Slovenija

'Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila hujša nesreča'

Ljubljana, 20. 09. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Urša Zupan/N.P.
Komentarji
243

Kolesarji so s parado opozorili na neprimerno novo ureditev križišča Dunajske in Tivolske ceste. Izpostavili so, da je namen nove ureditve izboljšanje pretočnosti motornega prometa, da pa so ob tem pozabili poskrbeti za varnost kolesarjev in pešcev. Na MOL očitke zavračajo in odgovarjajo, da se je obstoječa rešitev izkazala za najprimernejšo.

Ljubljanska kolesarska mreža na svojem Facebook profilu opozarja na nevarno novo urejeno križišče Dunajske in Tivolske, ki je pred kratkim dobilo nov dvojni mimobežni pas ("bypass").

"Zaradi povečevanja pretočnosti motornega prometa smo pešci in kolesarji dobili nevaren, nesemaforiziran prehod čez dva pasova, za katerega so značilni slaba preglednost, velike hitrosti vozil in pogosto izsiljevanje pešcev in kolesarjev ... Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila hujša nesreča," so opozorili.

Objavili so tudi videoposnetek, ki v omenjenem križišču prikazuje več vrst nevarnih okoliščin za kolesarje in pešce. "Kumulativno smo snemali kakšnih 15, 20 minut, pa smo opazili precej neugodnih razmer za pešce in kolesarje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na posnetku opozarjajo, da se dogajajo "skorajšnji trki, neupoštevanje prednosti, sekanja poti kolesarjem, velike hitrosti vožnje, še posebej na levem pasu – zaradi velikega radia zavijanja in odsotnosti grbine, slalomiranje med pešci in kolesarji, nestrpno lezenje na prehod in blokiranje prehoda. Na levem pasu je slaba preglednost, zlasti če je na desnem pasu višje vozilo. Kako nevarno je potem šele za otroke in starejše?" se sprašujejo.

Na nevarno križišče opozorili s kolesarsko parado

Da bi opozorili na problematiko križišča in nevarnosti, ki prežijo na pešce in kolesarje, se je v četrtek popoldne približno 30 kolesarjev udeležilo kolesarske parade, ki se je začela v tem križišču. Predsednica Ljubljanske kolesarske mreže Lea Rikato Ružič je na srečanju dejala, da je največja nevarnost takšne ureditve v tem, da se pot kolesarjev s potjo motornih vozil seka v dveh točkah, zato obstaja večja verjetnost, da kolesar spregleda avtomobil oziroma obratno."Kot zavijanja je za motorna vozila poleg tega precej velik, zato so njihove hitrosti večje," je opozorila. 

Od Mestne občine Ljubljana (MOL) zato pričakujejo naslednje ukrepe:

- da uredi križišče brez bypassa (enojnega ali dvojnega), saj je zaradi velikega števila vozil, kolesarjev in pešcev konfliktov preprosto preveč,
- da uredi klasična semaforizirana desna zavijalna pasova, ki bi ju kolesarji in pešci prečkali v eni fazi (to ne pomeni semaforja na bypassu in potem še enega preko Tivolske),
 - po potrebi uredi t. i. 3 sekunde predfaze za pešce in kolesarje.

Pričakujejo tudi, da bo MOL naročila novo prometno študijo, ki bo:

- upoštevala ves promet v križišču (tako z vidika pretočnosti, zamud, potovalnih časov kot varnosti) in ne samo motornega, kot je navada, saj promet sestavljajo tudi nemotorizirani udeleženci,
- upoštevala današnje okoliščine, saj je bila zadnja študija narejena pred tremi leti,
- upoštevala določila svoje Celostne prometne strategije,
- našla primerno tehnično rešitev za vse udeležence, tudi če to pomeni izvennivojsko križanje.

Kakšna bi bila lahko rešitev, ki bi odgovarjala vsem?
Kakšna bi bila lahko rešitev, ki bi odgovarjala vsem? FOTO: Facebook

MOL: Žal nam je, da kolesarji ne verjamejo izsledkom strokovne študije

"Za križišče Dunajska–Tivolska–Trg OF je Fakulteta za gradbeništvo v Ljubljani izdelala prometno študijo. V njej so obdelane štiri variante, po katerih se je za najbolj primerno rešitev izkazala tista z dvojnim desnim "by-passom". Žal nam je, da predstavniki mreže izsledkom strokovne študije ne verjamejo," pa so za 24ur.com povedali na ljubljanski občini.

