Slovenija

Negativno stališče do terminalov

Ljubljana, 08. 06. 2007 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Okoljski minister Podobnik je poudaril, da je gradnja plinskih terminalov v Tržaškem zalivu nesprejemljiva.

Stališče vlade glede gradnje terminalov za utekočinjeni zemeljski plin v Tržaškem zalivu in njegovem obalnem območju je nespremenjeno, torej negativno, je danes na nujni seji odbora DZ za okolje in prostor zatrdil okoljski minister Janez Podobnik. Terminala na obalnem območju tudi ne predvideva državni prostorski načrt za območje koprske luke, ki je v pripravi. Odbor sicer vladi predlaga, da omenjeni prostorski načrt pripravi čimprej.

Dokler ne bo pripravljen prostorski načrt za območje koprske luke, lahko Luka Koper na tem območju gradi v okviru veljavnih prostorskih aktov," je dejal Podobnik.
Dokler ne bo pripravljen prostorski načrt za območje koprske luke, lahko Luka Koper na tem območju gradi v okviru veljavnih prostorskih aktov," je dejal Podobnik. FOTO: POP TV

Seja odbora je bila sklicana na zahtevo poslanskih skupin nepovezanih poslancev (NP) in SD z namenom, da se ta seznani z informacijo o stališčih in aktivnostih vlade v zvezi z načrtovano gradnjo plinskih terminalov. Odbor se je seznanil tudi s petim poročilom o delu medresorske delovne skupine za oblikovanje stališč slovenske vlade do problematike plinskih terminalov, ki ga je vlada sprejela v četrtek.

Minister Podobnik je zagotovil, da Luki Koper ni bila dana nobena pobuda za umestitev plinskih terminalov na območje luke, je pa bila dana pobuda za postavitev rezervoarja za naftne derivate na drugem pomolu. Gradbena dela so se že začela, a Luka Koper še ni pridobila okoljevarstvenega soglasja in zato tudi še nima gradbenega dovoljenja za ta poseg.

"Dokler ne bo pripravljen prostorski načrt za območje koprske luke, lahko Luka Koper na tem območju gradi v okviru veljavnih prostorskih aktov," je dejal Podobnik. Pavel Gantar (NP) je pozval k čimprejšnji pripravi državnega prostorskega načrta za območje koprske luke. "Načrt namreč zamuja že šest mesecev," je poudaril Gantar, ki se boji, da bo koprska luka še dolgo brez ustreznega prostorskega akta, hkrati pa bo soočena z velikimi skušnjavami, da bi obdržala svoj konkurenčen položaj.


Podobnik: gradnja terminalov nesprejemljiva

Podobnik je zagotovil, da Luki Koper ni bila dana nobena pobuda za umestitev terminalov na območje luke
Podobnik je zagotovil, da Luki Koper ni bila dana nobena pobuda za umestitev terminalov na območje luke FOTO: POP TV

Podobnik je zatrdil, da okoljsko ministrstvo s pripravo državnega prostorskega načrta za območje koprske luke nikakor ne zamuja, in zagotovil, da ga bo pripravilo čimprej in pravočasno. Hkrati minister za okolje zagotavlja, da je vlada enotnega mnenja, da je gradnja plinskih terminalov v Tržaškem zalivu in njegovem obalnem območju nesprejemljiva.

Da bi bilo smiselno strateško razmisliti o plinskem terminalu v koprski luki, je menil Miloš Pregl z ministrstva za promet, saj je koprsko pristanišče kljub majhnosti zaradi ugodne geografske lege (bližina 5. in 10. koridorja) zelo zanimivo. Kot je pojasnil Pregl, je sama plovba tankerjev za prevoz zemeljskega plina v Koprskem zalivu varna, problem je le v majhnosti koprskega pristanišča. Tankerji za zemeljski plin so namreč zelo veliki, saj je le tako prevoz ekonomično smiseln.

Urban Prelog z ministrstva za gospodarstvo je pojasnil, da noben energetski objekt ne more biti umeščen v prostor brez ustreznih postopkov umeščanja. Je pa ob tem opozoril na potrebo oskrbe Slovenije z energijo. "Noben energetski objekt ni prostorsko nevtralen. Treba je najti kompromis, sicer je zanesljivost oskrbe ogrožena, obstaja pa tudi možnost višjih cen," je dejal Prelog.

Aurelio Juri (SD) je spomnil na zadnjo odločitev deželne vlade Furlanije - Julijske krajine, ki ne bo izdala mnenja o okoljski sprejemljivosti načrtov za gradnjo plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, zadnjo besedo pri gradnji plinskih terminalov pa bo imela italijanska vlada. Ta naj bi o tej zadevi po Jurijevih informacijah odločala v prihodnjih dneh. "Kaj če se italijanska vlada odloči, da začne s postopki za postavitev terminala v Žavljah? Kako bo v tem primeru odreagirala Slovenija?" je okoljskega ministra vprašal Juri.

Kot je pojasnil Podobnik, bo Slovenija v tem primeru delovala v okviru dobrih praks Evropske unije. Ta rešitev je po njegovih besedah zapisana tudi v memorandumu o sodelovanju med Slovenijo in Italijo.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jethro
08. 06. 2007 10.59
Kapitalisti posrani...vsak izgovor bo dober, da postavijo ta kurč*** terminal!!!!!!! Naj si ga pred lastno parlamentarsko bajto postavijo, pa potem govorijo o temu, koliko je lahko posel dober!!!! Še tisto malo morja bi oni uporabili za denar, kar se pa okolja in ljudi tiče...JEBEŠ TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Samo, da jim z denarjem pomahajo pod nosom in se že vsi slinijo, BANDA POSRANA!!!!!!! Kje je tu demokracija, kje je tu pravica, ki jo imajo krajani, ki živijo v bližini in okolici? KJE??? Za vsak ku**** sklicujejo referendume, za to pa ni potrebe????? JAO,JAO...SUPER DEMOKRACIJA!!!! KAPITALOKRACIJA!!!!!