Slovenija

Nevarno delo mož v modrem

Ljubljana, 29. 10. 2010 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vedran Petrovič
Komentarji
20

Policista Davida Brumca je med ugotavljanjem identitete z boksarjem po glavi poškodoval 23-letnik. Policist Denis Mutič in njegov kolega sta se odzvala na klic zaradi družinskega nasilja in bila ustreljena v trebuh.

Policista Davida Brumca je med ugotavljanjem identitete z boksarjem po glavi poškodoval 23-letnik. Policist Denis Mutič in njegov kolega sta se odzvala na klic zaradi družinskega nasilja in bila ustreljena v trebuh.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez20000
31. 10. 2010 09.27
-1
Sprint, zakaj ne bi primerjal policistov z drugimi poklici? Sploh ni res, da so izpostavljeni namenskim napadom, od kod ti ta informacija? Kvečjemu so manj izpostavljeni zaradi pooblastil katera imajo in ta zgodba o kateri pišeš (al kaida pa to ) od kod si tole povlekel? veliko bolj nevarno je delo varnostnika! delo je isto kot tisto od policista s tem, da varnostniki nimajo takega usposabljanja kot ga ima policija, nimajo niti opreme, ki jo ima policija in niti pooblastil zaradui česa se jih razbojniki sploh ne bojijo tako, kot se policistov. Naokoli pa prevažajo denar in varujejo prireditve na katerih mrgoli pijancev. Poleg tega statistika, ki je še najbolj nepristranska, pove svoje in to je, da naši policaji niso čisto nič bolj ogroženi od ostalih ljudi!
Ramzess
30. 10. 2010 12.31
Pa ja da res, kakšno delovno okolje si ustvariš, takšno pač ima, oz. kakršno delovno situacijo, takšno pač imaš, potem pač ne toži zaradi posledic, ker nisi bretz krivde in odgovornosti. Nima misla iskati izgovorov, če sam ustvarjaš nevarne situacije, oz. jih okrepiš, da potem nastradaš sam, in pa nedolžni ljudje. Pri njihovem delu še prevečkrat lahko vidimo, kako gredo oz. ustvarijo nepotrebno nevarno situacijo, potem pa se čudijo posledicam, oz. ne čudijo, tožijo nad ogroženostjo, ki jo ustvarjajo tudi sami, neredko nepremišljeno, konkoncev pa za posledice ne nosijo nobene odgovornosti, še več, po zakonih EU lahko nekaznovano ubijejo kokarkoli. Toliko o njihovih pristojnostih itd., ki so že zdavnaj presegle zdravo logiko. Ni se potem čuditi zakaj imajo ljudje toleranco do njih, z razlogom seveda, in še nedolžni beži pred njimi, ne se slepit, v tem sistemi nedolžnih ni, dokler sami tega dokažejo, sistem tega žal ne bo. Po drugi strani, če vemo po kakšnih pravilih delajo, potem vemo, tudi kolikšne možnosti preživetja imamo, na njihov račun, v določeni situaciji, če smo denimo talec. Malokdo se zaveda, da v konkretnem primeru talcev, njihova pravila, ne predvidevajo, oz. ne zahtevajo preživetja vseh talcev, ne glede na njihovo starost, in kot vemo take žrtve štejejo kot kolateralne žrtve. Izraz znan iz mnogih političnih zadev. Silverwolf="Plicaji bi mogli zaropotat glede na to kakšno opremo imajo... čudim se da se že niso zdavnja dvignli da bi se nabavilo vsaj nekaj zaščitnih jopičev." Zaščitni jopiči ne pomagajo več, ne streljajo vsi kategorično v trup, temveč tudi drugam, in to zelo dobro, kar je zasluga rač. igric, katerih 'veterani' niti slučajno niso slabi strelci, še več, po analizah streljanja na šolah, celo boljši od specialcev (v tem primeru policijskih). Carpathian="klub nevarnemu delu imajo malo preveč "preventivnih ukrepov"..." Se strinjam, o njihovih preventivnih ukrepih in čudnem razumevanju le teh, bi lahko pisali roman. Na kratko pa so zajeti v znanem reklu, ki še kar velja, v svetovnem merilu, in manj, 'najprej streljaj in potem sprašuj'. Radi opozarjajo kako nevarni so oboroženi ljudje, pozabljajo pa da zanje in vojake, ki radi, v kriznih razmerah prevzamejo njihove naloge (še več, težko je razumeti, da namesto v pomoč ljudem, denimo po potresu, pride vojska v mesto s težko oborožitvijo, primer je znan škandal New Orleans, ki veliko veliko o današnjem sistemu in oblasti), velja povsem enako, še huje, v službi interesov oblasti, so še bolj nepredvidljivi in nevarni, od nekega človeka, ki mu je zavrelo, zaradi storjenih krivic.
MERDE-AVE-MERDE
30. 10. 2010 11.16
Boneficirana delovna doba - NE! Le zakaj? Zaradi žula na riti in pisanja položnic? Že zdaj je ta klan priviligiran! enostavno si ne zaslužijo bonificirane delovne dobe, za to delo, sedenje po avtih in pisarnah pa RES NE!
lolipoly
30. 10. 2010 09.30
Policisti vsepovsod imajo pravico se upokojit z 45 leti starosti.
Osvald
30. 10. 2010 09.15
vse policiste ki jih poznam so šli v pokoj s 50 leti in vsi so ohranjeni kot da ne bi nikoli delali.
Boris ?ur?i?
30. 10. 2010 07.50
Ja....sam krivi so si pa sami, sej se obnašajo, ko da so nekaj več...
sprint
