Slovenija

Ob koncu leta 1997 v Sloveniji 128.572 brezposelnih

Ljubljana, 30. 01. 1998 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Republiškem zavodu za zaposlovanje (RZZ) je bilo ob koncu preteklega leta prijavljenih 128.572 brezposlenih oseb.

To je bilo za 1,7 odstotka več kot mesec dni prej in za 3,3 odstotka več kot decembra 1996. Med iskalci zaposlitve je bilo konec decembra kar 43 odstotkov starejših od 40 let, skoraj polovica pa jih je imela le prvo ali drugo stopnjo izobrazbe.

Da se število težje zaposljivih oseb vztrajno povečuje, na zavodu opažajo že vrsto let, zato so pripravili program prestrukturiranja RZZ. Ta predvideva, da naj bi se poslanstvo zavoda iz opravljanja nalog zagotavljanja socialne varnosti brezposelnim ter razvoja aktivne politike zaposlovanja preoblikovalo v zagotavljanje strokovne pomoči brezposelnim pri čimhitrejšem posredovanju v zaposlitve ter aktiviranje dolgotrajno brezposelnih in težje zaposljivih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.