SLOVENIJA

Nemška počitniška pločevina bo zatrpala slovenske (avto)ceste

Ljubljana, 28.07.2022, 9:24 | Posodobljeno pred 14 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Prometno-informacijski center je izdal opozorilo pred prometno zelo obremenjenim koncem tedna, ki je pred nami. Zastoje pričakujejo vse do ponedeljka, 1. avgusta. Del Nemčije namreč začenja šolske poletne počitnice, zato bo promet močno povečan iz smeri Avstrije proti Primorski in mejnim prehodom s Hrvaško. Zaradi povečanega prometa že občasno zapirajo predor Karavanke.

Že danes se šolske poletne počitnice začenjajo v deželi Baden-Württemberg, katere središče je Stuttgart. Jutri bo zadnji šolski dan tudi za šolarje z Bavarske z Münchnom na čelu.

Predor Karavanke bo zelo obremenjen
Predor Karavanke bo zelo obremenjenFOTO: AP

Konec tega tedna je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji. Tega zaradi povečane gostote prometa občasno že zapirajo.

Voznike Prometno-informacijski center opozarja tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico in na odseke, ki vodijo proti obali, Istri.

Na mejnih prehodih s Hrvaško gnečo pričakujejo tako pri izstopu kot vstopu. Sploh v Sečovljah, Dragonji, Jelšanah in pa Obrežju ter Gruškovju, od koder vodi pot naprej proti Balkanu.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ob lepem vremenu bodo obremenjene tudi ceste, ki vodijo do rek, jezer, planin. Denimo cestni odseki Jesenice - Kranjska Gora in Lesce - Bled - Bohinj.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.