"Glede na vzdolžni sklon desnega "by-passa", ki znaša 3,5 %, bi bilo potrebno uvozno klančino na grbino raztegniti na 8 metrov, da ne bi prihajalo do podrsavanja vozil (udarcev vozil v grbino). S tako dolžino uvozne klančine se učinek umirjanja prometa izniči oz. grbina nima nobene funkcije povečevanja prometne varnosti. Zato se v tem primeru nismo odločili za izvedbo grbine. Glede na ureditve, ki smo jih izvedli na širšem območja (preureditve Slovenske ceste, Gosposvetske ceste in Dalmatinove ulice), in posledično zmanjšanje motornega prometa na Slovenski cesti, ni več potrebe po samostojnem desnem "by-passu". Na račun tega smo pridobili dodatne površine za pešce in kolesarje," so pojasnili.

Ugotovili smo, da je nova prometna signalizacija postavljena pravilno ter predvsem jasno, res pa je, da trenutno nedelujoči semaforji na Bavarskem dvoru zahtevajo dodatno pozornost vseh udeležencev v prometu, še posebno kolesarjev in pešcev. Mestno redarstvo MOL

Dodali so, da so sprejeli veliko drugih ukrepov za še večjo varnost vseh udeležencev v prometu, pri čemer so našteli svetlobno signalizacijo (utripajoča rumena luč na obeh krakih), odvzem prednosti motornim vozilom s horizontalno in vertikalno signalizacijo (trikotnik na tleh in na znaku), označitev kolesarskega prehoda z rdečo barvo in vgradnjo talnih utripajočih LED-luči, ki opozarjajo na prehajanje kolesarjev in pešcev.

Prometni strokovnjak: Potrebni sta večja pozornost in tolerantnost vseh udeležencev

Za mnenje smo prosili tudi prometnega strokovnjaka Andreja Brgleza, ki sicer ni želel soditi o tem, ali je rešitev z arhitekturnega vidika dobra ali slaba, je pa dejal, da gre za znano in smiselno nadgradnjo sistema za pretočnost prometa, ki ni neznana, se jo da razumeti in ne zahteva veliko privajanja. 

"V tem križišču sem vsakodnevno v vseh štirih vlogah – kot pešec, kolesar, motorist in avtomobilist, in to rešitev v vseh vlogah pozitivno razumem in mi je dobrodošla. To je nova situacija, ki od mene zahteva – in računam na to, da bi to moral biti skupni minimum razumevanja sobivanja, – večjo pozornost, tako kot kolesarja, pešca, še posebej pa kot avtomobilista. Z več pozornosti pa ni nič narobe," je dejal.

Pešec in kolesar točno vesta, od kod bo prišel avtomobil, avtomobilist pa pogosto ne ve, od kod bosta prišla kolesar ali pešec, poudarja Brglez. "Povečana pozornost je eno, druga stvar pa je tolerantnost. Sam to jemljem kot dobro, kot priložnost, da se začnemo sporazumevati na način, da se opazimo in upoštevamo, da ne bo nesreče. To je ena od situacij, kjer se ljudje srečujemo pri uporabi različnih prevoznih sredstev z različnimi hitrostmi in od nas zahteva strpnost, pozornost in nekakšno kolegialnost. Če bomo vse skupaj stavili samo na semaforje in na to, kdo ima prav, se bo slej ali prej zgodila nesreča."

In kaj torej v danih razmerah svetuje kolesarjem in avtomobilistom? "Avtomobilisti moramo biti še bolj pozorni, zavedati se moramo, da smo v novi situaciji in paziti na kolesarje, ki bodo prišli z vseh koncev, ne samo s tistega, po katerem jim je to dovoljeno. Če gledam samo desno, od koder kolesar praviloma sme priti, bom tistega na levi spregledal in prišlo bo do trka. Kolesarji pa moramo vedeti, da nas avtomobilisti mogoče še ne pričakujejo in ne smemo prikolesariti tako napadalno, s polno hitrostjo in uveljavljati svoj prav, ki ga v tistem trenutku sicer lahko imamo, ampak ali je bolj pomembno, da je v tistem trenutku moj prav uveljavljen ali da končam na pokrovu motorja?"

