Slovenija

Novi člani Slovenske akademije znanosti in umetnosti

Ljubljana, 08. 04. 1999 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska akademija znanosti in umetnosti je na današnji volilni skupščini izvolila vse tri kandidate. Ravnatelj Prirodoslovnega muzeja v Ljubljani in redni profesor za fiziologijo živali na ljubljanski biotehniški fakulteti Matija Gogala je bil izvoljen za rednega člana SAZU, doktor matematike in redni profesor za matematično analizo na ljubljanski univerzi Franc Forstnerič za izrednega člana SAZU ter upokojeni redni profesor za entomologijo in fitofarmakologijo na agronomski fakulteti vseučilišča v Zagrebu ter redni član Hrvatske akademije znanosti in umetnosti Milan Maceljski pa za dopisnega člana SAZU.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.