Slovenija

Nesreča v železarni Ravne

Slovenj Gradec, 22. 01. 1998 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V obratu Jeklarna 1 v železarni Ravne je včeraj zvečer prišlo do izlitja 45 ton tekočega jekla. Pri tem je nastala materialna škoda v vrednosti 1.000.000 tolarjev, medtem ko življenje delavcev ni bilo ogroženo, so spročili iz uprave za notranje zadeve Slovenj Gradec.

Med prelivanjem taline jekla, ogrete na 1700 stopinj, iz elektro obločne peči v zajemalko vakumske peči, je namreč na dnu zajemalke prišlo do prodora taline, ki je iztekla na dno lovilnega kanala.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.