Rešitev s takšnim križiščem po njegovem mnenju ni tako slaba, da bi jo bilo treba kar takoj ovreči. "Če jo poskušamo uporabljati na način z več pozornosti in če bo šlo na bolje – če bo šlo več avtomobilov mimo, kolesa pa varno, smo na boljšem. Če bodo kljub naši pozornosti in tolerantnosti nastajale kritične okoliščine ali bo kdo koga res zbil, pa je nekaj narobe. Ker sodobne ceste se oblikujejo tako, da so odpuščajoče do napak voznikov – predvidijo tipične človeške napake in jih arhitekturno rešijo. To pomeni, da predvidijo tudi to, da bo voznik bral sms, ko bo peljal skozi križišče, telefoniral, jedel itd … To je po eni strani dobro, ker si ne zatiskamo oči, da to počnemo, po drugi strani pa je to potuha. Ta rešitev ne bi smela biti spodbujanje za potuho, da lahko surfamo po internetu, medtem ko zavijamo, ampak mora biti priložnost za to, da pazimo. Nekaj časa bo trajalo, da se na novo prometno situacijo navadimo, čez čas pa upam, da bomo vsi razumeli, da je to srečevanje, ki zahteva več pozornosti," zaključi strokovnjak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (243)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tv1206802
21. 09. 2019 16.13
Kako boš strpen v prometu, če se iz MB v LJ voziš 2 uri in več??? @scipio menjaj državno službo in se sooči z vsakdanom pa boš mogoče razumel zakaj je naša strpnost na psu.
scipio
21. 09. 2019 11.34
+0
Nam Slovencem v javnem prometu preprosto manjka strpnosti in obzirnosti do sočloveka, predvsem pa občutka za SKUPNOST, ne glede na to ali smo za volanom, za balanco, na e-skiroju itd.. Naša družbena zavest je tipično siromašna in še ta se konča na vhodnih vratih stanovanja ali na vratih dvoriščne ograje, ko stopimo ven. Cestnih rokovnjačev imamo zato na tisoče in tisoče. Pa to o brezobzirnosti ne velja samo za promet, velja za vse družbene scene. In to bo tole našo nacijo in našo državo uničilo v dveh ali treh generacijah, saj bo nestrpnost ne le do tujcev temveč tudi navznoter do sonarodnjakov samo naraščala. Žalostno a resnično, (...povem vam...). Tudi število prometnih nesreč bo raslo, pol mladih se že ves čas vozi ali sprehaja naokrog s slušalkami v ušesih. In tale zadnja sramota z adrio airways je samo indikator naše nesposobnosti organizirati promet in red tako kot bi bilo treba, tujci se nam res lahko rogajo. Samo en primer: estonski Tallinn je imel veliko in urejeno letališče že pred 20 leti, pa jih je estoncev skoraj pol manj kot je nas in tudi njihova soseščina ni ravno idealna. Za razliko od nas imajo red, pa čeprav je njihov BDP/prebivalca le 75% našega, trenutno. Čez pet let ga boste lahko pogledali navzgor, če bo pri nas šlo tako naprej. Najbolj zaskrbljujoče pa je to, da je med nami že 12 generacij polnoletnih ljudi (in 18 generacij mladoletnih, rastočih v isto sceno), ki so to postali v samostojni Sloveniji, pa v pogledu tolerance in odnosa do SKUPNOSTI in obzirnosti do šibkejših, velja tudi za promet in še posebej za mlade kolesarje, očitno niso nič boljši od starejših, ki so se morali pehati v socializmu in v relativnem pomanjkanju materialnih dobrin. In ker ta agresivnost vse bolj preveva nacionalno telo in prežema vso našo pojavnost, nič čudnega, da kot država in ljudstvo izgubljamo ugled in prijatelje v Bruslju, Washingtonu in še kje. Kdo pa ima rad pretepače, cestne divjake in pijance, nesolidne plačnike, nezanesljivce in brezobzirneže? Takle bypass na križišču je dober indikator tega. Povsem drugače je, ko jih tam čez dan skozi pelje na stotine, pa na vsakih 100 eden med njimi ustvari kritično situacijo, in temu rečete Copenhagen ali Amsterdam, kot pa, če je takih 10 ali več na vsakih 100. Temu potem rečete Slovenija in Ljubljana.
