Slovenija
Oglas

Novi HONOR Magic5 Lite z najbolj zmogljivo baterijo na svetu

Ljubljana, 27. 02. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V začetku marca prihaja v Slovenijo pametni telefon HONOR Magic5 Lite, z baterijo, ki po raziskavi DXOMARKvelja za najzmogljivejšo na svetu. Zaradi inovacij v izdelavi je ta mobilni telefon tudi izjemno tanek, lahek, a hkrati močan in kompakten.

Rambo Scenario photo All colour HQ Transverse

V novi napravi HONOR Magic5 Lite je vidna HONOR-jeva osredotočenost na inovacije strojne opreme, saj so v njej uporabili novo, izjemno trdno in lahko aluminijevo zlitino. Ta sestavni del je prestal več deset tisoč testov, vključno z upogibanjem, padci, preizkusom trdnosti, odpornostjo na udarce in obremenitve. Posledično se je teža srednjih okvirjev ohišja zmanjšala za 4 grame, debelina pa za 15 %. 

Rezultati DXOMARK ob tipičnem scenariju uporabe telefona, 88 ur uporabe od 100 % do 0 %
Rezultati DXOMARK ob tipičnem scenariju uporabe telefona, 88 ur uporabe od 100 % do 0 % FOTO: Arhiv ponudnika

Za vse, ki nimate časa za polnjenje mobilnika

Moč baterije Magic5 Lite je neprimerljiva s konkurenco, saj je za 3 % tanjša od običajnih baterij te vrste. Uporaba tiskanega vezja z visoko gostoto v napravi je povečala izkoriščenost tiskanega vezja za 5 %. Poleg tega so s to optimizacijo dobili več prostora in zmanjšali debelino baterije. HONOR je z optimalno postavitvijo antene našel ravnotežje med zmogljivostjo in izkoriščenostjo prostora. Tako je v majhno in tanko napravo HONOR uspel vgraditi baterijo s kar 5100 miliamper ur, kar je pravi inženirski uspeh podjetja.

Čeprav je mobilnik tanek le 7,9 mm(1) in težak 175 g(2), ta izjemno zmogljiva baterija z enim polnjenjem omogoča do 29 ur pretakanja glasbe YouTube, 24 ur pretakanja videa YouTube, 19 ur brskanja po TikToku, do 21 ur raziskovanja družbenih omrežij ali 11 ur igranja iger(3), kar je kot nalašč za uporabnike, ki so aktivni ves dan, ne da bi jih skrbelo, da jim bo zmanjkalo energije. S samo 30 minutami polnjenja HONOR Magic5 Lite zagotavlja 12,5 ure pretakanja videoposnetkov(4), in uporabnikom prihrani skrb zaradi prazne baterije.

Poraba energije in raven baterije, ko je telefon napolnjen.
Poraba energije in raven baterije, ko je telefon napolnjen. FOTO: Arhiv ponudnika

Poleg optimizacije strojne opreme je HONOR bistveno izboljšal svojo programsko opremo z uporabo funkcij, ki ohranjajo življenjsko dobo baterije:

Za optimizacijo delovanja baterije HONOR uporablja več naprednih funkcij:
Inteligentno časovno načrtovanje uporabe procesorja: telefon inteligentno in dinamično prilagaja strategijo uporabe procesorskih jeder glede na uporabo. To pomaga ohranjati življenjsko dobo baterije.

Nadzor na ravni procesov aplikacij: Ko aplikacija ni več v uporabi, sistem HONOR 'zamrzne' proces, ki ga je ustvarila aplikacija. To pomaga zmanjšati porabo baterije tudi takrat, ko uporabnik aplikacije ne uporablja aktivno.

Pametna izbira omrežja: Telefoni izbirajo omrežja 4G/5G na podlagi lastnikove uporabe in tako zmanjšajo dodatno porabo energije. To pomaga pri zmanjševanju porabe baterije, ki jo povzročajo omrežno intenzivne dejavnosti.

Upravljanje s povečano porabo energije: Telefoni zaznavajo težave s porabo energije le, ko je zaslon ugasnjen. Če aplikacija porablja nerazumno veliko energije, bo HONOR-jev sistem uporabnika opozoril s pojavnim sporočilom. To uporabniku pomaga pri prepoznavanju aplikacij, ki morda porabljajo njegovo baterijo, in pri sprejemanju ukrepov za odpravo težav.

Testiran in idealen čas, potreben, da se baterija izprazni iz 100 % na 0 %.
Testiran in idealen čas, potreben, da se baterija izprazni iz 100 % na 0 %. FOTO: Arhiv ponudnika

DXOMARK-ov strogi postopek testiranja je potrdil izjemno zmogljivost baterije HONOR Magic5 Lite. Laboratorijsko testiranje je vključevalo štiri preizkusne teste, ti so vključevali tipičen scenarij uporabe telefona, preizkus na prostem v gibanju, kalibriran test in test polnjenja. Preizkusi so bili izvedeni z uporabo robotov, ki posnemajo človeške geste. Ti so simulirali uporabo naprave v resničnem svetu, na enak način kot bi to naredil povprečen uporabnik. Rezultati so potrdili izjemno avtonomijo naprave HONOR Magic5 Lite, ki je zdržala več kot 3 polne dni zmerne uporabe(5), in izjemno učinkovitost med praznjenjem, zaradi česar je naprava postala glavna izbira potrošnikov, ki iščejo zanesljivo in visoko zmogljivo napravo.

