Slovenija

Nižja hitrost lahko pomeni ločnico med življenjem in smrtjo

Ljubljana, 18. 04. 2021 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Agencija za varnost prometa (AVP) zato v sodelovanju s Policijo v ponedeljek začenja nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do nedelje, 25. aprila.

Kljub manjšemu obsegu prometa so lani ugotovili kar 116.180 kršitev s področja hitrosti, kar je skoraj 2.000 kršitev več kot v letu 2019 (114.225). V letošnjem letu do 12. aprila pa je bilo takšnih že 37.577 kršitev. Lani je zaradi neprilagojene hitrosti umrlo 27 oseb, letos do začetka aprila pa že sedem, od tega trije pešci, ki niso bili povzročitelji prometne nesreče. 

V sredo bo v več državah EU potekal tudi maraton nadzora hitrosti, ki se mu bo slovenska Policija priključila z izvajanjem 12-urnega nadzora, ki se prične ob 6. uri zjutraj. "Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje obdržijo tudi potem, ko poostreni nadzori ne potekajo več," sporočajo z AVP. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neprilagojena hitrost letos terjala že sedem smrtnih žrtev

Med 1. januarjem in 8. aprilom letos se je po trenutno dostopnih začasnih podatkih na slovenskih cestah zaradi neprilagojene hitrosti zgodilo 514 prometnih nesreč. Glede na minulo leto, ko je bilo v enakem obdobju takšnih nesreč 711, beležimo 28-odstotno zmanjšanje. Vendar pa so bile posledice teh nesreč težje, saj je letos umrlo že sedem oseb, od teh so bili trije pešci, ki prometne nesreče, v kateri so umrli, niso povzročili. 

Lani so v primerljivem obdobju zaradi neprilagojene hitrosti umrle tri osebe. Povzročitelji smrtnih prometnih nesreč v letošnjem letu so bili štirje vozniki osebnega vozila (dva od teh sta umrla), dva voznika tovornega vozila (eden izmed njiju je umrl) in en kolesar, ki je prav tako umrl. Dva povzročitelja smrtne prometne nesreče (voznika osebnega vozila) sta bila tudi pod vplivom alkohola. 

Agencija za varnost prometa in Policija svetujeta:

 

• v naseljih bodite pozorni na ranljivejše udeležence, pešce in kolesarje ter upoštevajte omejitev hitrosti;

• zmanjšajte hitrost vožnje v bližini otroških igrišč, šol in vrtcev, domov za starejše ter pred prehodi za pešce;

• na regionalnih cestah in pri zavijanju oz. vključevanju dodatno preverite, ali se ne približuje motorist oz. drugo vozilo;

• ohranjajte ustrezno varnostno razdaljo, da se lahko pravočasno ustavite;

• v slabših pogojih vožnje, v mraku, megli, močnih nalivih, zmanjšajte hitrost zaradi slabe vidljivosti in dejstva, da se na mokri podlagi zavorna pot podaljšuje;

• čeprav se vam mudi, ne vozite prehitro, raje sporočite, da boste prišli kasneje.

Tretjina smrtnih prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti se zgodi ponoči

Podatki iz let 2019 in 2020 razkrivajo, da se približno tretjina (med 32 odstotki 34 odstotkov) vseh prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprilagojene hitrosti, zgodi v nočnem času. Lani je bilo od skupaj 2.813 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti, 892 zabeleženih ponoči (32 odstotkov), v letu 2019 pa je bilo takšnih 1.074 od 3.152 (34 odstotkov). Približno enako razmerje v času nastanka prometne nesreče (dan/noč) je tudi v primeru smrtnih prometnih nesreč, saj se jih tretjina zgodi v nočnem času. Letos je bilo takšnih prometnih nesreč 33 odstotkov, lani 37 odstotkov, v letu 2019 pa 39 odstotkov.

Tunelski vid in hitrost vožnje

Med vožnjo moramo zaznati čim več podrobnosti na cesti in okrog nje, pravijo na AVP. "S povečanjem hitrosti se voznikovo vidno polje zožuje – to privede do t. i. tunelskega vida. Čim hitreje vozimo, tem dalje izpred vozila usmerjamo pogled, ožje je naše vidno polje. Zato težje zaznamo ali sploh ne zaznamo dogajanja ob cesti, kolesarjev, pešcev, ki želijo prečkati vozišče, morebitnih vključevanj z bočnih cest oziroma ne predvidimo dogodka, ki bi ga pri manjši hitrosti sicer lahko."

Hitrost in tunelski vid
Hitrost in tunelski vid FOTO: AVP

Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo.