30. 10. 2010 07.20
Ne bi primerjal policista z drugimi poklici. Res, da vsi imajo določena tveganja, vendar pa mislim, da so policisti pri svojem delu daleč najbolj izpostavljeni NAMENSKIM NAPADOM in to čedalje bolj z namenom, da se policist (beri človek) poškoduje ali celo ubije. In zdaj ravno pred kratkim sem slišal, da so policisti (nekje na štajerskem ali prekmurju baje) imeli v postopku nekakšna afganistanca (baje celo člana Al-kaide) in je eden teh s sekiro napadel policista ter mu najprej razbil službeni avto (naš slovenski), nato pa navalil še na njega. No kakorkoli pač. Osebno mislim, da je policist od vseh poklicev daleč najbolj ogrožen in nikoli ne more predvideti kaj se mu bo zgodilo in kako se bo kdo obnašal. V drugih poklicih je vseeno možno predvideti stopnjo tveganosti in nevarnosti. Pri policijskem delu v 80% je to nemogoče.
hinko.murovec@siol.net
30. 10. 2010 05.59
Realno, policist je pač v določenih oblikah in v določenih situacijah lahko tudi ogrože. Kdo pa ni ? Zdravniki-zelo hitro lahko sam dobi bolezni , ki jih zdravi pri drugih. Gradbenik - nesreč na gradbiščih je ogromno in to hudih. Rudar - ljudje nekaj 100 metrov pod zemljo so v veliko večji potencialni nevarnosti od policajev. Itd. Vsak poklic ima določene specifike, ki zajemajo tudi nevarna področja dela. Zato je pač potrebno vsako delo jemati resno in odgovorno. Policaji vse preveč krat mislijo, da se jim ker imajo uniformo ne more nič zgoditi. Avtoriteto, ki jo je nekoč dajala uniforma milice so že zdavnaj zapravili sami s svojimi " šerifskimi " nastopaštvi in odnosom do ljudi. Zato morajo danes pač malo bolj računat z možnostjo, da se nekaterim lepo fučka če ima nekdo uniformo a se obnaša kot slon v trgovini s porcelanom. Sicer pa , žal imamo 2/3 policajev, ki si tega naziva ne zaslužijo in večkrat sami sramotijo svojo službo. To pa je slabo za vse.
janez20000
29. 10. 2010 21.43
Po poročanju 24ur.com, je lani bilo 29 smrtnih delovnih nesreč, polovica jih je bilo v gradbeništvu in NITI EDEN od teh ni bil policist! Samo toliko o nevarnosti v katerih se znajdejo naši ubogi pendreki...i
pikica567
29. 10. 2010 21.39
Imajo nevarno delo,ampak tudi npr. kemik se mora pazit pri delu s kemikalijami, medicinska sestra in zdravnik pred okužbami bolnikov, itd... policist ima opremo za to ,da se brani pred zločinci in potrebno znanje ali ne?
carpathian
29. 10. 2010 21.06
Hm...zanimivo. Med ugotavljanjem moje identitete je enkrat policaj mene udaril s pendrekom po glavi ;) klub nevarnemu delu imajo malo preveč "preventivnih ukrepov"...
beri66
29. 10. 2010 20.22
Držte se policisti!!!
dwarf3
29. 10. 2010 20.16
proble je v nasi birokraciji,in medijih,če bi ta policaj postopal kot bi moral.roko na srce,če te policaj vprasa po identiteti,ga ne napades,če ga,je stabo nekaj zelo narobe,kaj ta naredi ce ga kak civilj kej vprasa,al da ga cudno pogledas.....če bi ga pa sutno,bodmo realni to bi mogo,potem bi 10 let po sodiscih hodil,mediji bi pa kriminalca prikazal,ko da je najblj pridn clovek na tem svetu
dwarf3
29. 10. 2010 19.58
e moj policaj,zakaj imas pistolo,dvomim da bi kje drugje po svetu ta barabin tko dober odneso....
dusar
29. 10. 2010 19.48
LetancaD Ne da mislim kak pameten sem, jaz sem pameten ,govorim tri jezike ,riti si ne grejem v kaksni pisarni tak kot si ti NEPRAVILNO predvideval,zaziram ne SLOVENSKEGA gospodarstva,ali socijale, delam v svoji firmi,pisem pa na SLOVENSKI portal,da se malo slisimo G. Letanca D
L3T4NC4
29. 10. 2010 19.40
@dusar.. ti pa najverjetneje svojo rit greješ v kakšni pisarni, pol pa misliš kako pameten si, ko nekaj napišeš
Northwest
29. 10. 2010 19.38
Sam Bog ve kolk so si ga pol na pp privoscili.
npokle
29. 10. 2010 19.36
Novinar Sveta narobe izgovarja priimek, prav tako je narobe napisan v video prispevku...Policist se piše MUTIČ in ne MUHIČ, kot ste napisali.
dusar
29. 10. 2010 19.33
Kaj je sedaj tu v tem primeru strasnega? To je narava dela ki ima v vsakem poklicu kaksno presenecenje. Samo ne na velik zvon obesat kako tesko in nevarno je delo policije. Prosim ne biti bolj papeski od papeza. Ps Moj prijatelj je zivinozdravnik v okolici Rosenheima pa ga je lansko leto ugriznila svinja,nic potenciranja in vpitja kako nevarno delo opravljajo,z nasmehom je vzel dogodek ,ko sva pila pivo. Tudi v Ravenski zelezarni je bilo ze par mrtvih kot mi je znano v topilnici je ze parkrat prislo do smrtnih nezgod. Tak je to v zivlenju.
HellWolf
29. 10. 2010 19.29
Plicaji bi mogli zaropotat glede na to kakšno opremo imajo... čudim se da se že niso zdavnja dvignli da bi se nabavilo vsaj nekaj zaščitnih jopičev. Pač... pri nas se čaka tak dolgo dokler je nekdo ne faše.