Slovenija
Oglas

Ne pozabi, december je pred vrati!

Ljubljana, 25. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vsi poznamo rek, da upokojenci nimajo časa. Saj ne vem. Mogoče sem bolj počasna ali pa je res toliko reči. Ampak vam povem, rek drži!

Veselja polna pričakujem meni najljubši čas v letu. Ko se sivi novemberski dnevi prevesijo v praznični december in napolnijo dneve z optimizmom in radostjo. A večkrat tudi s hitenjem, kot da bomo kaj zamudili.

Pa saj zdaj sem že navajena. Vse gre tako hitro, sploh se ne ustavim več. Vstat. Oblečt. Ne pozabi na zdravila. Si pogledala vreme? Hitro na sprehod s kužkom. Vnuki pridejo popoldan. Še na tržnico po živila za kosilo. Preglej novice na Magdi in se prijavi na napredni tečaj Pametnega telefona. In tako dnevi letijo.

Simbioza
Simbioza FOTO: Arhiv ponudnika

Čisto všeč mi je, da se je ura prestavila in so se večeri malce podaljšali. Tako se prej umaknem v zavetje toplega doma in si najdem delo notri. Ali pa malce dvignem noge in vzamem v roke tablični računalnik ter razmigam možgančke z miselnimi igrami ali pa zdaj še posebaj pogosto pregledujem splet, ki mi daje vrsto idej za pripravo na praznični december.

In na hladilniku že visi seznam, kaj vse moram postoriti še pred decembrom, da ne bo takšne gneče potem v tistem najlepšem mesecu v letu, in bom lahko s prijatelji in družino le še ustvarjala spomine.

Ne smem pozabiti na voščilnice. Vsaj v tem delu leta se spomnim na znance, prijatelje in družinske člane, ki jih redkeje videvam. Otroci so me opomnili, da zdaj se več ne pošilja voščil preko pošte, ampak samo napišeš sporočilo, in zaželiš vse dobro. Ali na določenem programu oblikuješ zabavno voščilnico in jo pošlješ na e-naslov. Mogoče pa preizkusim letos kaj novega!

Da ne pozabim - darila. Še ne dolgo nazaj, ko sem bila še v službi, sem vedno zadnje dni letala za darili. Ampak letos ne bo tako. Ko sva se s prijateljico Matejo nazadnje udeležili delavnice na Simbiozi sem se odločila, da letos ne bom letala za darili po trgovinah, ampak bom naročila božička kar na dom. In to še pred decembrom, saj je zaloga še zelo dobra.

In nenazdanje moram v koledarček na telefonu vnesti vsa druženja v decembru, da ne pozabim na koga. Res je od vsega najpomembnejše, da si namenimo čas, skupaj pojemo dober kos torte, spijemo čaj, se sprehodimo skozi mesto ali povzpemo na (upam, že zasneženi) Rožnik.

Simbioza
Simbioza FOTO: Arhiv ponudnika

In ko se dan prevesi v večer in se malce umirim ter obsedim v svojem počivalniku, s psiško pod nogami in tablico v rokah, se preprosto veselim, da lahko na spletni televiziji Voyo pregledam bogat izbor božičnih filmov in si praznični december že malce približam.

Spletno televizijo sem dobro spoznala na delavnicah na Simbiozi in še dobila možnost, da kar 14 dni brezplačno gledam vsebine tudi doma. Tako smo doma preizkusili vse možnosti, ki jih omogočajo. Gledanje na telefonu, tabličnem računalniku in tudi na televiziji. Hkrati na različnih napravah ali skupaj na televiziji. Z vnuki smo deževni vikend izkoristili, se družili na našem kavču in si ogledali vse dele humoristične serije Ja, chef!. Otroka pa si večkrat pomagata s Petko, kadar rabita pomoč pri nalogah in jim jaz nisem več v pomoč. Jaz pa poleg božičnih filmov rada polegdam tudi kakšen slovenski film ali kaj, kar sem zamudila ob vseh obveznostih.

Sosedova Maja je tudi navdušena. Ampak sem ji svetovala, da preden pokliče na Voyo, naj gre na delavnico spletne televizije na Simbiozo, saj ji bodo tam lepo počasi razložili kako rokovati s spletno televizijo in dobila bo 14-dnevni brezplačni dostop. Tako se bo lahko prepričala, da je to resnično nekaj, kar ji lahko olajša varstvo vnukov ali popestri daljše večere.

Pridobite si 14-dnevni brezplačen dostop in se prijavite na delavnico Spletna televizija na telefonski številki 040 778 475 ali na info@simbioza.eu. Se v torek, 29. novembra vidimo na delavnici VOYO - spletne televizije.

Avtor: Ana Zakrajšek za Simbiozo

 

Naročnik oglasa je Simbioza.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1