Nižja hitrost lahko pomeni ločnico med življenjem in smrtjo

Na podlagi statističnih podatkov je dokazano, da je v primeru trka vozila v pešca ali kolesarja pri 30 km/h tveganje za smrtne ali hude poškodbe pešca relativno majhno (10 odstotkov). Pri višjih hitrostih se tveganje izrazito poveča. Trk avtomobila pri hitrosti 50 km/h v pešca je enak padcu z višine 9,8 metra. Pri hitrosti vozila s 60 km/h je verjetnost preživetja pešca samo še 10-odstotna, tveganje za smrt pa kar 90-odstotno. 

Omejitve hitrosti in predvsem njihovo dosledno spoštovanje so ključnega pomena in predvsem pomembni za našo lastno varnost. Pri višjih hitrostih so posledice prometnih nesreč namreč težje. Zmerno in odgovorno vozite zato, ker se objestna vožnja lahko konča usodno, ne zato, da vas ne doleti kazen, še opozarjata Agencija za varnost prometa in Policija.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

duhccc
17. 04. 2023 19.53
+1
to je kultura ljudi dogajalo se bo zmeraj zaradi cloveske nestrpnosti ...vlak je tampirana bomba k ma zavorno pot hmsploh ne vem pa se nihce ne obremenjuje...kajti zavemo se da ne smemo hoditi po tracnicah.... tko da tu je sam pranje mozganov...
murate
18. 04. 2021 21.19
-1
hitrost ni nikoli razlog za prometno nesrečo.Razlog je vožnja po levem voznem pasu,neizpravno vozilo,neupoštevanje varnostne razdalje,za volanom šofer-ka ,ki ne razume da je treba precenit realno kaj si sposoben početi za volanom,semafor-rdeča....Ne pišem o hitrosti v naselju kjer ni debate.Ne bom pisal o omejitvah 30 na uro,ki je običajno na napačnem mestu.Hitrost izven naselja -omejitev običajno 90.Kdo je bolj kriv za prometno nesrečo nekdo ,ko vozi 70 ali tisti ,ki vozi 110???Če voziš 110 izven naselja ,držiš se svojega vaznega pasu,upoštevaš varnostno razdaljo ,voziš v skladu z svojimi sposobnostimi ,z tehnično brezhibnim avtom-pa ne zastava 101...Koga oviraš ?Kaj pa tisti,ki vozi 70 na uro-vsak ki ga dohiti ga puskuša čimprej prehiteti,zaradi prenizke hitrosti vozila pred tabo ni varnostne razdalje,mobi v desni roki na levem ušesu ...Avtocesta koga oviram v primeru ,da je prazna cesta peljem 200 ali več.Sem preoblem jaz ali tisti,ki po prehitevalnem pasu pelje 90 na uro-kot varen šofer seveda manj kot je omejitev.Da ne pišem o junakih ,ki imajo zaprto ogledalo na vratih,ta sigurno ve kdaj ga motorist prehiteva...
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 21.25
+1
nikoli ni in ne sme biti drugi kriv za tvoje odločitve. Ne more biti. Ti si se odločil prehitevati v nepreglednem ovinku, ti si čelno trčil v tovornjak med prehitevanjem, ti nosi posledice svojih odločitev. Živela svoboda odločanja in živele posledice naših svobodnih odločitev, ki nas učijo za naslednja življenja.
Uporabnik552740
18. 04. 2021 21.04
+1
Čalanek in tema sta na mestu. Vendar kot so že nekateri povedali. Pelješ se 50 skozi naselje, pelješ se 90 izven naselja. Vedno te prehitevajo veleumi , ki ogrožajo sebe , predvsem pa vse ostale. Po možnosti preko polne črte in v nepregledne ovinke. Teorija je samo ena. Kdor ima v glavi 100 čistih, ne bo divjal, ne bo pa varen pred tistimi, ki imajo s tem težave....vemo pa povročitelji ne umirajo. Umirajo nedolžni.
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 21.29
+0
povzročitelji prav tako umirajo. Po navadi ne umirajo pijani, ker je tako mehek, da še stati ne more. Avto totalka, on brez praske. Primer Maček. Čelno trčenje, umrli trije, pijan preživi.
BETONSKI
18. 04. 2021 20.46
+0
AJA KONČNO STE PRIŠLI K PAMETI ,DA UBIJA HITROST IN NE ALKOHOL,MNOGI VOZIJO POČASNEJE KO NEKAJ SPIJEJO,LAHKO GREDO VEN S CESTE ,RAZBILI BODO AVTO SEBE PANE,OBJESTNEŽI HI DRVIJO IN NORIJO PO CESTAH PA BODO RAZBILI AVTO UBILI SEBE IN ŠE KAKŠNEMU DRUGEMU ZAGRENILI ŽIVLJENJE.
