Slovenija

SDS in NSi zahtevata izredno sejo o Levici, ta napoveduje ovadbe

Ljubljana, 04. 06. 2021 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anže Božič
Komentarji
603

Ali sta stranka Levica in njen alternativni politični program, ki ne skriva simpatij do idej novodobnega socializma, tako radikalna, da rušita parlamentarno demokracijo in ustavni red? Tako menijo poslanci Janševe SDS in Toninove NSi, ki zahtevajo, naj se Ustavno sodišče in vsi pristojni državni organi opredelijo do delovanja te tretje največje opozicijske stranke. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič dvomi, ali poslanci o takšnem predlogu sploh lahko odločajo. Medtem v Levici odgovarjajo, da gre za načrtne manipulacije in laži največje vladne stranke in napovedujejo kazenske ovadbe.

 

To je zahteva SDS in NSi za izredno sejo parlamenta, kjer bi problematizirali ideje njihovih političnih nasprotnikov iz Levice, saj naj bi propagirali domnevno protiustavne in nedemokratične ideje o koncu kapitalizma in podržavljenju zasebne lastnine. "Enostavno je pač treba reči, da kdor želi delovati izven ustave, tisti mora za to potem tudi prevzeti odgovornost," pravi Branko Grims, poslanec SDS. Pri tem problematizirajo dele političnega programa Luke Mesca in ostalih, ki govorijo o koncu kapitalizma. Izpostavljajo javne Facebookove zapise poslanca Miha Kordiša o podržavljanju zasebne lastnine. Kot vir navajajo tudi lažni manifest Levice, ki so ga objavili nekateri provladni mediji. Grims še dodaja, da naj bi stalno zmerjanje s fašisti in vsem ostalim v državnem zboru imelo en sam cilj – dehumanizacijo in razčlovečenje političnih konkurentov.

"Jasno je, da je stranka SDS stranka, ki uničuje same temelje demokracije v tej državi. Spravlja se na vse neodvisne institucije, medije, zdaj smo videli, tudi na pravosodje. Očitno so se začeli spravljati tudi na opozicijo ," pojasnjuje Matej Tašner Vatovec, vodja poslancev Levice. Brane Golubovič, vodja poslancev LMŠ, pravi, da to vidijo kot odvračanje pozornosti od neuspešnega vladanja v tem letu in pol – od vseh afer, ki so spremljale to vlado, in neučinkovitega reševanja epidemije.

Predlagatelji na razpravo o rušenju temeljev ustavnega reda vabijo tudi notranjega ministra Aleša Hojsa, ministra za obrambo Mateja Tonina in šefa obveščevalcev Janeza Stuška. Ali je takšna seja sploh možna, je predsednik državnega zbora Igor Zorčič preveril pri parlamentarni pravni službi. Zanimivo podpisov za zahtevo niso dali v koalicijski SMC. "Ne nalašč in ne ponesreči. Jaz mislim, da je državni zbor prostor, kjer  mora biti razprava vedno odprta. Sklicevanje na zakonodajno pravno službo je nekoliko neobičajno," dodaja Gregor Perič, vodja poslancev SMC. Tašner pravi, da bodo v Levici v naslednjem tednu vložili ustrezna pravna sredstva, za začetek vsaj s kazenskimi ovadbami. Levica je sicer z bolj ali manj enakim političnim programom parlamentarna stranka že skoraj sedem let.

Koronavirus pasica nova


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (603)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maki3322
09. 06. 2021 08.59
+0
Bravo levica na volitvah boste premagali SDS.
