Slovenija

V nesreči umrl voznik, medtem ko je skušal pomagati poškodovanim

Ljubljana, 20. 12. 2019 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja. Sprva sta trčila dva tovornjaka, kmalu zatem je v enega izmed njih trčilo osebno vozilo. Po trčenju je voznik avtomobila zapustil vozilo in pomagal trem sopotnicam, tedaj pa je vanj trčil voznik vozila Slovenske vojske, ki zaradi neprilagojene hitrosti vozila ni mogel pravočasno ustaviti.

Na primorski avtocesti med Postojno proti Senožečam se je ob 5.57 zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla na kraju nesreče, več je poškodovanih.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so bili v nesreči udeleženi dve tovorni vozili, osebni avto in minibus, ki je v lasti Slovenske vojske. Njihovi predstavniki so sporočili: "V zgodnjih jutranjih urah je bilo v prometni nesreči na primorski avtocesti udeleženo tudi kombinirano vozilo Slovenske vojske. Prometno nesrečo preiskuje policija. V Slovenski vojski dogodek iskreno obžalujemo."

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik slovenskega tovornega vozila peljal od Postojne proti Razdrtem. Pred počivališčem Studenec je ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnemu pasu v desno. V trenutku, ko se je že nahajal na odstavnem pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornjaka slovenskih registrskih tablic in z desnim delom vozila trčil v zadnji del vozila pred seboj.

Za tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja, in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel voznik osebnega avtomobila pomagat trem sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane. Tedaj pa je po desnem voznem pasu pripeljal voznik minibusa v lasti Slovenske vojske, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako pa ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet. Odločil se je, da bo zavil desno na odstavni pas, kjer pa je trčil v že omenjenega voznika osebnega avtomobila.

Po trčenju je nadaljeval vožnjo po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila, ki je imel okvaro.

Voznik osebnega avtomobila iz Celja, ki je bil v času nesreče zunaj vozila, je na kraju nesreče umrl.

Policija podatke o identiteti vseh udeleženih in podrobnosti glede dogajanja na kraju nesreče še preverja. Informacije bodo dopolnili naknadno, ko bodo zbrani in potrjeni vsi točni podatki.

Policisti bodo po zaključenem ogledu vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, za voznika osebnega vozila bodo podali poročilo na koprsko okrožno državno tožilstvo, za voznika manjšega vozila za prevoz oseb pa bo podana kazenska ovadba povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

UNKNOWN: road-data
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1