Slovenija

Napad na novinarsko ekipo RTV: storilec še vedno v tujini

Nova Gorica, 13. 08. 2018 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Voznika avtomobila, ki je v Novi Gorici zapeljal v novinarsko ekipo RTV Slovenija, policija še išče, bil naj v tujini. Motiv za napad še preiskujejo, dejanje pa obravnavajo kot sum storitve kaznivega dejanja grožnje in poškodovanja tuje stvari.

Novogoriški policisti še vedno iščejo voznika avtomobila, ki je v sredo zapeljal v novinarsko ekipo RTV Slovenija, ki je snemala prispevek na novogoriškem Trgu Evrope. Voznik je po napadu zapeljal proti mejnemu prehodu v Solkanu v sosednjo Italijo, policija pa pravi, da je še vedno v tujini. 

Pri obravnavi napada novogoriški policisti sodelujejo tudi z italijanskimi varnostnimi organi.

Napada ne obravnavajo kot prometne nesreče s pobegom, ampak zgolj kot sum storitve kaznivega dejanja grožnje in poškodovanja tuje stvari. Dejanja osumljenca namreč kažejo na naklep, ki ga policisti ne morejo obravnavati kot kršitev cestnoprometnih predpisov, saj je bilo vozilo uporabljeno kot sredstvo storitve kaznivega dejanja. 

Poleg tega policija še vedno zbira obvestila o dogodku in izvaja ukrepe, da bi osumljenca napada izsledila. Več informacij za zdaj še ne želijo izdati. 

Spomnimo, da je v sredo voznik z belim fiatom in novogoriškimi registrskimi tablicami večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija, ki je tam pripravljala prispevek, in nanjo kričal. Nato se je proti članu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Razen opreme ni bil nihče poškodovan. 

Policisti so že na dan napada ugotovili, kdo je lastnik avtomobila, šlo naj bi za slovenskega državljana z območja Upravne enote Nova Gorica. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
01. 04. 2020 10.49
+4
PO tvitu janše je bilo to tudi za pričakovat kajti njegovi verniki kulta malega orbana slepo kot ovce sledijo svojemu vodji en vodja ena država-tega bo na žalost še vedno več,saj sedaj tisti z masdžarskim denarjem kontrolirajo vse forume in seveda takoj očenijo pisca ,ki bi upal napisat resnico ki ne odgovarja tej tiraniji.
drago štubljar
01. 04. 2020 09.54
+3
jansevci belagarda
kr nekaj 1
13. 08. 2018 13.14
+10
Daj nehajte no. Pravilno je storil ! Kaj imate novinarji za nadlegovat folk in ga brez dovoljenja snemat ! Vi pa pišete o poskusu umora in take gluposti. Vprašanje če je sploh kamera bila na dovojenem mestu ? Že vidim kako je to v resnici zgledalo-novinar se tam spotikal in šopiril kot da je cesta njegova. Upam da ne in da morate plačat škodwn temu na avtu. Pustite folk na miru
puspan
13. 08. 2018 12.43
+29
Nekaj je tu čudnega. Takoj po storilčevem pobegu v Italijo, je slovenska policija izdala sporočilo za javnost, v katerem je bilo rečeno, da je storilec prepoznan. Torej izdati Interpolovo tiralico italijanskim oblastem in zadeva bi bila hitro rešena. Kaj je problem?
Svetec 2021
13. 08. 2018 13.03
+19
Za poškodvanje tuje stvari bi ti imel tiralico jajaja pozabi. Malo se pozanimaj za katera kazniva dejanja se izdajajo tiralice
Scipion
13. 08. 2018 12.28
+34
Pa kakšna tujina??? A smo v EU Ali nismo?? Ne najdejo storilca čeprav imajo vse podatke. Še en dokaz "sposobnosti" naše policije in organov iz zunanjih zadev..v novi zmešnjavi od vlade nebo nič bolje ker bodo isti kadri kot sedaj..v glavnem Slovenija=Teksas