Uporabnik552740
18. 04. 2021 21.07
+1
Sklepam, da bodo po tem konstruktivnem komentarju dali alkohol med priporočene pijače za zmanjšanje hitrosti.
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 21.27
+2
Problem v alkoholu je, da zmanjša reflekse (nevarno v prometu) in poveča pogum, kar pomeni hitrost (nevarno v prometu). Alkohol je nevaren na kvadrat. Če voziš pijan, vsaj vozi počasi, hehe.
kebbab
18. 04. 2021 20.27
+0
Ne ubija hitrost ampak bedaki ki se ne znajo vozit in neumni zakoni. Nekdo ki gre 38 km/h tam kjer je cona 30 bo dobil 80€ kazni medtem ko tistega ki se pelje v napačno smer po AC dostikrat sploh ne dobijo.
CrushLow
18. 04. 2021 20.26
+1
kaj je to spet lobiranje za višanje kazni ... raj povejte da imamo zj3bane ceste in da je to največkrat vzrok nesreč ...
Zalchi
18. 04. 2021 20.16
+3
Se pravi, da je imel Matko preslab avto? Al pa mu ni nihče povedal, da avti niso za letet? Ti bi se po SLO avtocesti peljal 240? Ne pomisliš na tiste iz druge skrajnosti, ki med dvema šleparjema vozijo 92 km/h in se v nekem trenutku z isto hitrostjo pojavijo na prehitevalnem pasu.
soseda
18. 04. 2021 20.16
+4
Vsak dan se peljem v službo cca 90 km. Če peljem 110-130 km/h in sem neobremenjen, za pot rabim cca 53 minut. Če vozim 150-170 km/h, so mi vsi v napoto in sem ves čas malo napet, za pot rabim cca 50 minut. A se splača za 3 minute? NE. Vozim raje strpneje, bolj prijazno do soljudi, avtomobila in okolja.
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 20.35
+2
Točno tako. Razlika med Mariborom in Ljubljano je bila časovno malo manj kot pol ure po stari cesti, raziskava narejena nekaj let nazaj. Ne more biti drugi kriv za tvoje nespametno prehitevanje. Vsak za volanom je odgovoren zase in za druge v prometu, to se mora vsak zavedati. Ne krivdo valiti na drugega, ki gre za tvoje mnenje prepočasi.
VAREN
18. 04. 2021 20.15
+3
Neprilagojena hitrost bo vedno največji razlog prometnih nesreč. Saj z ničemer ne morejo dokazat, koliko je voznik peljal pred nesrečo in če je bila vedno razlog le hitrost. Uporabljaš mobitel, zapelješ v ovinku iz ceste in končna ugotovitev bo neprimerna hitrost, ker edino to lahko dokažeš.
CrushLow
18. 04. 2021 20.28
-1
ne morš dokazat ... sam je pa dobra podlaga za večanje kazni ...
VAREN
18. 04. 2021 20.31
+1
Se motiš. Vlada načrtuje znižanje kazni.
CelindaAndre
18. 04. 2021 20.14
+1
Tole vaše nakladanje lohka prevedemo v to, da Sladoled ubija več je prodanega sladoleda več je mrtvih na cesti in več pokojnih motoristov..preverite več prodanega sladoleda več nesreč. Ne pa hitrost, sladoled to bo.
Supervillain
18. 04. 2021 19.42
+1
Aha a policija bi pa samo opozorila delila res pametno hahaha.Genij
RamzesII
18. 04. 2021 19.32
+1
"v naseljih bodite pozorni na ranljivejše udeležence, pešce in kolesarje ter upoštevajte omejitev hitrosti" Velja tudi obratno.
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 19.02
+1
Problem večinoma prehitrih voznikov je, da se na vasi, kjer je omejitev 50 zgodi nesreča, ko ponoči mladenič pride v vas 120 km/h in se zabije v stanovanjsko stavbo. Potem pa oblasti pregledajo in opazijo, da je res ovinek oster, znižajo omejitev na 40 km/h, postavijo kamero, ki meri hitrost in potem tisti, ki pridejo 55 km/h v vas plačujejo kazni. Vse zaradi nekoga, ki se je preko 100 km/h v vasi zabil v hišo. Pa lahko točno navedem vas, kjer se je to zgodilo. Potem so pa krivi policisti, ker se skrivajo v grmovju in merijo hitrost, hehe.
picolin
18. 04. 2021 19.29
-1
a ves kaj so taki kot si opisal? nesposobnezi za volanom .misli ce ima nemski avto da je glavni na cesti .prvo je : prilagodi hitrost ce ze divjas ,in ce ne poznas ceste oziroma je cesta mokra mastna ne pretiravaj in ne kazat kaj bmw audi ali golf GTI zmore. prav zaradi takih je pol tudi problem na cesti .eni smo ki vemo kaj delamo ce hitro vozimo drugi pa nevedo kaj delajo in gas do daske ,ces sem frajer ce gume cvilijo in se iz avspuha dere
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 20.32
+1
Nesreča se je zgodila ponoči, avto ni igral vloge. Cesto je dobro poznal. Alkohol ti da veliko poguma in zmanjša reflekse, mladostna zaletavost pa te pripelje do bližnje hiše.
McGregor---
18. 04. 2021 18.58
-2
Najbolj nevarni so "nedeljski" vozniki, zgubljeni v času in prostoru. Točno tisti ja, ki jih vnukinja ali pravnukinja pod roko pripeljejo na zdravniški pregled za podaljšanje vozniškega‼️
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 19.03
+4
nedeljski vozniki niso nevarni, ampak najmanj nevarni. Prehiti in se ne obremenjuj. V nedeljo je malo prometa in to lahko zelo varno narediš.
picolin
18. 04. 2021 19.23
+0
ko bi bili taki samo ob nedeljah pocasni ,ampak so zal skoz taki .
VAREN
18. 04. 2021 20.23
+0
Nedeljski vozniki bi moral na cesto tudi med tednom, da bi upočasnil promet norcev.
tigrcek
18. 04. 2021 18.58
+2
Se pravi polnjene blagajne a ne? Radarje poatavljate tam kjer je najlažje zaračunati, takoj za tablo na primer pri omejitvi 50 pa te lovijo če zapelješ 52 tik za tablo. 🤮🤮 Namesto da bi postavili radarje tam kjer so se zgodile nesreče s sžrtvsmi izidi.
iwilliwillhacku
18. 04. 2021 18.58
+4
hitrost nikoli ni ubijala... ubije te nenadna zaustavitev...
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 19.05
-1
Točno tako, to je rekel Jeremy Clarkson, zelo pametna ugotovitev. Dejstvo je, da če greš hitro, se hitro lahko zgodi, da se prehitro ustaviš na bližnjem drevesu.
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 18.58
+5
Mi tukaj komentiramo, ko na cesti, ki ki je omejitev 60 prideš 70. To ni problem, razen za policiste. Problem je vožnja mladih, primer Matko. Priče so povedale, da je stalno prehiteval vse. Za njega so bili vsi mečkači in na koncu je dobil lekcijo, se je pomečkal in srečo je imel, da so vsi preživeli. Drugi nogometaši, so v križišču razpolovili avto v Mariboru, ti niso imeli take sreče. Živela svoboda.
Corona2026
18. 04. 2021 18.50
-2
Zto pa tesko kupte pa bo mir
Corona2026
18. 04. 2021 18.51
-2
Corona2026
18. 04. 2021 18.50
-1
Hahahahahahhahahaha
ni_mi_vse_eno
18. 04. 2021 18.48
-2
Točno to govorim že leta, pa se vedno znova najde nek komentator, češ, da mečkaš na cesti in zato, ker voziš počasi, si kriv, da te nek frajer gre prehitevat in zaradi prehitevanja umre v naslednjem ovinku. Vsem takim sporočam, da je vsak odgovoren za osebne odločitve. Nihče vas ne sili v prehitevanje v nepreglednem ovinku. Vsaka svobodna odločitev pa prinese posledice te odločitve in posledice nosite sami. Živela svoboda odločitve, ki nas uči.
picolin
18. 04. 2021 19.16
+0
problem ste taki kot si ti ki vozite pocasi v jutranjih urah ko gre narod v sluzbe in ki meckate tam kjer cesta dopusca normalno voznjo .problem je v tem da vas takih vcasih ni moc prehiteti nikakor ,ali zaradi ovinkov ali pa nasproti vozecih in velikim ljudem ki morajo zjutraj ob pol sestih oddat otroka v vrtec ,do sihta pa je 20 km voznje .sedaj pa pridi do 6.00 ure zjutraj na stempelj v sluzbi .in pol taki izgubimo zivce zaradi takih kot si ti in mnogi in je hitro nesreca tu .
bergman
18. 04. 2021 19.26
+0
picolin vstani vsaj pol ure prej pa boš lahko pravočasno prišel v službo, ne pa 15 min. do šestih, potem pa noriš po cesti!!!