Slovenija

Po eksploziji turbine je avto v celoti pogorel v sekundi

Ljubljana, 12. 09. 2019 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Nuša Stegnar
Komentarji
245

"Imel sem le toliko časa, da sem dvignil pokrov, stekel do zadnjih sedežev, da bi vzel kovček, a so me že prestregli in odvlekli proč," pojasnjuje bralec, ki mu je na hrvaški avtocesti zagorel avtomobil. Če bi imel na zadnjem sedežu privezanega otroka ali pa starejšo osebo, bi ali končal zelo opečen ali pa bi zgorel, opisuje. Sam je na srečo utrpel le opekline po rokah.

V začetku septembra je na avtocesti pri Slavonskem Brodu zgorel avtomobil slovenskega državljana. Kot nam je sporočil bralec, gre za avtomobil znamke volvo XC70, ki mu je eksplodirala turbina, po nekaj minutah pa naj bi zgorel do nerazpoznavnosti.

Bralec tako opozarja vse lastnike avtomobilov volvo s turbinsko gnanim motorjem ne glede na letnik izdelave, naj bodo pozorni na sledeče znake: pri pospeševanju se sliši visokofrekvenčni zvok motorja, podoben reaktivno letalskemu (gre za nezdrav zvok turbine, ki se muči, zato avto s težavo pospešuje), iz izpušne cevi se vije gostejši dim kot običajno, osvetli se kontrolna lučka motorja, pri speljevanju, stanju na semaforju ali med vožnjo se nenavadno ugaša motor, nenavadno pojenjuje moč motorja, plastični sesalni kolektor se stopi, med vožnjo se vije bel dim iz motornega dela, ali če zaznate nenavaden vonj, ki izvira iz motorja. Če opazite kateri koli znak, nemudoma ugasnite motor, umaknite se na varno razdaljo in se o nadaljnjih korakih posvetujte s pooblaščenim serviserjem. Bralec poudarja, da so se nekateri omenjeni znaki pojavili pred eksplozijo prve turbine, nekateri pa ob eksploziji druge.

Pojasnil je namreč, da je prva turbina v avtomobilu eksplodirala že pred leti, a se avtomobil takrat ni vnel, je pa šlo takrat za namerni strojelom, "kar pomeni, da je serviser nalašč odlomil del turbine, ki je potem čez par let eksplodirala". Dogodek se je zgodil na pooblaščenem servisu, ki so mu zaradi takih in podobnih stvari tudi odvzeli licenco, je pojasnil bralec, ki so mu potem turbino zamenjali. "Tokrat je bila neizmerna sreča, da sem bil sam v avtomobilu. Ko sem šel ven, nisem imel niti toliko časa, da bi iz zadnjih sedež vzel kovček s stvarmi, ker je avto v nekaj sekundah popolnoma pogorel. Imel sem le toliko časa, da sem odprl pokrov, kjer je bil ogenj, nato sem stekel do zadnjih sedežev, da bi vzel kovček, a sta me dva že prestregla in me odvlekla stran. Če bi imel na zadnjem sedežu privezanega otroka ali pa starejšo osebo, bi ali končal zelo opečen ali pa bi zgorel, tako hitro je avto pogorel v celoti," je pojasnil in dodal, da je na srečo sam utrpel le opekline po rokah. 

Uničen volvo
Uničen volvo FOTO: Gsus Ajax

Iz Volvo Cars Slovenija so sporočili, da o omenjenem dogodku niso bili obveščeni, so pa na družbenih omrežjih zasledili informacijo o zagorelem avtomobilu, tako da je tehnična služba že stopila "v stik z gospodom, ki je slike objavil na Facebooku in trenutno čakamo na podrobnejše informacije o samem vozilu (VIN številka)".

Da je Volvo Cars Slovenija stopil v stik z njim, nam je potrdil tudi bralec. "Na Volvo Cars Slovenija so rekli, da bodo to raziskali, ker je to kot tempirana bomba. Preverili bodo celo kronologijo avtomobila, da bi ugotovili, če se je kadar koli zgodilo, da bi morali moj avtomobil zaradi potencialno nevarne turbine vpoklicati, pa mene o tem niso obvestili," je povedal in dodal, da v 16 letih ni dobil niti enega klica glede vpoklica.

