priljubljeno in v tej dejavnosti ne uživajo le odrasli. Tudi nad otroškim supanjem oziroma veslanjem v stoje se navdušuje vedno več otrok in mladostnikov ter staršev, ki svoje otroke uvajajo v ta šport. Je pa seveda priporočljivo, da so deske za otroke prilagojene najmlajšim, da so lažje, krajše in še bolj stabilne. In kakšne so prednosti supanja za otroke? Otroško supanje je zabavna in razburljiva dejavnost, ki ima lahko številne koristi za otroke. Lahko pomaga izboljšati njihove fizične sposobnosti, izboljša koordinacijo, ravnotežje, jim omogoči občutek odgovornosti in neodvisnosti ter spodbudi ljubezen do narave, predvsem do vode.

Na sliki se dobro vidi, kakšen napredek je od tistega prvega supa naročenega po meri, do končnega izdelka.
Na sliki se dobro vidi, kakšen napredek je od tistega prvega supa naročenega po meri, do končnega izdelka. FOTO: Arhiv ponudnika

Zaradi vseh teh prednosti in pozitivnih učinkov na otroke, je nastala tudi SupCo zgodba. Naj bo letošnje poletje v znamenju SupCo supov in naj otroci uživajo v vodnih vragolijah. Za več informacij in naročilo, kliknite na spletno stran SupCo ali pošljite mail na: info@sup-co.si.

Testni sup smo preizkušali tudi na jezeru Jasna, ob koncu zime.
Testni sup smo preizkušali tudi na jezeru Jasna, ob koncu zime. FOTO: Arhiv ponudnika

Otroški supi so na voljo v dveh velikostih. Za najmlajše otroke stare od 2 do 6 let. Za igro ob in v vodi, za poletno zabavo ter za ujet prvi val vsakega malega pomorščaka. Druga velikost pa je namenjena otrokom starim od 7 do 13 let. Za poletne vragolije, zabavo s prijatelji in ustvarjanje nepozabnih poletnih spominov.

Katerega pa bi vi izbrali za svojega otroka?
Katerega pa bi vi izbrali za svojega otroka? FOTO: Arhiv ponudnika



Naročnik oglasa je Sup-co.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3