Slovenija

Zaradi koronavirusa umrl stanovalec Doma starejših občanov Metlika

Ljubljana, 14. 03. 2020 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.Š. / STA
Komentarji
0

Zdravsteni minister Tomaž Gantar je potrdil, da je zaradi okužbe z novim koronavirusom v UKC Ljubljana umrl stanovalec Doma starejših občanov Metlika. Po zadnjih podatkih je v Sloveniji z novim koronavirusom okuženih 181 ljudi.

Okužba s koronavirusom je bila usodna za starostnika iz metliškega doma starejših občanov. Bolnik, ki naj bi imel pridružene bolezni, se je zdravil na infekcijski kliniki ljubljanskega kliničnega centra, njegovo smrt pa je potrdil tudi novi zdravstveni minister Tomaž Gantar.

Doslej je bila okužba v Sloveniji potrjena pri 181 osebah. (slika je simbolična)
Doslej je bila okužba v Sloveniji potrjena pri 181 osebah. (slika je simbolična) FOTO: POP TV

V Domu starejših občanov Metlika se je okužilo sedem starostnikov in pet zaposlenih, potem ko so bili v stiku z zdravnikom iz Zdravstvenega doma Metlika, ki se je s koronavirusom domnevno okužil v začetku marca v Italiji. Preden so se mu pojavili bolezenski znaki, je bil v službi še tri dni, v tem času pa je bil v stiku tudi s starostniki v Domu starejših občanov Metlika.

Vse okužene oskrbovance so premestili v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Svojce okuženih s koronavirusom so o tem takoj obvestili.

"Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici 'Ali že imate rezultate za mojega ...?' za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas," so zapisali.

Do 14. ure so sicer v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 5369 oseb, okužba je bila potrjena pri 181 osebah.

Nova vlada je ob tem danes sporočila, da bo spremljanje širjenja novega koronavirusa spremenjeno. Ljudi z okužbo dihal, ki ne bodo potrebovali bolnišnične oskrbe, ne bodo več testirali, pač pa bodo stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih.

Premier Janez Janša je kot najpomembnejši ukrep izpostavil samoizolacijo. Pripravljajo pa tudi nove omejevalne ukrepe. Danes bo v širši zasedbi potekala tudi seja kriznega štaba, katerega del je tudi del celotna ministrska ekipa.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja