Slovenija
Oglas

Nova odkritja bivanjske kulture

Ljubljana, 03. 11. 2008 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med 3. in 9. novembrom poteka na Gospodarskem razstavišču 19. Ljubljanski pohištveni sejem – največja sejemska prireditev s področja pohištvene industrije pri nas.

19. Ljubljanski pohištveni sejem – LPS (3.–9.11. 2008), Gospodarsko razstavišče v Ljubljani.

Pohištveni sejem
Pohištveni sejem FOTO:


LPS je največja sejemska prireditev s področja pohištvene industrije pri nas z bogatim obsejemskim programom.

- Letos je sejem še večji kot lani: lanskim prostorskih zmogljivostim razstavnih površin se je pridružila še ena montažna dvorana za razstaviščem. Na 17.780 kvadratnih metrih razstavnih površin se predstavlja 354 podjetij iz 24 držav, kar je največ doslej; še zlasti poseben poudarek oblikovanju je namenjen razstavljavcem v dvorani Kocka.

- Prvič mednarodna komisija izbira 10 najboljših (Top Ten) in med njimi določi zmagovalca (The Top of the Top), torej izbrance za nagrade, ki jih podeljuje GR. Mednarodna zasedba daje najboljšim dosežkom na področju oblikovanja še večji pomen, hkrati pa želi GR kot organizator internacionalizirati svojo prireditev in jo dvigniti na še višjo raven; zmagovalce si lahko na posebni razstavi ogledate v Avli (A). Že tradicionalno so podeljene tudi ostale nagrade in priznanja, skupaj s tremi posebnimi priznanji za najlepši razstavni prostor.

Pohištveni sejem
Pohištveni sejem FOTO:

- Na LPS je letos prvič svetovanje za obiskovalce (Arhitekturni dialog), ki odpira možnosti za neposreden dialog med obiskovalcem in svetovalcem. Arhitekturni dialog je nastal v sodelovanju GR, priloge Delo in dom časopisov Delo in Slovenske novice, ter Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Razpis, ki je v omenjeni reviji bralce vabil k sodelovanju, je naletel na izjemno pozitiven odmev. Študenti arhitekture so pod mentorstvom za izbrane bralce pripravili odgovore z rešitvami, ki jim jih podajajo na sejmu, njihove rešitve pa bo objavila tudi priloga Delo in dom, tako da bodo na voljo še drugim.

- Varno in udobno bivališče za tretje življenjsko obdobje je razstava študentov industrijskega oblikovanja (ALU Univerze v Ljubljani), ki osvetljuje možnosti za razvoj novih izdelkov, ki bi  – nenazadnje tudi kot velik poslovni potencial – izboljšali kakovost bivanja v tretjem življenjskem obdobju. Vabljeni v dvorano Kupola (A).

- Stol – takšen in drugačen je ime ustvarjalne delavnice za najmlajše obiskovalce, ki pod pedagoškim vodstvom in varstvom osebja iz Pionirskega doma spoznavajo različne oblike stola. Medtem pa se njihovi starši lahko sproščeno sprehodijo po sejmu.

- Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS je organizator dveh okroglih miz: Les – prihodnost slovenskega trajnostnega razvoja in Vloga in pomen oblikovanja v pohištveni industriji – soočenje oblikovalcev in pohištvene industrije.

- Obiskovalci prejmejo ob nakupu vstopnice še sejemski Katalog in nagradni kupon, s katerim lahko sodelujejo na žrebanju za bogate nagrade, ki so jih prispevali razstavljavci.

Več info: www.pohistveni-sejem.si

Pohištveni sejem
Pohištveni sejem FOTO:
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA