Slovenija

O problemu leta 2000 tudi na seminarju

Ljubljana, 09. 04. 1999 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred 1. januarjem leta 2000 je svet zajel strah pred odpovedovanjem naprav, ki so povezane z datumi. To niso le računalniki, temveč tudi telefaksi, semaforji, bančni avtomati, skratka vsi avtomatizirani procesi, brez katerih si ne znamo več predstavljati normalnega življenja. Težav pa ne bo konec 1. januarja. Kaj se bo zgodilo 29. februarja? In kaj se bo dogajalo še nekaj mesecev potem, ko bomo različne naprave prvič vključili in ko bo prvič narejen izračun z letnico 00? Je ta strah res upravičen, ali pa gre le za pretiravanje? Na to vprašanje bodo skušali odgovoriti na seminarju, ki ga v okviru slovenskega finančnega sejma Kapital '99, pripravljajo v podjetju Infos.

T.i. problem leta 2000 je problem dodatne številke, ko bi lahko nekateri inormacijski sistemi odpovedali oz. se dobesedno ''sesuli'', če jih do takrat ne uredijo. Na seminarju z naslovom Leto 2000: problem Y2K (Year Two Kilo) oz. L2T (Leto 2000) pretiravanje ali katastrofa? bodo domači in tuji strokovnjaki skušali oceniti resnost problema v Sloveniji in svetu ter podrobno spregovorili o tem, kako se uspešno spopasti s težavami in zadregami, ki jih prinaša.

Kot je na novinarski konferenci dejal izvršilni direktor podjetja Infos d.o.o. Andrej Jus, bodo predstavili tudi primere iz prakse tistih, ki so že analizirali stanje in opravili ustrezne preizkuse. Ukrepe na področju preskrbe z energetiko z nastopom leta 2000 bo predstavil tudi predstavnik Eles. Istega dne bodo na okrogli mizi, namenjeni tudi širši javnosti, spregovorili tudi o pripravah državnih in paradržavnih ustanov na leto 2000.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.