Neznanci z odpadnim strojnim oljem nad pročelje sedeža SNS

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Mirko Vorkapić /
KOMENTARJI
797
V pročelje sedeža Slovenske nacionalne stranke (SNS) na Bleiweisovi v Ljubljani so ponoči priletele štiri steklenice z odpadnim strojnim oljem, nam je potrdil predsednik stranke Zmago Jelinčič Plemeniti. Prepričan je, da gre za politično motiviran napad, ki je povezan z njegovim delovanjem in nedavnimi izjavami o delomrznežih, študentih in protestnikih proti vladi.

"Zgodilo se je ponoči. V fasado so priletele štiri steklenice z odpadnim strojnim oljem, verjetno iz kakšne mehanične delavnice," nam je povedal Zmago Jelinčič. Steklenice naj bi vrgli s sredinskega pasu ceste, "ciljali so okna, ki so jih zgrešili, popolnoma pa so uničili fasado". Kot je povedal, je škode za več kot 70.000 evrov. Policisti so se na njegov klic odzvali, prišli na sedež stranke, naredili zapisnik in zbrali dokaze. 

Na PU Ljubljana so nam potrdili, da so bili obveščeni o poškodovanju stavbe na območju središča mesta Ljubljana. Po njihovih podatkih je do sedaj še neznani storilec je z neznano tekočino polil in tako poškodoval zunanjost stavbe. "Policisti trenutno še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo," so zapisali v odgovoru na našo poizvedbo.

Predsednik SNS meni, da gre za politično motiviran napad, ki je povezan z njegovim delovanjem. "Ker sem proti biciklistom in tem, ki kradejo denar. Gre za delomrzneže, ki nič ne delajo in so še vedno doma pri mamicah na hladilniku, od države pa so dobili denar," je povedal. 

Na vprašanje, ali bi bil lahko povod za napad posnetek, ki je pred dnevi prišel v javnost in na katerem Jelinčič v družbi Igorja Bavčarja, Dimitrija Rupla in Slavka Kmetiča ostro napada protestnike, prejemnike državne pomoči in študente, Jelinčič odgovarja: "Zelo možno." A dodaja, da gre le za kamenček v mozaiku.

"Dejstvo je, da sem na Facebooku že pred časom objavil, kako se bo začelo. Najprej protesti in biciklisti, potem prediranje gum, kar se je tudi že zgodilo. Naslednja faza je napad na osebno lastnino, potem pride zažiganje, nato pa osebni fizični obračuni," pravi in dodaja, da si le želi živeti v mirni in urejeni državi. To pa po njegovem mnenju poskušajo spodkopati ekstremne levičarske struje okrog strank SD in Levica, ki da tudi stojijo za protivladnimi protesti.