Slovenija

Noč po požaru na območju Devina in Sesljana mirna

Trst, 07. 08. 2022 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
3

Noč je na območju Devina in Sesljana, kjer je v soboto izbruhnil obsežen požar, minila razmeroma mirno. Gasilci in prostovoljci so ponoči nadzorovali dogajanje, zjutraj pa je steklo delo na pogoriščih. Na kraju so gasilci, gozdna policija in druge javne sile, stanje je pod nadzorom.

Da je stanje pod nadzorom, je po zadnjem koordinacijskem srečanju danes potrdil tudi podžupan občine Devin Nabrežina Mitja Petelin. Ostaja še nekaj posamičnih žarišč, a so vsa omejena, je dejal za Primorski dnevnik. Na delu je še devet ekip civilne zaščite, skupaj 34 prostovoljcev, popoldne bodo na terenu ostale le še štiri.

Avtocesta Trst-Benetke je po sobotnem zaprtju zaradi požara danes spet prevozna v obeh smereh. V nekaj urah bodo po napovedih odprli tudi cestišče, ki je zdaj še zoženo zaradi dela gasilskih ekip in prostovoljcev civilne zaščite. Poleg tega naj bi popoldne odprli bencinsko črpalko v Devinu v smeri proti Trstu.

Železniški promet med Trstom in Tržičem medtem še ne deluje, piše Primorski dnevnik. Nastalo škodo popravljajo, tako da naj bi promet po tirih normalno stekel od 22. ure dalje. Do tedaj mesti povezujejo avtobusi, ki izpred glavnih postaj vozijo po urnikih deželnih vlakov.

Požar je sicer izbruhnil v soboto nekaj po poldnevu za avtocestnim počivališčem pri Devinu, zaradi močnega vetra pa se je nato širil proti Sesljanu in se začel približevati območju Rilkejeve poti. Gasilci so ga tudi s pomočjo dežja spravili pod nadzor, so pa pristojne oblasti odredile evakuacijo približno 1000 gostov kampa v Sesljanu v telovadnico v Nabrežini.

Potrebe po prenočevanju v telovadnici ni bilo

Potrebe po prenočevanju v telovadnici zahvaljujoč dežju na koncu ni bilo, vsi so se že v soboto pozno popoldne vrnili v kamp, danes piše Primorski dnevnik. Telovadnica je trenutno zaprta, ostajajo pa pripravljeni, da bi jo v primeru potrebe spet odprli, je za časnik povedala občinska svetnica in prostovoljka Anja Gruden.

V soboto so v Italiji pomagali tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Komen. Gorelo je namreč med Devinom in Brestovico pri Komnu, tako da je bil požar od slovenske meje oddaljen le okrog 1500 metrov. Slovenski gasilci so pregledali širšo okolico požara in pomagali italijanskim kolegom pri varovanju objekta v Devinu. Celotno požarišče in občino Komen je zajela tudi močna nevihta, tako da nevarnosti za požar ni bilo, so danes sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Na območju Devina so se s požarom soočali že julija, ko je obsežen požar divjal tudi v Sloveniji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BuenosAires
07. 08. 2022 13.34
Pred dobrimi 100 leti je bila to naša domovina 😢😢
livethemoment
07. 08. 2022 11.17
In? kaj je vzrok? sonce?
coca.eskim
07. 08. 2022 11.29