Slovenija

Zaradi neurja številne zalite kleti, v Zagrebu težave v prometu

Ljubljana, 23. 09. 2019 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Neurje z močnim dežjem je zajelo občine Kostanjevica na Krki, Krško, Grosuplje, Šentjernej in Brežice. Gasilci na teh območjih imajo polne roke dela, saj čistijo jaške in črpajo vodo, ki ogroža in zaliva objekte. V Zagrebu pa je velika količina padavin povzročila težave v prometu, poplavilo je tudi prostore humanitarnega društva.

Neurje z močnim dežjem je popoldne zajelo vzhodni del države in občino Grosuplje. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje imajo gasilci polne roke dela v občinah Kostanjevica na Krki, Krško, Grosuplje, Šentjernej in Brežice.

Ceste po državi so mokre, zato vozite previdno, opozarja Prometno-informacijski center.

Gasilci PGD Prekopa in Kostanjevica na Krki so izčrpali vodo iz stanovanjskega objekta ter vozišča regionalne ceste.

V Krškem so gasilci PGD Veliki Podlog izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov.

Meteorna voda ogroža in zaliva objekte na območju občine Grosuplje ter občine Šentjernej.

V občini Brežice pa so gasilci PGD Spodnja Pohanca zavarovali gospodarski objekt in očistili jaške.

Do jutra bodo padavine ponehale.
Do jutra bodo padavine ponehale. FOTO: iStock

Do jutra bodo padavine ponehale

Po podatkih Agencije RS za okolje bo v prvem delu noči oblačno z dežjem, predvsem na jugu se bodo pojavljale tudi nevihte z močnejši nalivi. Do jutra bodo padavine ponehale, na zahodu se bo delno razjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

V torek dopoldne se bo tudi v notranjosti oblačnost trgala, več sonca bo na Primorskem. Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, oblačnost bo od zahoda znova naraščala. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V sredo zjutraj bo delno jasno, po nižinah bo nastala megla. Dopoldne se bo pooblačilo, popoldne in v noči na četrtek pa bo deževalo.

V četrtek bo sončno. V petek bo deloma jasno, zjutraj bo po nižinah v notranjosti megla. Popoldne se bo nad hribovitimi kraji na zahodu oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodnik, toplo bo.

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju …

V Zagrebu poplavilo ceste in kleti

V večernih urah se je neurje razbesnelo tudi nad Zagrebom. Zaradi velike količine padavin je voda poplavljala podvoze in stala na cestah. Policija je iz varnostnih razlogov zaprla določene cestne odseke, prekinjene so tudi nekatere avtobusne povezave, zato hrvaški mediji pišejo o "prometnem kolapsu".

poplavljena cesta v Zagrebu
poplavljena cesta v Zagrebu FOTO: Nova TV

Meteorna voda je poplavila številne objekte, mestni gasilci so na svojem Facebook profilu objavili del popisa prijav meščanov, ki so jim javili, da imajo težave s podrtimi drevesi ali poplavljenimi objekti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med objekti, ki jih je poplavilo, so tudi prostori humanitarnega društva Mali zmaj, kjer je voda uničila skladišče. Kot je za Dnevnik.hr povedala Martina Leopold, so imeli v skladišču shranjeno hrano, plenice, šolske torbe in druge potrebščine. "Celo skladišče, plesna dvorana in igralnica so povsem pod vodo. Škode se ne da opisati, od laminata, ki je prepojen z vodo, do knaufa, ki ga bo treba zamenjati," je dejala.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rastan Ra
24. 09. 2019 07.06
+2
kaj prej pa noben ne čisti jaškov ali kaj? Vedno ko že vse zalije.
jest...
23. 09. 2019 21.54
+12
kje ste Zagreb najdl
jest...
23. 09. 2019 21.54
-4
JApajaDAja
23. 09. 2019 20.53
+57
včasih, v yu, so kanale čistili v komunali....gasilci so bili za druge naloge!
korintos23
24. 09. 2019 08.38
V Jugi smo kanale čistili povečini vsak na svojem podroćju, sedaj pa naj nam bog pomaga. Trava se zmulča potem se pa to nekje nabere, zaštopfa in smo kjer smo.