Baterija pametnega telefona HONOR Magic5 Lite se je odlično odrezala na testu avtonomije, saj je ob zmerni uporabi zdržala 74 ur. Poleg tega se je baterija tudi počasi praznila v vseh primerih uporabe, kar nakazuje, da so se inženirji res potrudili pri optimizaciji delovanja, je dejal Olivier Simon, namestnik tehničnega direktorja v oddelku za baterije DXOMARK.

Vsestranski zaslon za izjemno izkušnjo gledanja

6,67-palčni ukrivljeni zaslon OLED(6) telefona HONOR Magic5 Lite podpira ločljivost 2400x1080 slikovnih pik(7) in prikazuje do 1,07 milijarde barv za reprodukcijo slik z neverjetno stopnjo podrobnosti in živahnosti. V kombinaciji z izjemno tankimi robovi, ki omogočajo izjemno 93-odstotno razmerje(8) med zaslonom in ohišjem, ter vzdržljivim ukrivljenim kaljenim steklom, vrhunski zaslon telefona HONOR Magic5 Lite ponuja izjemno izkušnjo gledanja, tako pri zabavi kot pri delu ali študiju.

Rezultati DXOMARK na podlagi testnega scenarija na prostem v gibanju. Čas, potreben za izpraznitev od 100 % do 0 % med izvajanjem različnih nalog.
Rezultati DXOMARK na podlagi testnega scenarija na prostem v gibanju. Čas, potreben za izpraznitev od 100 % do 0 % med izvajanjem različnih nalog. FOTO: Arhiv ponudnika

V igrah, kjer so potrebni hitri refleksi, bodo uporabniki cenili odzivnost zaslona HONOR Magic5 Lite, ki podpira frekvenco osveževanja do 120 Hz(9) in vzorčenje dotika s frekvenco 300 Hz(10), zato naprava skoraj hipno zazna uporabnikove vnose in se nanje odzove. HONOR Magic5 Lite lahko uporabljate z eno roko, saj s pomočjo umetne inteligence ponuja inovativno preprečevanje napačnega dotika in preprečuje nepotrebne težave zaradi naključnih vnosov.

HONOR Magic5 Lite je s certifikatom TÜV Rheinland(11) za nizke emisije modre svetlobe prijazen do oči in ima vodilno tehnologijo zatemnitve 1920 Hz PWM Dimming, ki zmanjšuje utripanje zaslona in še dodatno zmanjšuje utrujenost oči zaradi dolgotrajne uporabe. 

Zmogljiv sistem trojne kamere

HONOR Magic5 Lite je podedoval zasnovo vodilnega ikoničnega fotoaparata serije Magic, ki ima na hrbtni strani okrogel obroč Matrix Star Ring, ki gledalce očara, ko jih zajame. Zmogljiv sistem trojne kamere, razporejen vzdolž obroča Matrix Star Ring sestavljajo ultra jasna glavna kamera ločljivosti 64 MP(12), širokokotna kamera ločljivosti 5 MP in makro kamera ločljivosti 2 MP – vse to uporabnikom omogoča, da svoje vsakdanje življenje ujamejo v fotografije in videoposnetke, ki jih lahko s pritiskom na gumb delijo s prijatelji in družino.

Zasnovan za stilsko ozaveščeno občinstvo bo HONOR Magic5 Lite na voljo v Sloveniji v dveh osupljivih barvah: smaragdno zeleni in polnočno črni. 


Naročnik oglasa je HONOR.


(1) Podatki iz laboratorijev HONOR.

(2) Podatki iz laboratorijev HONOR. Skupna teža vključuje baterijo. Dejanska teža se lahko razlikuje zaradi konfiguracij izdelkov, proizvodnih postopkov in merilnih metod.

(3) Podatki iz laboratorijev HONOR. Konkretni čas uporabe se lahko nekoliko razlikuje glede na navade in scenarije uporabe.

(4) Podatki iz laboratorijev HONOR. Konkretni čas uporabe se lahko nekoliko razlikuje glede na navade in scenarije uporabe.

(5) Trije dnevi zmerne in dva dneva intenzivne uporabe

(6) Pri zaslonu z zaobljenimi robovi je diagonala zunanjega zaslona dolga 6,67 palca, če jo merimo v skladu s standardnim pravokotnikom (dejanska vidna površina je nekoliko manjša).

(7) Ločljivost se meri kot standardni pravokotnik. Pri zasnovi z zaobljenimi robovi je efektivnih slikovnih pik nekoliko manj.

(8) Podatki iz laboratorijev HONOR.

(9) Hitrost osveževanja zaslona se lahko razlikuje glede na aplikacijo.

(10) Hitrost osveževanja zaslona se lahko razlikuje glede na aplikacijo.

(11) Zaslon je pridobil certifikat TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution). Ta izdelek ni namenjen medicinski uporabi in nima terapevtskih funkcij.

(12) Zadnja glavna kamera je 64 MP. Dejanska ločljivost slike se lahko razlikuje glede na način fotografiranja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3