CIGU MIGU
07. 06. 2021 10.21
+1
v sloveniji ni kapitalizem,to je le kraja vsega ustvarjenega v komunizmu,ki ga v sloveniji sploh nihče ni občutil razen takratnih desidentov,ki ,pa so tudi danes isti,to pomeni,da je z njimi kaj narobe in ne z sistemi
Trglav
07. 06. 2021 09.13
-1
Bemti, pa za kaj sem glasoval pred 30-imi leti. Za to, kar imamo sedaj? Za to, kar je pred več kot 80-imi leti storila kraljevina Jugoslavija, ko je prepovedala KP? Saj ne morem verjeti, da se to dogaja v demokraciji!! Kakšne grehe ima vse ljubljeni vodja JJ, pa se ne dogaja nič, Levica pa zahteva odstranitev kapitalizma, pa nič - še opozicija je zmrznila!! Samo medklic - ali upamo na referendum z vprašanjem: "Ste za to, da demontiramo kapitalizem?" Ugotovili bi, da ne razmišlja tako le Levica!!!
yanay
06. 06. 2021 21.44
-1
Alternativni politični program Levice, ki ne skriva simpatij do idej novodobnega socializma ali pa grožnja z državljansko vojno s strani SDS in NSi, to je zdaj vprašanje! Kaj bo prevladalo? Ali se komu sanja?
ValterUdovernik
05. 06. 2021 19.39
+3
To, kar dela Grims, je super reklama za Levico, boljse ne bi mogl dobit. Moj glas bo Levica dobila iz ciste zlobe. Neizmerno me zabava dejstvo, da imajo Ivan in Janševci tak strah pred Lukcem in njegovimi pijonirčki. A veste kolk bo zabavn, ko bo, po volitvah, Hojs moral predat ministrske posle Kordišu.
User300173
05. 06. 2021 15.54
+7
Zasledim na teh straneh tudi kak poziv desnice k lustraciji. Ma sploh vedo kaj je lustracija, kaj prinaša in čemu je namenjena? V tem primeru bi vsi vidnejši politiki starejših letnikov šli na zapeček. Vsi po vrsti so bili na vodilnih položajih in člani KPS. Največ pa bi izgubila SDS, ta bi dejansko ostala brez vodstva. Janša je celo diplomiral na politični šoli v Kumrovcu in ni nikakršen politični disident. Njega so vrgli iz KPS, pisal je pritožbo na izključitev, kar ni bilo odobreno. To ni noben disident.
prašek
05. 06. 2021 16.29
+5
Če slučajno znaš, te lepo prosim, da nekaterim to še narišeš ☺
ValterUdovernik
05. 06. 2021 19.36
+4
Ce bi v Sloveniji, po osamosvojitvi izvedli lustracijo, bi bil Jansa brezposeln.
sinhron
05. 06. 2021 15.54
+11
"Enostavno je pač treba reči, da kdor želi delovati izven ustave, tisti mora za to potem tudi prevzeti odgovornost," pravi Branko Grims, poslanec SDS , je pri tem mislil sekto SDS ali katero izmed strank podpornega trojčka ? Ker je stranka Levica moteč element , ki je nosilec velikega števila glasov volivcev , SDS inNSI ne vesta kako bi to stranko diskvalificirala , so si omislili tožbo absurd a , tožbo , ker naj bi po njihovem kršili ustavo s svojim delovanjem ali morda celo svojim obstojem . Če kdo potem SDS DELUJE IZVEN ZAKONOV IN IZVEN USTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE , NJEN LIDER PA ZAGOTOVO IN TO STRANKO , KI MEJI NA SEKTO , BI BILO TREBA UKINITI , KER JE NEVARNA ZA DRŽAVO , SAJ NAPOVEDUJE DRŽAVLJANSKO VOJNO !
zibertmi
05. 06. 2021 15.51
+12
ni tako velike čistilne naprave,ki bi prečistila gnojnico,ki jo je in jo poliva sds v sloveniji
zlati70
05. 06. 2021 15.43
-10
Predsednica sindikata KSS Neodvisnost Evelin Vesenjak dokazala svoje znanje marksistične ekonomije Slovenska javnost si je zapomnila nastop predstavnice sindikata KNSS Neodvisnost Evelin Vesenjak. Ob protestiranju na novo davčno zakonodajo je povedala “Kdo pa bo filal proračun”?. Vse kaže, da je Vesenjak le še ena izmed sindikalnih voditeljev, ki ne razumejo sodobne ekonomije. Prav razbremenitev plač bo prinesla višje plače delavcem. S tem se bodo ustvarili pogoji za višjo potrošnjo in posledično se bo v prihajajočih letih pobralo več denarja z naslova davkov. Vesenjakova je predvsem zaskrbelo, če bo še naprej prejemala lepe dotacije iz vrst slovenskih davkoplačevalcev. Do sedaj so prejeli 608.537,11 evrov. Največ prihodkov so imeli leta 2018, ko so zabeležili 212 tisoč prihodkov. Ob koncu omenimo še največjo zvezdnico sindikalnega gibanja. To je Tea Jarc s svojim Sindikatom Mladi plus. Le ti so od leta 2014 pa do sedaj prejeli 641.846,26evrov. Zanimivo, eden izmed osrednjih obrazov protestov pa sploh ni navedena kot zastopnica sindikata. Le to vlogo sta do sedaj uradno opravljala Sanja Leban in Dalia Cerovšek.
User300173
05. 06. 2021 16.03
+9
Sindikat ni zato, da bi razumel ali predaval ekonomijo, ampak izključno za pravice delavcev. To so delovni pogoji, plače...itn. Edini efikasni instrument so štrajki in protesti. Osebno celo mislim, da poznavanje ekonomije včasih celo škodi sindikalistom.
zlati70
05. 06. 2021 15.43
-10
Umazana igra sindikalnih hobotnic: Delavce izkoriščajo, da bi stregli levici. Po poročanju osrednjih medijev so se v petek, 28. maja 2021, v Ljubljani odvijali najbolj množični protesti proti sedanji vladi. Osrednji “junaki borbe proti diktaturi” so bili poleg “nevladnikov” sindikalisti Lidija Jerkič (Zveza svobodnih sindikatov Slovenije-ZSSS), Branimir Štrukelj (Sindikat vzgoje in izobraževanja-SVIZ), Jakob Počivalšek (sindikat Pergam), Peter Majcen (sindikat KS90), Evelin Vesenjak (Sindikat KNSS-Neodvisnost) in Tea Jarc (Sindikati Mladi plus). Skupaj so do sedaj prejeli iz državnega proračuna že več kot 20 milijonov evrov. Nekateri med njimi pa so si naredili prave male poslovne hobotnice. V nedeljo smo si podrobneje ogledali lovke ZSSS ter SVIZ, danes nadaljujemo s preostalimi mrežami. Da so sindikati v Sloveniji zlizani z levim političnim polom ni nobena skrivnosti, a vseeno zna presenetiti dejstvo, da sta dva od najvidnejših sindikalistov, Branimir Štrukelj iz SVIZ ter Tea Jarc iz Sindikati Mladi plus nastopila na kongresu Levice, ki se je odvijal v soboto, 29. maja 2021, zgolj dan za “vseslovensko” vstajo, katere organizatorji ostajajo “neznanka”, čeprav so ravno voditelji sindikatov bili eni od najvidnejših podpornikov neprijavljenega shoda. Gre za očitno sprego sindikatov in leve politike, v kateri so sindikati zavrgli interese svojih članov ter delujejo zgolj še kot podaljšana roka Levice. V Pergamu imeli podjetje Dom grafika Jakob Počivalšek je predsednik Sindikata Pergam. Le tega sestavljajo Sindikat papirne dejavnost Slovenije, Sindikat grafične dejavnost Slovenije, Sindikat založniške dejavnosti Slovenije, Sindikat časopisne-informativne dejavnosti Slovenije in Poklicni sindikat vzdrževalcev. Po