User1538643
21. 09. 2019 08.28
+1
Kolesarji bi tudi morali vpoštevati, da če ti le greš in greš in se ne oziraš in greš in greš, da bo počilo prej al' slej.
xyxyxyxyxyxyxy
20. 09. 2019 21.40
+9
Ljubljanska kolesarska mreža, naj poskrbi (izobražuje) kolesarje, ki zaradi samosvojosti delaj največ zmede in nevarnosti za nesreče. Vozijo po nasprotni strani ceste, po pločnikih, po Čopovi divjajo, prehodi za pešce so kolesarska dirkališča, skratka kolesarki kaos. Redki se držijo pravil in vozijo vzorno.
g12345@email.si
20. 09. 2019 21.20
+0
od kdaj imajo ti kolesarji prednost?
User1538643
20. 09. 2019 20.41
+4
Lepo, saj so uredili promet po vzoru na neverjtna Indijska križišča. Na youtube-u manejo roke... 🔔
Vitruvio
20. 09. 2019 18.09
+6
MB prometni cirkus ima intervale v centru mesta za pešce prehod čez ŠTIRI PROMETNE pasove omejen na 9 SEKUND ! In razlaga prometnih strokovnjakov ; PEŠEC IMA ŠE NEKAJ ČASA ZA PREHOD . Halo ! In če me povozi avto v času prehoda ko že preteče zelena ? Krivec je pešec ,ker je bila na semaforju rdeča !
Booooooooooring
20. 09. 2019 17.53
+22
sem pešec in povem vam niso vozniki tisti ki izsiljujejo ampak kolesarji, ker res divjajo ne da bi pogledali levo in desno! žal naletim tudi na voznike avtov, ki se v trenutku izsiljevanja pogovarjajo po telefonu ali pa berejo smsje, večinoma pa izsiljujejo kolesarji s slušalkami v ušesih! obvezno bi dal še 1x vsem delat CPP in bi popadli.
schranz91
20. 09. 2019 17.57
-3
če izsiliš prednost ko si kolesar največkrat samo ti nastradaš, če pa izsiliš prednost kolesarju ko si v avtu pa lahko nekoga ubiješ, a ni tukaj dost jasno zakaj je tako?
Booooooooooring
20. 09. 2019 18.55
+7
schranz91, ne pametuj!!! zebra ali rdeče območje za kolesarje še ne pomeni da se kot kolesar za hip ne moreš ustavit in pogledat levo in desno kot nas večina pešcev to počne? prednost na papirju je eno v praksi je pa drugo! če divjaš in te zbije avto si si čisto sam kriv!
PartyTime
20. 09. 2019 17.40
+24
Vi kolesarji ste največja ****** med udeleženci v prometu!!! Vozite se tako, kot vam paše, kjer vam paše, kadarkoli vam paše!!! PRVO upoštevajte vsa križišča, RDEČE luči, VOŽNJO smeri!!! Ko boste za to poskrbeli pa jokajte za križišče, ki ga NE BOSTE UPOŠTEVALI!!!, tudi če vam ga preuredijo!!!!!!
KamnitaPolica
20. 09. 2019 17.44
+19
Se strinjam. Iz posnetka je razvidno, da kolesarji ne želijo bremzati, najraje imajo prednost in pozabljajo da niso neranljivi.
flojdi
20. 09. 2019 18.35
-4
Ampak. Noben kolesar ne za svinja va skupnega zraka. avto čkarji ga pa . sebi in vsem ostalim.
alenka.NN
20. 09. 2019 21.27
+5
kolesarska parada.....pa dobro a se je vsem poslabšalo....ravno sem prišla domov - z avtom iz Celovška-Drenikova-Samova-Šmartinska....itd. do doma; vsaj 10 kolesarjev me je grobo izsililo...kar padejo od nikoder na cesto, letijo čez rdečo, sploh ne gledajo levo in desno, pa da ne bo pomote - stari in mladi kolesarji.....in da je sreča popolna vmes pa še neosvetljeni 'noreči' skiroji. Jaz pa se moram zdaj strinjati z nepokorščino, ki se imenuje KOLESARSKA PARADA
