Slovenija

Nove protivirusne rešitve za Office 2000

Ljubljana, 09. 04. 1999 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Microsoft
Komentarji
0

<B>Microsoft je sporočil, da vodilna ponudnika protivirusne programske opreme Network Associates in Trend Micro Inc. načrtujeta integrirani protivirusni rešitvi za Office 2000. Novi virusi, na primer virus Melissa, kažejo na potrebo po učinkoviti zaščiti in novih varnostnih značilnosti izdelkov. Microsoft je v ta namen uvedel nove varnostne možnosti v zbirki Office 2000. Objavil je tudi novo spletno mesto za uporabnike <a href=http://officeupdate.microsoft.com/info/security target=_blank>Officea</a>, kjer lahko ti dobijo podatke in priporočila o varnem objavljanju in skupni rabi Officeovih dokumentov. </B>

Nove protivirusne značilnosti v Officeu 2000 omogočajo boljšo integracijo rešitev za iskanje virusov v Officeovih dokumentih, s čimer so uporabniki zaščiteni, ko uporabljajo te dokumente skupaj z drugimi. Ker ves čas nastajajo novi virusi, je vključevanje novih protivirusnih rešitev v Office 2000 za varnost uporabnikov bistvenega pomena. Med najnovejšimi protivirusnimi rešitvami za Office je McAfee Total Virus Defense (TVD) podjetja Network Associates.

Microsoft pri pojavu novih virusov tesno sodeluje tudi z organizacijami za varnost programske opreme, kakršna je Computer Emergency Response Team (CERT) in si prizadeva za obveščanje in zaščito uporabnikov. Microsoft je sponzoriral enoletno raziskavo mednarodnega združenja za računalniško varnost ICSA, ki ocenjuje škodljive učinke virusov in uporabnikom priporoča zaščitne postopke. Izidi raziskave bodo objavljeni 14. aprila na mednarodni konferenci o zaščiti pred virusi v Chicagu.

Nove varnostne značilnosti zbirke Office 2000

Podpora za makre v zbirki Office omogoča uporabnikom in razvijalcem dodajati aplikacijam različne funkcije, kot je na primer avtomatizacija opravil. Z Officeom je bilo razvitih že več kot 2,3 milijona profesionalnih rešitev. Vendar pa zlonamerni hekerji te možnosti izkoriščajo za ustvarjanje škodljivih virusov v makrih. Office 2000 ima nove značilnosti, ki izboljšujejo varnost makrov:

- Protivirusna zaščita. Novi programski vmesnik (API) za protivirusne aplikacije omogoča razvijalcem integracijo programske opreme za iskanje virusov. Officeovi dokumenti so tako pregledani, še preden so odprti.

- Makri z digitalnim podpisom. Uporabniki, ki pišejo makre, jih bodo lahko digitalno podpisali in s tem potrdili, da prihaja koda od zanesljivega vira. Office 2000 je mogoče konfigurirati tako, da bodo delovali samo makri z digitalnimi podpisi zanesljivih virov.

Uporabniki Officea bodo našli informacije o makro virusih in zaščiti pred zlonamernimi hekerji na Microsoftovem novem spletnem mestu. Več podatkov o protivirusni programski opremi je na voljo na naslovu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.