javno dostopnih podatkih je Pergam prejel 1.660.180,74 evrov Lastniške deleže so imeli v DOM GRAFIKA trženje, trgovina, gostinstvo, d.o.o. (100 %), ki so ga likvidirali leta 2010. Podjetje so ustanovili leta 1991. Lastniško so bili povezani tudi z Inštitut za študije prekariata, katerega je edini lastnik Črt Poglajen. So tudi manjši lastniki Počitniške skupnosti Krško (7,92 %). To podjetje pa je iz proračuna sedaj prejelo 764.967,56 evrov. Pergam je med leti 2016-2019 beležil med 470 do 852 tisoč letnih prihodkov. V letu 2019 so beležili več kot 294 tisoč čistega poslovnega izida. Sindikat KS 90 zastopa več 22 interesnih združenj, večinoma povezani z javno upravo Sledeči sindikat, kjer predstavljamo njihovo ogrodje je Konfederacija sindikatov Slovenije 90 (KS 90). Na nezakonitih protestih je tako nastopil njihov predstavnik Peter Majcen. Člani tega sindikata so Sindikat delavcev v kulturi, Sindikat zasebnega varovanja, Sindikat zračnega prometa, Sindikat delavcev kontrole letenja RS, Sindikat aeronavtične tehnične službe, Sindikat pilotov Ministrstva za obrambo RS, Sindikat vojske, obrambe in zaščite, Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije, Sindikat kovinske in elektroindustrije in elektronike, Združenje poveljnikov in upraviteljev v pomorskem prometu, Sindikat trgovine Slovenije, Sindikat delavcev špedicijske, agencijsko pomorske in kontrolne dejavnosti, Sindikat kmetijske in živilske industrije RS, Sindikat gradbenih dejavnosti Slovenije, Sindikat delavcev v vzgoji in izobraževanju Slovenije, Sindikat delavcev kemijske, gumarske industrije in industrije plastičnih mas Slovenije, Sindikat pomorščakov Slovenije, Sindikat pristaniških delavcev Slovenije, Sindikat voznikov avtobusov Slovenije, Sindikat upokojencev Slovenije, Sindikat veterinarskih higienikov Slovenije in Sindikat letalskih meterologov Slovenije. Javni dostopni podatki, kažejo da so iz proračuna do sedaj prejeli 458.172,96 evrov. Za razliko od ostalih se njihovi letni prihodki med leti 2016-2019 gibljejo okrog 100 tisoč letno. Ponavadi so beležili tudi negativni poslovni izid, leta 2019 pa so imeli slabih dva tisoč evrov čistega poslovnega izida.
patogen
05. 06. 2021 14.15
-12
Naslednje volitve bo boj med slovensko salonsko levico, dobro situirano in rejeno, ki jo zastopajo kulovci, ter Mesečevo revolucionarno levico (čeprav si Mesec tega niti najmanj ne želi), ki si prav tako želi dobrih dohodkov in del luksiza, ki ga uživa salonska levica. Izid je znan. Mesec, kot Cipras II in grški scenarij, ter prazni bankomati. Veselica se bliža, ha, ha, ha....
patogen
05. 06. 2021 14.19
-7
Mi bomo opazovali in se smejali. Kot v Grčiji. Ker naslednje volitve, so potem odplaknile levičarje s scene....
prašek
05. 06. 2021 14.21
+10
Pa znaš dovolj hitro plavati ??? Arđentina je daleč ...............
patogen
05. 06. 2021 14.25
-6
Saj takrat ni nihče plaval. Kolikor vem so vse tukaj pokončali...
prašek
05. 06. 2021 14.26
+6
Slabo veš, nekaj jih je pobegnilo ................
prašek
05. 06. 2021 14.27
+4
patogen
05. 06. 2021 14.30
-5
Slovenska komunistična revolucija je posredno in neposredno prinesla 85.000 žrtev. procentualno več od vseh komunističnih revolucij na svetu. Zaradi ogromnega števila žrtev, so rane globoke še danes.
prašek
05. 06. 2021 14.31
+8
Izgleda mi, da nekako ni bilo dovolj, da želite ponovitev lekcije !!!!