?rni Ov?ar
20. 09. 2019 17.32
+13
za varnost kolesarjev bi bil čas da poskrbijo sami !!!!!!!!! jaz se tudi kolesar in pazim na svojo varnost na cesti
flojdi
20. 09. 2019 18.40
+0
.a tako. /zakaj neki se pa z avtočki vsak dan med sabo Trkate ????.. sam prašam
flojdi
20. 09. 2019 18.44
-1
. no ja , malček prehitro oddano (trkajo) . Mislim , pač , da bi Vsi Udeleženci v prometu morali pazit nase. če bi , bi skorajda ne bilo Trkanj"" ; .. tko nekako
Krematorij666
20. 09. 2019 17.26
-1
Prav smešni ste...pravila so jasna pa se lahko na glavo postavite. Vsi spodnji pametnjakoviči, ki imate toliko proti kolesarjem si zapomnite eno...zbijte ga pa boste do smrti plačevali to vašo objestnost. Korajžni ste za tipkovnico, ko pa pride do nesreče pa sami pobegi...pravi junaki. Noben kolesar niti pešec ne bo namerno iskal nesrečo in poškodbe ali celo invalidnost. Danes bi kmalu čelno priletel z motorjem v nasproti vozeče vozilo, ker mi je en "varen" voznik avtobusa presekal pot in sem se moral umikati. Če bi bil to kolesar bi se moral po vaše kar zaleteto vanj? Vi ste nestrpšni, vozniki avtomobilov in nihče drug...zabijte si v glavo, da ni cesta samo vaše igrišče. In zabijte si v glavo, da imamo tudi kolesarji avtomobile, ker se vsakič nekdo spomni in pripomni, da naj si raje avto kupimo. Marsikatero kolo je dražje kot vaši s sprejem polišpani in oblepljeni Clioti v samih spojlerjih...opankarji v 20 let starih nemških jajcih niso pa nič boljši.- muzika na glas, okna odprta, delanje selfijev in slikanje ženskih riti na pločnikih,,,ko pa poči pa krivi pešci in kolesarji...že ko se z avtom vozim po ljubljani me mika da bi komu uredil pročelje fasade...
PartyTime
20. 09. 2019 17.41
+5
Zakaj bi pa jaz plačeval za njegovo življenje, če se on zapelje v rdečo oz. niti ne pogleda levo ali desno na križišču ampak samo gas???
Krematorij666
20. 09. 2019 17.54
+1
Zakaj si nekoga zbil na prehodu boš imel možnost razložiti policaju in sodniku...rdeča luč ne bo izgovor.ker ni semaforja in prednost je jasna
Mihacito
20. 09. 2019 17.56
+2
666 ti si frustriranec na vseh frontah, avtomobilski, kolesarski in motoristicni. Pojdi raje na tecaj meditacije. Dejansko vsi rabimo spremenit navade v prometu ampak to ne bo slo dokler bomo nosili v sebi balkansko mentaliteto. Kolesarji oz tej ki so objavili posnetek bi najprej poskrbeli da se kolesarji na njem vestno vedejo v prometu a ne kot kure brez glave.
PartyTime
20. 09. 2019 18.01
+0
Če ni semaforja, mora tudi kolesar pred prehodom ali križiščem upočasniti. Če pa kolesarji mislijo, da se bom jaz ustavil in čakal s kje bo kdo uletel na nemože mi niko ništa se pa moti... Če vsak v križišče pripelje tako kot mora ne rabi nobenga skrbet da bo koga zbil ali bil zbit!!!
Kollerik
23. 09. 2019 17.09
Kolesar gor ali dol, če se mi bo nastavil, ga bo naje*al!
Mihacito
20. 09. 2019 17.19
+9
Malo se mi ze smilijo kolesarji, mislili so da bodo dobili potuho se pa dobili posteno in upraviceno porcijo 😅
Yokte
20. 09. 2019 17.16
+8
Lepo, da opozarjajo na nevarna križišča, samo žal je bilo to izsiljevanje, namenoma uprizorjeno in posneto. Pojdite posneti tako izsiljevanje na železniški prehod !
Maister1
20. 09. 2019 16.48
+25