"Na osnovi doslej pridobljenih informacij ni zaslediti povezave z nobenim od aktualnih vpoklicev," pa so pojasnili na Volvo Cars Slovenija in dodali, da ima Volvo Car Corporation trenutno aktualen preventivni vpoklic št. R29939, ki se nanaša na določeno število vozil modelnega leta 2014–2019. "Na podlagi analiz zanesljivosti, ki jih Volvo Car Corporation izvaja z namenom zagotavljanja ustrezne stopnje varnosti svojih vozil, je bilo ugotovljeno, da se v izjemno redkih primerih lahko zgodi, da se plastični sesalnik razvodnik zaradi prevelike vročine stopi in deformira. V skrajnem primeru lahko zaradi tega pride do pregrevanja motorja in njegove okvare. V zvezi s tem pripominjamo, da Volvo Cars do sedaj nima podatkov o poškodbah ali škodi, povezanih s tem pojavom," so pojasnili.

O omenjenih težavah so v podjetju v preteklem tednu obvestili vseh 1.538 lastnikov vozil, ki so predmet vpoklica. "Stranke smo obvestili, da v kolikor opazijo kakršno koli nepravilnost, povezano z delovanjem motorja, kot npr. osvetlitev kontrolne lučke motorja, nepravilno delovanje (ugašanje) motorja ali pomanjkanje moči motorja, naj se čim prej obrnejo na pooblaščeni servis Volvo. Stranke bomo redno obveščali o nadaljnjih korakih vpoklica," so še dodali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (245)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gsus Ajax
14. 09. 2019 14.00
-4
Se opravičujem, če sem poleg sebe užalil še koga. Sebe, ker sem se spozabil in se pustil zvleči v to blut und boden mlakužo, vam pa ker vam v bistvu ni pomoči, ker ste patološki slovenceljni. Način vaše komunikacije to samo potrjuje. Pomanjkanje empatije, tipično slovenska privoščljivost in evidenten socialno družbeni ter kulturološki downscale. Se še enkrat opravičujem in vam želim malce več duha. V trenutku ko boste s svojimi komentarji dvignili nivo komunikacije in pričeli konstruktivno sodelovati pri osveščanju in pomoči na katerem koli področju, bom vzel besede nazaj in se posul s pepelom. Penso positivio 😘
Pir
13. 09. 2019 18.13
+11
kar pomeni, da je serviser nalašč odlomil del turbine, ki je potem čez par let eksplodirala". Ahahaha, kere buče!!Bi nam lahko zaupal kateri del turbine.Model,ej. Ni to pralni stroj ki ti ga razmetava po celi bajti.
Gsus Ajax
13. 09. 2019 19.35
-6
Gsus Ajax
13. 09. 2019 19.38
-4
Poišči si prerez avtomobilske turbine in babico vprašaj, če ima čas, da ti razloži. Retardo.
Pingo Pongo Bobkov sin
13. 09. 2019 21.23
+5
haha keri invalidi.če bi blo to res bi turbino takoj razgnal ne pa čez par let
Gsus Ajax
13. 09. 2019 21.45
-8
Ti retardo pa si poišči opis kako turbina deluje in sosedovega petletnika poprosi, da ti razloži. BTW, verjetno se je novinar/ka zmotila, turbino je razneslo čez nekaj mesecev.
mjrc
14. 09. 2019 08.00
+7
Ti pa si poglej na kok rpm se turbina zavrti, in že najmanjša smetka jo v trenutku uniči, tko da prodaja ti buče na tržnici ne pa po spletu. Lp,
mjrc
14. 09. 2019 08.03
+3
Upam da ima dokaze da je nalasc odlomil, ker v nasprotnem primeru je to hudo javno blatenje servisa, ki je škodonamerno in je zrelo za tožbo.
Gsus Ajax
14. 09. 2019 10.00
-3
Ni potrebe, na srečo vem. Mi je dovolj, da vem, na katerem takrat še pooblaščenem servisu so to naredili, tudi kdo fizično je to naredil, ker mi je po dolgih letih povedal, tako, da je jasno, kdo bučke prodaja. Na mojem fb profilu imaš sliko, ki je dovol jasna, da boš tudi ti razumel. Bi ti link pustil tukaj, a admin ne dovoli. Če v turbini na eni ali drugi strani odlomiš nekaj lopatic, se bo še vedno poskušala vrteti na istih obratih. Potem je samo še vprašanje časa, kdaj se bo zgodilo. Enačbi dodaj še olje in ti bo jasno, zakaj je prišlo do požara.
Gsus Ajax
13. 09. 2019 13.17
-2
Odgovor na vse komentarje: Avto je bil redno servisiran. Pika Avto je bil nekaj dni pred potjo pregledan. Pika Vsi opozorilni znaki so kompilacija mojih izkušenj kot odgovornega udeleženca v cestnem prometu, kot tudi strokovnih observacij in navodil pooblaščenih serviserjev in tudi VolvoCars Slovenija. Pika Namen objave je zgolj opozorilo na možnost, da opstaja realna možnos, da se podobno lahko zgodi komurkoli. Pika Avto je zgorel meni in mi je žal, da si jemljete dragoceni čas za javno izdrkavanje. To počnite v intimi lastne spalnice, dnevne sobe ali v toaletnih prostorih. Pa ne pozabite si pripraviti robčke. Lahko zgolj za solze, ker je očitno, da ste mamini sinčki, oziroma, kot pravijo južno od kolpe “razmažena derišta”. Pa lep dan 😘
ales alless
13. 09. 2019 10.15
+16
"pri pospeševanju se sliši visokofrekvenčni zvok motorja, podoben reaktivno letalskemu (gre za nezdrav zvok turbine, ki se muči, zato avto s težavo pospešuje), iz izpušne cevi se vije gostejši dim kot običajno, osvetli se kontrolna lučka motorja, pri speljevanju, stanju na semaforju ali med vožnjo se nenavadno ugaša motor, nenavadno pojenjuje moč motorja, plastični sesalni kolektor se stopi, med vožnjo se vije bel dim iz motornega dela, ali če zaznate nenavaden vonj, ki izvira iz motorja." Kot kaže so bli znaki že nekaj časa pa je vseeno ignoriral, zaj pa joče in dela scene...
mjrc
13. 09. 2019 11.24
+13
Ja in on svetuje vsem lastnikom z turbo d volvakim. Smeh. Sam je pa čakal, da začne crkvat, se kadit, topit itd... Resno? Tak naj se raje poslužuje javnega prometa, bo bolje zanj in za ostale v prometu. Za moje pojme gre tu za malomarnost voznika, ki je na vsak način hotel priti na cilj, in zdaj so krivi vsi drugi. Kaj če bi se to zgodilo recimo v kakšnem predoru, pomožnosti še med zastojom, recimo tik pred ali za cisterno polno goriva? Malo bi se lahko zamislil tale fante.
Gsus Ajax
13. 09. 2019 21.59
-6
Pokaži mi del prispevka, ki govori, da so to bili opozorilni znaki pri tem vozilu?! Pokliči Volvo stručkote, da ti počasi, primerno možganom petletnika razložijo, zakaj so to znaki, ki kažejo na možnost, da s turbino nekaj ni v redu. Polovica teh znakov, je prepisana iz dopisa, ki ga je dobilo 1.538 lastnikov Volvov od modelnega leta 2014 do 2019. V dopisu govorijo o turbinah teh avtov, ne bom vsega našteval, kjer lahko pride tudi do vžiga vozila. Sem bil dovol preprost in razumljiv?
mjrc
14. 09. 2019 07.56
+4
Če je kdo kle na nivoju 5 letnika oz ne bom žalil otrok, si to ti, da zdaj vse, ki se ne strinjajo s tabo zmerjas z Retardo. In kaj imajo letnik 2014 do 2019 veze s tvojim? Razn oznake d5 in bloka motorja ( pa še ta je spremenjen).