patogen
05. 06. 2021 14.33
-4
Ha, ha, ha. pes ki laja ne grize, pravi ljudska.
prašek
05. 06. 2021 14.34
+8
V času druge svetovne vojne so pripadniki Narodnoosvobodilne vojske, ki so se po zgledu iz Sovjetske zveze imenovali partizani, utrpeli najvišje vojaške izgube v Sloveniji. Ubitih je bilo okoli 27.000 pripadnikov NOB. Velika večina jih je bilo ubitih v spopadih z nemškimi, italijanskimi ali domobranskimi enotami. 1032 jih je umrlo v taboriščih, okoli 830 so jih postrelili kot talce, zaradi mučenj jih je v zaporih umrlo 133. Najmanj 862 jih je bilo razglašenih za pogrešane
prašek
05. 06. 2021 14.36
+5
In tretji zakon spoštovanega Sir Isaaca Newtona si dobro preberi. Nekaj je o akciji in REakciji !☺☺
prašek
05. 06. 2021 14.37
+6
Imenski seznam smrtnih žrtev je rezultat znanstveno zasnovane zgodovinopisno - žrtvoslovne raziskave, ki jo je med leti 1997 in 2012 izvajal Inštitut za novejšo zgodovino v Ljubljani. Seznam zajema vse osebe, ki so v obdobju med aprilom 1941 in januarjem 1946 izgubile življenje zaradi vojnega nasilja ter neposredno po omenjeni vojni zaradi revolucionarnega nasilja ali posledic vojne. Geografsko se seznam omejuje na območje države Republike Slovenije in upošteva osebe, ki so imele med drugo svetovno vojno rezidenčno pravico na tem območju. Zanesljivo identifikacijo posamezne žrtve zagotavlja 25 kategorij podatkov, ki jih skuša raziskava ugotoviti pri vsaki osebi in tvorijo t. i. osebni list žrtve. Seznam je nastajal na osnovi sistematičnega pregledovanja literature, časopisov, arhivskega ter drugega dokumentarnega gradiva s ciljem ugotoviti razsežnost izgub človeških življenj. Zbrani podatki so preverjeni tudi po matičnih knjigah, v katerih je bilo v času trajanja raziskave moč preveriti 53.473 imen, vpisanih v mrliške matične knjige.
patogen
05. 06. 2021 14.41
-8
Pripadnik NOB je vojaška oseba. In ne privrženec NOB. Večina od 27.000 je seveda privržencev NOB, pripadnikov pa precej manj, saj je NOB maja 1945 štela skupaj 30.000 pripadnikov. In to skupaj z majskimi hrošči. Vse te spirale smrti je sveda sprožil začetek komunistične revolucije na poziv kominterne ob napadu nemčije na SZ. Če bi tega ne bilo, bi bilo žrtev med Slovenci 15.000. 10.000 mobilizirancev ter 5000 žrtve bombardiranj, prehoda front in drugih vzrokov. Tako kot so naprimer Danci naredili. 6000 Dancev je umrlo na 4 milijone prebivalcev. Ker se niso šli komunistične revolucije....
prašek
05. 06. 2021 14.43
+7
Sem ti lepo rekel ; še kakšno normalno knjigo, normalnega avtorja preberi !!!!!!!
prašek
05. 06. 2021 14.44
+8
In sedaj zaključujem debato s teboj ..............
Betuul
05. 06. 2021 15.20
+6
zibertmi
05. 06. 2021 15.53
+4
pa veš da so tili sds kriminalci ,vsi razen tistih rojenih v času isamosvajanja,najbolj zagrizeni komunisti
prašek
05. 06. 2021 14.10
+10
Spoštovane Koprive, kako ste kaj danes ???? Bi rade sprovocirale vojno ???? Ne izplača se vam, verjemite mi na besedo !!!!!!!
prašek
05. 06. 2021 14.12
+9
A ste , ljube Koprive, že pozabile na šolo, ki ste jo dobile nedolgo nazaj ?????