Ubogi kolesarji DRAGI BICIKLISTI. Vi ste groznja pescem -veliko vas vozi prehitro in ste nevarnost za pešce!!!!
flojdi
20. 09. 2019 18.49
-3
.ma jok.. kaj pa še.. pešci smo grožnja vsem prehitro vozečim. odstranit nas...pa bo mer
eurosapiens
20. 09. 2019 16.39
+9
seveda če se kr zaženejo čez ... naj stopijo iz kolesa in gredo peš z kolesom preko ceste ... taki kolesarski prehodi so primerni samo v križiščih kjer so semaforji
schranz91
20. 09. 2019 15.38
-10
jaz ne vozim avta iz zdravstvenih razlogov, kolo pa lahko! in to velja za mnogo ljudi ki ne morjo avta vozit tako da mi gre na bruhanje tole žaljenje kolesarjev samo zato ker imate vi privilegij da lahko svojo rit pred vsag prag prpelete
mccm
20. 09. 2019 15.49
+38
ni res... enostavno na kolesu nimate prednosti povsod na vsak način... vsako jutro sem v centru lj, ker moram biti.... kot poklicni voznik, močno pazim na okolico, ampak včasih te preseneti kolesar (nihče drug, mogoče izgubljen tujec), ker je prepričan, da zanj veljajo vsa CPP od voznikov do peščev in naprej... če bi jaz tolikokrat prevozil rdečo, kot povprečen kolesar v lj, grem in sam vrnem izpit, ker bi bilo predrago...
Mihacito
20. 09. 2019 17.22
+0
Vecina nas ne zali ampak samo svojo svobodo govora in mislenja uporabimo in povemo resnico glede kolesarjev, da pa je za vas tezko sprejet resnico to pa razumem. To pa da imas osebne zdravstvene tezave je tvoja stvar in ni potrebno jo tukaj izpostavljat, ker to nima veze z debato..
schranz91
20. 09. 2019 17.59
+1
mccm ne meči vse v isti koš, zaradi raznih objestnih kolesarjov imam tudi sam skos slab filing ko furam kolo kaj si šoferji misljo o men....sam vozim po pravilih ampak zaradi splošnega mnenja o kolesarjih sem dobesedno anksiozen ko sem ob cesti!!
Ogledalo-tebi
20. 09. 2019 15.21
+4
Pamet skregana z logiko? Ljudstvo spodbujajo k uporabi koles, avtobusa ali pes, kokrkoli.. No dejmo se vozit z avtobusi ki ste jim v letu 2019 dvignili ceno - 1.30e, naredili neumne intervale da 5 busov naenkrat pride pol pa 20min nobenega, bolj poredko vozijo.. Kolesar bog ne dej da si v Lj, te hoce vsak 3 zbit. Kolesarji so nadleznost. Avto je majka an, nej se vozijo cez center, itd.. In to nevarno krizisce so nrdil da ceste nebojo vec obremenjene ceste s toliko avtomobili, ce pogledas video vsaj 5x vidis da jih eni skor zbijejo.
mccm
20. 09. 2019 15.15
+31
bi se dalo tudi kakšen kontra-protest narediti... za začetek morajo kolesarji vedeti, da tistega v vozilu nebo bolelo, ampak vas, če pride do trka in na tem graditi kulturo vožnje kolesa. Najpogostejši prekrški kolesarjev: vožnja brez nakaza smeri, vožnja v nasprotno smer po enosmerni, pripelje se s kolesom po cesti te prehiti po desni in zavije na zebro pred tabo, vožnja brez luči, s slušalkami, po peš coni... se strinjam, da kultura vožnje avtomobila v sloveniji ni na nivoju, ampak kultura kolesarjev je pa porazna.
aazz
20. 09. 2019 15.11
+37
ko se bodo tudi kolesarji držali cpp bo marsikaj varneje
Kairos22
20. 09. 2019 15.10
-5
Ni problem o cesti, problem je v objestnih voznikih! Srečno kolesarji
aazz
20. 09. 2019 15.12
+18
pa cpp si preberite, najbolj objestni udeleženci v prometu v Sloveniji
flojdi
20. 09. 2019 18.52
-1
pejte na en semafor ček pogledat , kolk vas cpcjevcev z avtoč kom pele čez rdečo. / tri rdeče bojo dost za Slikco""