Slovenija

Novi bankovci za 5000 tolarjev v obtoku od 10. februarja

Ljubljana, 28. 01. 1998 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svet Banke Slovenije je sprejel sklep o izročitvi novega bankovca za 5.000 tolarjev v obtok z 10. februarjem 1998. Novi bankovec bo enak dosedanjemu, imel pa bo dodatno zaščito s posebno zlato-svetlečo folijo, na kateri sta odtisnjeni številka 5.000 in kontura portreta slikarke Ivane Kobilce. Dosedanji bankovci za 5.000 tolarjev ostanejo še naprej zakonito plačilno sredstvo, je zapisano v sporočilu Banke Slovenije o sklepih, ki jih je na včerajšnji seji sprejel svet Banke Slovenije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.