Slovenija

Notarji bodo v ponedeljek na voljo za brezplačne nasvete na daljavo

Ljubljana, 21. 10. 2021 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski notarji se bodo tudi letos vključili v aktivnosti ob Evropskem dnevu pravosodja, ki ga obeležujejo 25. oktobra, in bodo v ponedeljek brezplačno informirali uporabnike notarskih storitev na oddaljeni način po video povezavi. Tema svetovanja med 9. in 12. uro bo urejanje premoženjskopravnih razmerij zakonskih in drugih parov.

Notar
Notar FOTO: Dreamstime

Svetovanje bo potekalo preko digitalne platforme MiTeam. Vsi, ki bodo želeli posvet z notarjem, se bodo lahko prijavili na video razgovor z notarjem na spletni strani Notarske zbornice Slovenije.

Ob prijavi bodo vpisali svoj elektronski naslov, nato pa bodo prejeli vabilo za vstop v sprejemno pisarno ter se v video razgovoru s predstavnikom sprejemne pisarne dogovorili za prost termin.

Notarji s svojim delom na področju civilnega prava pomembno prispevajo k zagotavljanju pravne varnosti. V notarskih pisarnah vsakodnevno nudijo uporabnikom informacije in nasvete v zvezi s sestavo pogodb.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lepi Marko
22. 10. 2021 13.16
notarji v kopru so res kul, nisem pozabil ko sem jim nesel da mi prevedejo solsko diplomo v anglescini, recejo mi 3 dni bo prevedeno, ni bli ne za 3 dni ne za 1 mesec, potem sem sel v tujino brez sole, prisel nazaj po 12 letih se vedno nisem dobil( se vedno imam stalno preb. v kopru(starsi), normalno vrhovi v ljubljani so narocili notarki da mi ne prevaja,...hvala zlovenija
Lepi Marko
22. 10. 2021 13.18
aja da boste vedli kdo sem jaz, uni ki ne vejo: Marko Ursic, markova 9, bertoki Koper,. hvala zlovenija
kakafonijaprava
21. 10. 2021 17.44
+1
GREŠ na upravno enoto pa imaš najmanj 10 cenejšo overitev!