Gsus Ajax
14. 09. 2019 10.44
-2
Kaj ima veze z mojim? Ravno dovolj, da se lahko zamisliš. Če je problem s turbinami avtov z določenim motorjem in turbino v teh letnikih do celo letos, se seveda vprašaš, sploh z razvojem tehnologij, da je to v letnikih kot je bil moj to še verjetno potencialno bolj možno. Torej moj namen je bilo obvestilo o potencialni nevarnosti in če ti in tebi podobni niste zmožni svoja znanja, ekspertize uporabljati za dobro, za osveščanje, potem se tudi izognite izdrkavanjem. Hvala
TistoPravo
13. 09. 2019 07.47
+5
Sramota je, ko stojiš in ti v parih minutah pogori tvoje osnovno sredstvo za prevoz...bi bilo pa častno in več kot nujno...da bi malo bolj pogosto skupaj z primerno izbranim strokovnjakom - mehanikom skupaj ugotavljala in odpravljala napake. Namreč zaželjeno je, da si človek pri lastništva avta do 20 let že najde osebo, ki mu ustreza tako strokovno kot komunikacijsko...in da mu dovoli, da si dovolita...da ustvarita tisto pravo kemijo in iskreno na 4 oči odpravljata vse napake. Nekej je vsekakor bolečina v denarnici, samo pravi mehanik bo napake primerno proračunu odpravljal postopoma. Ker je sim jasno, da pri starem vozilu zares nikoli več vse ne štima...samo dragi poročevalec lastnih neumnosti, tole je bila več ko šala za vse tiste...ki smo si že uspeli najti rimerno kemijo z mehanikom lastnega vozila. Pa srečno, naslednjič
grozjak
13. 09. 2019 08.16
+11
najbrž si hotel reči, da je avto potrebno vzdrževati.......
deus volt
12. 09. 2019 19.53
+21
če je glava neumna ,cel telo trpi.
detect
12. 09. 2019 19.10
-2
sami kavč stručkoti.hehe
Uporabnik1095190
12. 09. 2019 19.01
+8
Z rednim servisiranjem avta,se možnost takšne situacije drastično zmanjša.
Jan088
12. 09. 2019 18.56
+18
Samo nepoučen dvigne pokrov motorja, potem ko zazna znake ognja ali dima izpod pokrova. Ni čudno, da je zagorelo v hipu. Ko se vname olje v posodi - gasimo z vodo ali pokrijemo posodo, da odvzamemo kisik?
scipio
12. 09. 2019 18.53
+9
klinc pa Volvo! Tudi Švedi niso več tisto, kar so bili na kolesih njega dni.
Pametnjakovic
12. 09. 2019 18.52
+13
Upam da bo Volvo tozil 24 ur!
Pametnjakovic
12. 09. 2019 18.45
+9
Kolko je bila pa stara ta gajba od volva???
svetskicovek3
25. 05. 2020 16.25
KavčStrokovnjak
12. 09. 2019 18.36
+24
Ah koliko audijev vsako leto zagori na avtocesti pa nobenega pompa. In to brez opozorila in prižganih opozorilnih lučk...
mjrc
13. 09. 2019 09.00
+5
Je res. Lahko ti pa tudi povem, da nemalo teh zaradi nestrokovno odstranjenega dpf filtra...
facts
13. 09. 2019 16.42
+2
pa BMWjev še in še, pa je to je standartd.. za volvota pa še ni, sam lastniki bedaki
TistoPravo
12. 09. 2019 18.31
+3
Ekslpodirou mu je ventil na glavi
TistoPravo
12. 09. 2019 18.27
+14
Je že res, da mora bit danes človek strokovnjak na vseh področjih...in to veliko več od osnovnega znanja, da da ne peljejo za staro gajbo "lučat". Samo vseeno, kar vse je tale bivši lastnik celega Volva našteval, je čista sramota prvo za novinarstva da objavi... pa tud za vse lastnike avtomobilov in hkrati serviserje. Preprosto, al se dela al pa je...
TistoPravo