patogen
05. 06. 2021 14.13
-6
Sedaj nimate več hercegovcev in Dalmatincev, ki ste jih počakali v gmajni...
prašek
05. 06. 2021 14.13
+6
Lahko pa kakšno lekcijo ponovimo ☺☺☺
prašek
05. 06. 2021 14.14
+7
marela ...... Ne potrebujemo nikogar, smo sami več kot dovolj !!!!! Po potrebi imamo pa tudi Hercegovce, Dalmatince ...... etc !
patogen
05. 06. 2021 14.17
-4
ha, ha, ha. Šele ko so prišli, ste stopili v prazno Ljubljano..... Begunci pred Komunizmom so bili takrat že čez mejo.
prašek
05. 06. 2021 14.19
+5
Ko so moji starši prišli v Ljubljano, ste vi še bežali !!!! In njihov duh še živi v naših srcih ! Opozarjam te, nikar ne pozabite tega !!!!!!
prašek
05. 06. 2021 14.23
+4
Ko marela začne govoriti o pogumu, a ne upa si do mene ☺☺☺
patogen
05. 06. 2021 14.24
-2
Begunec pred Komunizmom je tako star pojem, kot sam Komunizem. Od leta 1917 naprej. Rusi, Finci, čehi, Slovaki, poljaki, Ukrajinci, madžari, Hrvatje, Slovenci, Srbi, Bošnjaki, Bolgari, Romuni, Korejci, Vietnamci, Kubanci, Angolci... Vse te nacije so skusile grozote komunizma in pred njim bežale. Brez komunističnih enot iz juga, ter Rdeče armade domači kolaboranti nikoli ne bi prevzeli oblasti leta 1945 v današnji Sloveniji.
prašek
05. 06. 2021 14.26
+5
Brez Rdeče armade bi Evropa ostala pod jarmom !!!! Hvala rdečearmejcem !!!!!
prašek
05. 06. 2021 14.28
+6
Pa v knjižnici si izposodi kakšno knjigo, sploh ti ne bi škodila !!!!!
patogen
05. 06. 2021 14.32
-3
Vojna bi se končala tako kot se je, z atomsko bombo nad Berlinom, avgusta 1945. Rdeča armada pa bi se leta 1943 zlomila brez materialne pomoči Zahoda.
patogen
05. 06. 2021 14.35
-4
Prebral sem vse Dežmanove in Možinine knjige, kar jih je v knjižnici. zato ne govori tega.
prašek
05. 06. 2021 14.39
+5
Preberi še kaj normalnega !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
patogen
05. 06. 2021 14.43
-2
Kaj pa priporočaš? Kakšne Dražgoše? So mi že davno domačini povedali kako je bilo.
sinhron
05. 06. 2021 15.54
+0
patogen , kot prvo nad Berlinom ni eksplodirala nobena atomska bomba , ampak sta padli na Hirošimo in Nagasaki , kot drugo so bili zadnji boji druge svetovne vojne na Polani pri Prevaljah , tik pred Avstrijsko mejo , kjer se von LEHR ni hotel predati partizanom , tu so bili ubežniki nemški vojaki , ustaši , četniki , domobranci , belogardisti , nekaj teh je ušlo čez mejo , kjer so jih pričakali Avstrijski partizani na Pliberškem polju , kjer stoji spomenik padlim ustašem . To je resnična zaključna zgodba ll . svetovne vojne !
alkimistos
05. 06. 2021 17.49
+1
nop Rdečearmejci so podpisali ribbentrop molotov in se đli roko z roko z Hitlerjem mal preberi knjige..
Pomnim
05. 06. 2021 13.48
+8
Napaka je branit nekaj, kar obrambe, pojasnjevanja in zagovora ne potrebuje. Jasno je le eno. SDS in Tonin so tisti, ki si resno želijo sprovocirati vojno med nami. Takim tičem nimamo kaj odgovarjat. Treba jih je spravit s položajev in v arest. Janša, katran in perje.
patogen
05. 06. 2021 14.08
-4
Vojna traja, že 80 let. le da so ultralevičarji, Komunisti prepovedali o njej govoriti in Komuniste razglasili za absolutne zmagovalce, kljub vsem zločinom, ki so jih zagrešili.
