Slovenija

Nesoglasja glede Elianove vrnitve

Miami/Vatikan, 14. 04. 2000 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška ministrica za pravosodje Janet Reno je obiskala sorodnike Eliana Gonzaleza in zahtevala naj dečka še danes vrnejo očetu. Elianov prastric pa je sporočil, da dečka ne bodo izročili prostovoljno. V spor naj bi kot posrednik posegel še Vatikan.

Odkar je zgodba o Elianu obšla svet, se tisti, ki so odločali o njegovi usodi, niso veliko spraševali o tem, kaj si želi Elian sam. Zdaj pa so njegovi sorodniki v svet poslali video posnetek, kjer Elian sporoča, da želi ostati v Združenih državah. Ali je to njegova resnična želja, ali pa gre samo še za en poskus dečkovih sorodnikov, da bi ga obdržali v Miamiju, seveda ni jasno.

Vendar Janet Reno vztraja pri svojem. Elianovim sorodnikom je naročila, da morajo dečka še danes pripeljati na miamijsko letališče, odkoder naj bi skupaj z očetom odletel na Kubo.

Na prošnjo obeh strani bo v sporu zdaj posredoval celo Vatikan, ki bo izročitev dečka, če bo do nje sploh prišlo, organiziral na svojem veleposlaništvu v Washingtonu.

Ameriški predsednik Bill Clinton je izrazil upanje, da bodo primer desetletnega kubanskega dečka Eliana Gonzaleza rešili po mirni poti in pri tem upoštevali zakone. Pravosodna ministrica Janet Reno je storila vse, da bi bilo vprašanje rešeno sporazumno, je še poudaril Clinton.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.