Slovenija

Novi ilegalni prehodi meje

Koper, 16. 04. 2000 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti na mejnem prehodu Sečovlje so že včeraj dopoldne pri kontroli potnikov avtobusa, ki vozi na redni liniji Pulj-Trst, odkrili 37-letnega državljana Makedonije, ki je poskušal v Slovenijo vstopiti s ponarejenim potnim listom. Za ponarejeno listino, ki jo je kupil v Zagrebu, je plačal 1.200 nemških mark. Policisti so proti njemu napisali kazensko ovadbo in ga vrnili v Hrvaško.

Policisti z mejnega prehoda Kozina so v Mihelah včeraj prijeli dva državljana Zvezne republike Jugoslavije. Italijanski mejni organi pa so kolegom na mejnem prehodu Škofije vrnili šest državljanov Romunije. Popoldne so italijanski kolegi želeli na mejnem prehodu Škofije predati slovenskim policistom še šest državljanov Turčije. V postopku pa so policisti škofijskega mejnega prehoda ugotovili, da Turki niso pobegnili v Italijo iz Slovenije, zato so deportacijo zavrnili.

Policisti so pri Čebulovci sinoči zaustavili dva taksija, v katerih je bilo šest državljanov Irana in državljana Bangladeša. Ugotovili so, da so se namenili v Italijo, ker pa so že bili nameščeni v ljubljanskem Centru za odstranjevanje tujcev, so jih policisti ponovno vrnili v Ljubljano.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.