Slovenija

Nesporazumi na ortopediji v šempetrski bolnišnici razlog za izredno sejo

Šempeter pri Gorici, 17. 06. 2021 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ma.Ko.
Komentarji
4

Predsednica sveta zavoda šempetrske bolnišnice Metka Jelinčič Maraž je za ponedeljek sklicala izredno sejo sveta zavoda, na kateri bodo razpravljali o razmerah med vodstvom bolnišnice in vodjem oddelka ortopedije Danijelom Bešičem Loredanom. O tem je vodstvo bolnišnice pripravilo tudi poročilo, ki ga je v roku poslalo na ministrstvo za zdravje.

Metka Jelinčič Maraž je pojasnila, da bodo na izredni seji v ponedeljek, 21. junija, razpravljali tudi o poročilu vodstva bolnišnice, po seji pa bodo lahko dali izjave.

Predstojnik oddelka za ortopedijo šempetrske bolnišnice Danijel Bešič Loredan se je v odprtem pismu v začetku tedna opravičil javnosti za po njegovem mnenju nedopustno dolgo čakanje na operacije. Vodstvo bolnišnice njegove trditve zavrača in po zaprtju covidnega oddelka napoveduje vrnitev ortopedije na to lokacijo v staro stavbo šempetrske bolnišnice.

Danijel Bešič Loredan
Danijel Bešič Loredan FOTO: Aljoša Kravanja

Ortopedski oddelek je trenutno umeščen v del polovici sedme etaže v novi bolnišnični stavbi, kjer imajo omejeno število postelj v neustreznih prostorih, oddelek pa si delijo z drugimi vejami kirurgije.

Bešič Loredan je v odprtem pismu poudaril, da so vodstvo bolnišnice večkrat opozorili na trenutne razmere. Ob normalnem delovanju oddelka bi lahko opravili do konca leta okrog 400 operacij, zato pa bi vpeljali dva dodatna termina. Opravili bi lahko 116 operacij vstavitve umetnega kolka, 144 operacij vstavitve umetnega kolena, 90 artroskopij kolena in 60 operacij na stopalu.

Konec lanskega septembra je kolektiv ortopedskega oddelka SB Šempeter v odprtem pismu za javnost spregovoril o nameri vodstva bolnišnice glede zaprtja ortopedskega oddelka za potrebe umestitve covidnega oddelka. Takrat so namreč morali narediti načrt za povečanje števila operativnih posegov do konca leta, kar so tudi naredili.

Vodstvo bolnišnice je očitke o nameravanem zapiranju ortopedske dejavnosti v bolnišnici ostro zavrnilo

Zaradi zagotovitve racionalnejše organizacije morebitne covidne dejavnosti v prihodnje so v bolnišnici začeli gradnjo novega covidnega oddelka, ki bo omogočal oddelku za ortopedijo in tudi ostalim dejavnostim, umeščenim v stari bolnišnični zgradbi, nemoteno delo.

Zavračajo tudi očitke o nepravilnem izkazovanju čakalnih dob za ortopedske operacije.

Ministrstvo za zdravje je o dogajanju od vodstva bolnišnice zahtevalo pojasnila, ki naj bi jih posredovali do danes opoldan.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan-F
18. 06. 2021 09.42
Naj ponovim ... špetal u Šempetri je poligon SDS ... potrebno je očistiti nerentabilne dejavnosti npr. paliativo in izločiti moteče novodošle elemente npr. Bešlić Loredan Danijela ... in smo spet korak bližje privatizaciji oz. neki drugi inovativni obliki prihvatizacije javnega zdravstva ...
enakatalena
17. 06. 2021 19.28
+3
Večina zdravnikov je tiho, mirno pospravijo mnogokrat nezaslužene dodatke v žep in jim je figo mar za paciente. Nekateri, najpogumnejši, tisti, ki so bili poklicani za ta poklic, ki jim je mar za ljudi in ne le za lasten žep, so redki. Kapo dol vsem, ki si upajo povedati na glas. Pa čeprav vedo, da jih bodo z vseh strani pljivali.
JosipBrozDrugi
17. 06. 2021 16.35
+2
izredna seja: . . . obračun z bešič loredanom . . .
bonkintos
17. 06. 2021 16.47
-3
naj ta loredan napiše kaj je počel ves ta čas za visoko plačo in koliko kovid dodatkov je vlekel...levnuh...