12. 09. 2019 18.28
+7
...da te ne peljejo za staro gajbo "lulat...
AlternativeFacts
12. 09. 2019 18.18
+13
"......osvetli se kontrolna lučka motorja....." 😱
štrekeljc
12. 09. 2019 18.09
+13
Potem jo je tisti, ki mu je pri Volvu akumulator crknil, še dobro odnesel!
Diegol14
12. 09. 2019 17.40
-7
A so gasilci izklopili akumulator on objavili na fb?
Wahl
12. 09. 2019 17.23
-1
Iskanje dobrega mehanika na pooblaščencih je kot iskanje igle v senu. Večina novodobnih mehanikov nima pojma o preduhtanju starega vplinjača in nastavitvi, da bi znali sinhronizirati 2 ali 4 njih je pa misija nemogoče. Žalostno, da mora samouka stranka učiti mehanika na uradnem servisu, kako se menja olje v menjalniku, kljub temu, da ima ta za seboj vso tehnično podporo. Če bi pustil, da dela po svoje, bi bilo v menjalniku 3.5 dl olja premalo, nov menjalnik pa 4.5 €.
Wahl
12. 09. 2019 17.24
+2
TistoPravo
12. 09. 2019 17.43
+5
Baje ga pri Volvotu spirajo z novim oljem po 10 litrov liter...zdej al znajo al ne znajo, je za njih vseen kot kaže...plača lastnik in to ne glede na letnik. Tega jamrvca zastopim, zakajmse je tko ogibal servisou...ker računajo za stare gajbe updejtane cene najnovejšega letnika...kar je noro
Wahl
12. 09. 2019 17.50
+16
Da ne pišem znamke in modela, bom napisal samo to. Lotil se je menjave po postopku: odvij čep za dolivanje/kontrolo in čep za izpust in to pri modelu, kjer je menjalnik ostal od prejšnjega modela naklon motorja je pa zamaknjen za 12 stopinj, ker je firma šparala, je pustila prvotni čep za dolivanje, namesto, da bi ga blindirali. Olje se pa po servisnih navodilih proizvajalca doliva preko stikala za vzratno vožnjo in točno količino 1.9 litra kar pomeni, da moraš odstraniti en pin v menjalniku, da se olje popolnoma odteče in ob ponovni montaži menjati O-ring. Malce predolg sem, glede na to, da se večini ne sanja kako sploh izgledajo sinhroni menjalnika oziroma marsikdo niti ne loči čepa ekspanzijske posode hladilne tekočine od pokrova posode za pranje stekla, šipka za olje je pa tudi samo nekaj obarvanega.
TistoPravo
12. 09. 2019 18.05
+3
1,9 litra v avtomatski menjalnik? Si zihr, da ni dal 5 litrov premalo ;)
scipio
12. 09. 2019 19.01
+2
kje si fičo Z600/Z750/Z850 in tvoja nesinhronizirana prva prestava, ki je vlekla na vršič in na druge hribe in klance kot nora, tudi če je prej zadaj zaškrtalo, a le tistemu, ki ni znal cvišengasa dajat.
mjrc
13. 09. 2019 08.35
+3
Kje pa pravi, da gre za avtomatski menjalnik?
mjrc
13. 09. 2019 08.37
+2
1.9 litra in skozi revers stikalo. Iz mojih izkusenj gre za 5 gang rocni menjalnik pri vag grupi.Pin se odstrani, da stece olje tudi iz difrenciala. Je tako?
Wahl
14. 09. 2019 11.45
+1
Ne vem, če boš še bral za nazaj, ampak točno tako, vag grupa, le menjalnik je 6-stopenjski, kot si ugotovil, ročni. Pin se odstrani, da steče olje iz diferenciala, res je. Vsaj eden, ki ve zakaj se gre. Bravo.
Uporabnik1385495
12. 09. 2019 17.14
+35
Nastel je vse znake,ki goborijo o tem,da je treba na servis.Ocitno jih je imel cas gledati ze na semaforju,ki jih na AC ni,celo dim si je ogledoval.Kaj pricakuje od avta,kjer gori lucka za napako na motirju?A zdaj je pa Volvo kriv?Oh joj,no