User300173
05. 06. 2021 15.42
+2
Patogen, pobegli v Argentino sigurno niso bili zmagovalci.
Pomnim
05. 06. 2021 13.35
+7
Neverjetno, odkriti fašisti in njihovi kolaboranti, drugim podtikajo da delajo to, kar vsak dan vidimo da dela SDS- In Tonin, ta podlasica, sedi zraven. Kaj se je članstvu NSi zmešalo, da podpira tega mladiča ata Janše? Imate spodobno prejšnjo voditeljico, zdaj pa tole ščene.
patogen
05. 06. 2021 14.09
-6
Slovenska desnica ne mara neko marionete tipa Kocbek. V ta rang spada namreč Ludamila.
Betuul
05. 06. 2021 13.35
+5
Ja sam da te izredne seje o levici ne bo v slovenskem parlamentu! 🧿Lah grejo tja k pašejo! Na stadion! In bodo plesal 🪐skupi sds in nsi! Novakova bo plesala “ koutre šivat”
patogen
05. 06. 2021 14.11
-5
levičarji ste pač ljubitelj kola. Pa razglašenih klap iz jadranskih obal. Desničarji se pa radi zavrtimo na zvoke polke.
Betuul
05. 06. 2021 15.25
+4
🪗Seveda ja na valček in polček! Sam ne tej levičarji! Ne klati vse povprek!
sinhron
05. 06. 2021 13.30
+8
"Enostavno je pač treba reči, da kdor želi delovati izven ustave, tisti mora za to potem tudi prevzeti odgovornost," pravi Branko Grims, poslanec SDS , je pri tem mislil sekto SDS ali katero izmed strank podpornega trojčka ? Ker je stranka Levica moteč element , ki je nosilec velikega števila glasov volivcev , SDS inNSI ne vesta kako bi to stranko diskvalificirala , so si omislili tožbo absurd a , tožbo , ker naj bi po njihovem kršili ustavo s svojim delovanjem ali morda celo svojim obstojem . Če kdo potem SDS DELUJE IZVEN ZAKONOV IN IZVEN USTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE , NJEN LIDER PA ZAGOTOVO IN TO STRANKO , KI MEJI NA SEKTO , BI BILO TREBA UKINITI , KER JE NEVARNA ZA DRŽAVO , SAJ NAPOVEDUJE DRŽAVLJANSKO VOJNO !
samuray1
05. 06. 2021 12.40
+6
SDS to počnejo zaradi notranjepolitične tekme in ZAKAJ je to še ena enigma za vse nas.
metuljka
05. 06. 2021 13.09
+9
Prva je bila medijska vojna, državljanska vojna, zdaj morajo najti nov kužni subjekt. Prej je bila RTV, STA, mediji, zdaj je to Levica, bodo pa širili metastaze še naprej. Levica bo kak mesec , dva, potem pride nov kužni subjekt. Ovce je treba imeti v ograji s vzpodbujanjem strahu in sovraštva, rešitelj je pa vedno en sam - JJ.
Betuul
05. 06. 2021 13.37
+4
Zato k nam ne dajo 💶800€ na slovenca poletnega bona! Majo dnar in od kod?
staridida
05. 06. 2021 12.13
-7
Golubovič je res pravi levak-kako prepričljivo sam sebi laže...
SlobodaNE
05. 06. 2021 12.12
+8
Naslednje volitve se voli Levica. Trenutno ni druge.
jackgaton
05. 06. 2021 13.24
-6
najprej bomo tebi nacionaliziral tisto kar imaš , ..če sploh kaj ?
SlobodaNE
05. 06. 2021 12.09
+8
Ni vse ok kar govorijo so pa bolj normalni od SDS tudi kordiš.