Slovenija

Ostri odzivi ob odstopu Kozlovičeve: 'Niti premier ne spoštuje zakonov'

Ljubljana, 27. 05. 2021 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Maja Pavlin, STA, Kaja Kobetič
Komentarji
983

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB so odstop pravosodne ministrice Lilijane Kozlovič pospremile z ostro kritiko vlade. Za LMŠ in SD je to dokaz, da so bili očitki v predlogu ustavne obtožbe o imenovanju tožilcev upravičeni. "To je še en korak k temu, da se pravna država pri nas ruši. Niti sam predsednik vlade ne spoštuje zakonov," je dejala poslanka Tina Heferle, EPPO pa je dejal, da lahko začne delovati tudi brez slovenskih evropskih tožilcev, da pa to pomeni, da se bo raven zaščite finančnih interesov EU v Sloveniji znižala.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Pravosodna ministrica odstopila
    03:13
    Iz 24UR ZVEČER: Pravosodna ministrica odstopila
  • Iz 24UR ZVEČER: Ostri odzivi ob odstopu Kozlovičeve
    04:05
    Iz 24UR ZVEČER: Ostri odzivi ob odstopu Kozlovičeve
  • Iz 24UR: Odzivi po odstopu ministrice
    02:44
    Iz 24UR: Odzivi po odstopu ministrice
  • Iz 24UR: Kdo bo nasledil Kozlovičevo?
    01:14
    Iz 24UR: Kdo bo nasledil Kozlovičevo?
  • Iz 24UR: Ministrica za pravosodje odstopila
    02:01
    Iz 24UR: Ministrica za pravosodje odstopila
  • Iz SVETA: Razveljavitev postopka izbire dveh delegiranih tožilcev
    03:18
    Iz SVETA: Razveljavitev postopka izbire dveh delegiranih tožilcev
  • Iz SVETA: Kako odstop ministrice komentira Janša?
    01:20
    Iz SVETA: Kako odstop ministrice komentira Janša?

Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je danes odstopila s položaja, razlog pa je zaplet glede imenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Vlada je namreč danes sprejela sklep o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev, ki pa je po oceni Kozlovičeve strokovno neutemeljen.

Njen odstop so komentirali tudi v skupini nepovezanih poslancev. "Politično izločanje in nastavljanje tožilcev je napad na pravno državo ob njeni 30-letnici in slaba popotnica pred predsedovanjem Svetu EU," je zapisal predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Po njegovih informacijah gre še za vrsto drugih kadrovskih zadev in najmanj 12 tožilcev ne more napredovati. Po njegovem mnenju se bo tu moralo odzvati tudi državno tožilstvo, in ne samo politika, ter vsi tožilci pokazati solidarnost tako, da takemu kadrovanju rečejo ne.

Komentiral je tudi odziv ministra Zdravka Počivalška, ki je ob odstopu ministrice izrazil obžalovanje, vendar pa dejal, da bo v najkrajšem možnem času našel njeno zamenjavo. Zorčič, ki je pred nekaj meseci zapustil SMC in se vključil v poslansko skupino nepovezanih poslancev, meni, da Počivalškov odziv po odstopu Kozlovičeve kaže veliko mero nespoštovanja do strankarske kolegice.

Janja Sluga pa je dejala: "Predsednik vlade je danes gotovo zadovoljen s sabo. Njegova vlada je naredila korak v smeri podrejanja pravosodja, njen predsednik pa je z zvestim asistiranjem podpredsednika vlade odstavil ministrico, ki je bila očitno premalo poslušna. Tri desetletja od nastanka države želijo nekateri očitno razgraditi vse temelje demokracije v Sloveniji."

Igor Zorčič: "Politično izločanje in nastavljanje tožilcev je napad na pravno državo ob njeni 30-letnici in slaba popotnica pred predsedovanjem Svetu EU."
Igor Zorčič: "Politično izločanje in nastavljanje tožilcev je napad na pravno državo ob njeni 30-letnici in slaba popotnica pred predsedovanjem Svetu EU." FOTO: Bobo

Odstop ministrice Kozlovič je še en dokaz, da so bili vsi očitki iz ustavne obtožbe upravičeni, pa so se odzvali v stranki LMŠ. Današnja odločitev vlade je za LMŠ nedopusten in arbitraren poseg v samostojnost in neodvisnost tožilske funkcije v državi, čemur je po besedah poslanke pritrdil tudi generalni državni tožilec Drago Šketa. Izbirni postopek je bil po ocenah stranke popolnoma pravilno izpeljan in zakonit. Današnji sklep vlade je tako poslanka LMŠ Tina Heferle označila za nezakonit oz. brez pravne osnove.

