Slovenija

Ni tako slabo kot zgleda - prva letošnja premiera v PDG

Nova Gorica, 22. 01. 1998 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kot prvo letošnjo premiero v Primorskem dramskem gledališču v Novi Gorici bodo drevi ponudili delo Ni tako slabo kot zgleda avtorja Petra Barnesa v režiji Jaše Jamnika.

Za slovensko praizvedbo dela Ni tako slabo kot zgleda, ki je sestavljena iz treh enodejank - Tukaj smo sami petelini, nobenega drugega ni; Še malo, pa niti ne tako malo, zena za začimbo ter Ni tako slabo kot zgleda -, so poskrbeli prevajalec Srečko Fišer, režiser Jaša Jamnik, scenografka in kostumografka Barbara Matul Kalamar in avtor glasbe Gregor Strniša. Igrajo Jože Hrovat, Janez Starina, Ivo Barišič, Branko Završan in Mira Lampe-Vujičić.

Skupna tema vseh treh enodejank je hendikepiranost, pri čemer pa se je avtor izognil lažnemu patosu ter skušal predstaviti celovite odnose, slabosti in vrline prizadetih. Tipičen črni humor, šokantnost in grotesknost sodobnega angleškega dramatika, scenarista in režiserja Petra Barnesa (1931) se tako iztečejo v optimističen in človeški zaključek.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.