Slovenija
Oglas

Nasveti in ideje za pripravo piknika v naravi

Ljubljana, 01. 08. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sončni dnevi, brez obveznosti, nove dogodivščine ... in več časa za druženje s prijatelji. Poletje je odlična priložnosti za piknik na plaži, ob reki, jezeru, na gozdni jasi ali v hribih. Spontano, brez razloga in dolgih priprav, ko vas zamika sončno popoldne ali poletni večer. Na kaj vse je potrebno biti pozoren, ko se odločimo za piknik v naravi?

Za prijatelje izberi le najboljše

Sproščena družba, hladna pijača, dobra hrana in izlet v neznano. To je trenutek, ko prijateljem privoščimo le najboljše. Najlepši trenutki se zgodijo spontano, zato se prepustite toku dogajanja. Vzemite najnujnejše stvari, se odpravite na idilično lokacijo ter uživajte v prijetnem vzdušju.

Pri tem pa nikar ne pozabite na izbrane dobrote, pripravljene z ljubeznijo. Ker trenutki s prijatelji še nikoli niso bili tako okusni.

Kam se odpraviti? 

Recept za odličen piknik v naravi je ne le odlična družba, temveč tudi lokacija. V kolikor je družba bolj avanturistične narave, se lahko podate na iskanje skritih kotičkov. Naša narava ponuja ogromno neraziskanih predelov in idiličnih, nepoznanih lokacij je mnogo. Izberite, kje bi radi bili – ob reki, v gozdu ali v hribih in se podajte na dogodivščino. Pozorni bodite na opremo. Vzemite le najnujnejše, saj lahko iskanje piknik kotička traja nekaj časa.

Če vam tovrstne avanture ne dišijo, se preprosto zapeljite ali sprehodite do že poznane lokacije, kot so bližnji travnik, jasa, plaža ali jezero. Raztegnite piknik odejo, iz hladilne torbe vzemite ohlajeno pijačo, si pripravite okusen obrok in uživajte v brezdelju.

Piknik v naravi si lahko pripravimo na poznanih ali nepoznanih lokacijah.
Piknik v naravi si lahko pripravimo na poznanih ali nepoznanih lokacijah. FOTO: Arhiv naročnika

Pika na i je okusna hrana

Enostavno in hitro pripravljena pojedina je ena izmed najpomembnejših stvari, ko se z družbo odpravite v svoj najljubši kotiček. Možnosti je veliko, a zagotovo velja, da piknik brez žara ni pravi piknik. Na odprtem ognju ali na oglju pečeno meso v družbi odličnih kulinaričnih dobrot je še vedno zmagovalna izbira, tudi za druženje v naravi. Pika na i so kulinarične dobrote, ki ne smejo manjkati, ko se zbere dobra družba.

Piknik je trenutek, ko prijateljem privoščimo le najboljše.
Piknik je trenutek, ko prijateljem privoščimo le najboljše. FOTO: Arhiv naročnika

Ko se odpravimo na piknik v naravi, je nepogrešljiva priloga zagotovo ajvar. Bližnjevzhodna poslastica v priročni embalaži za enostavno pomakanje mesnih dobrot. Drogin ajvar je iz ročno obrane rdeče paprike, ki je pražena in brez kakršnihkoli zelenjavnih dodatkov. Svežino in polnost okusa v kozarcu zadržijo pravilni postopki vlaganja brez konzervansov.

Rezanje zelenjave je, ko se odpravimo na piknik ob reko, v park ali hribe, lahko naporno. Vložena rdeča paprika je odlična alternativa, ki poenostavi pripravo in pojedini doda svežino ter sočnost. Fileti rdeče paprike, sladkastega okusa, se odlično podajo kot priloga pri vseh vrstah mesa.

Ljubitelji namaza ne pozabite na namaz s papriko. Ni boljšega kot popečen kruh in na njem na debelo nanesen namaz s papriko, ki vsebuje gorčico, rdečo in rumeno papriko, čebulo in začimbe. Pravi gurmanski užitek na spontanih piknik druženjih v naravi.

Odnesimo smeti in pospravimo za sabo

Ko se druženje v naravi zaključi, ne pozabimo počistiti za seboj. V kolikor izberemo neobljudeno lokacijo, kjer ni smetnjakov, odpadke vzamemo s seboj in jih na ekološkem otoku ustrezno ločimo. Vreča za smeti je zato nujna oprema, ko se odpravimo na piknik v naravi. Sicer pa že vnaprej, pri pripravi obroka pomislimo, na količino odpadkov. Obrok z majhno količino odpadkov je najboljši način za okolju prijazen piknik. Poskrbimo za našo naravo, da bomo lahko vedno znova uživali v druženju v skritih vodnih, travnatih ali gozdnatih kotičkih.

Pravega piknika ni brez okusnega ajvarja, vložene rdeče paprike in odličnega namaza.
Pravega piknika ni brez okusnega ajvarja, vložene rdeče paprike in odličnega namaza. FOTO: Arhiv naročnika


Naročnik oglasa je AHAC d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1