"To je še en korak k temu, da se pravna država pri nas ruši. Niti sam predsednik vlade ne spoštuje zakonov," je dejala poslanka. Po njenih besedah namreč zakon o državnem tožilstvu zelo jasno opredeljuje postopek izbire in imenovanja delegiranih evropskih tožilcev. "Pol leta smo bili priča temu, da se je predsednik vlade sprenevedal s takimi ali drugačnimi za lase privlečenimi razlogi, zdaj pa so si na vladi privoščili tako šlamastiko," je dodala.

"Ne le da si predsednik vlade podreja državne institucije in družbene sisteme, on sploh ne potrebuje nobenih ministrov, ker odločitve sprejema sam. To dejanje je še eno v nizu dejanj, s katerimi vlada ruši zakonske dolžnosti in se požvižga na naš pravni red," je bila kritična. Dodala je, da jih žalosti, da predsednik vlade ne spoštuje zakonov.

Fajonova: Čas je, da odidejo vsi, čas je za nove volitve!

Po mnenju vodje poslancev SD Matjaža Hana se zdaj vidi, da vladna koalicija deluje v umetnem toku. Kot je pojasnil, vlada vsak dan išče manjkajoče glasove, odstop ministrice za pravosodje dan po obravnavi predloga ustavne obtožbe premierja Janše pa je po Hanovem mnenju dokaz, da je bil predlog obtožbe upravičen in vsebinsko točen. DZ je sicer v sredo zavrnil opozicijski predlog ustavne obtožbe Janše.

Po Hanovih ocenah bo imela vlada težave z imenovanjem novega ministra. "Glede na to, da ima koalicija težave pri razreševanju predsednika DZ, bo verjetno enako z ministri," je ugotavljal. Za državo po njegovem mnenju to ni dobro, zato je znova ocenil, da je treba čim prej na volitve.

Tudi predsednica SD Tanja Fajon je v izjavi za medije po odstopu Kozlovičeve ocenila, da je bil predlog ustavne obtožbe očitno resen. "Gre za zelo resen poseg v pravosodje, pravno državo, neodvisno tožilstvo. Vlada gre z današnjo odločitvijo v nasprotje z ustavo," meni Fajonova. Na družbenem omrežju pa je zapisala še: "Hišica iz kart se počasi ruši. Kozlovičeva je vendarle storila to, kar bi že davno morala Kustečeva in ostali ministri te nesposobne in neodgovorne vlade. Čas je, da odidejo vsi, čas je za nove volitve!"

Tanja Fajon: "Kozlovičeva je vendarle storila to, kar bi že davno morala Kustečeva."
Tanja Fajon: "Kozlovičeva je vendarle storila to, kar bi že davno morala Kustečeva." FOTO: Posnetek zaslona

Odločitev vlade jo pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU močno skrbi. "Drvimo v nespoštovanje temeljnih vrednot, demokracije, pravosodja. To je še en dokaz več, da se hišica iz kart vladi seseda," meni Fajonova, ki bi bi bistveno raje kot odstop ministrice videla odstop celotne vlade.

 Koordinator Levice in poslanec Luka Mesec je ugotavljal, da odstop Kozlovičeve ne pomeni koraka naprej, "ker ministrice, ki je želela imenovati tožilce, ni več, vlada, ki jih noče imenovati, pa ostaja". "Kar nam je storiti, je, da gremo vsi skupaj jutri na protest in zahtevamo padec vlade, da lahko začnemo stanje v Sloveniji normalizirati," je v izjavi v državnem zboru dejal Mesec. Državljane je pozval k udeležbi na protestu.

Po ocenah vodje poslancev SAB Maše Kociper pa je postopek neimenovanja dveh evropskih tožilcev danes očitno dosegel vrelišče. Sklep vlade o tem je po njenem mnenju cinična in posmehljiva klofuta ministrici za pravosodje, ki ji ni preostalo nič drugega kot odstop. To bi po ocenah Kociprove morala storiti že davno tega, predvsem pa bi jo moral že davno tega zaščititi predsednik njene stranke, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Slovenija tako po besedah Kociprove ostaja edina država poleg Finske, ki še ni imenovala svojih dveh tožilcev, s tem pa blokira začetek delovanja zelo pomembne evropske institucije. "Tega nas je lahko sram in očitno je, da je sla po oblasti večja od načelnosti in tega, da naredimo to, kar je potrebno," je ugotavljala. Tudi po ocenah Kociprove je pred premierjem izziv imenovanja novega ministra. Kako težko ali lahko bo to za premierja, bo po njenem mnenju pokazalo že petkovo glasovanje o Zorčičevi razrešitvi.

'Vlada je s svojo odločitvijo eklatantno kršila ne le zakone, ampak tudi ustavo'

Da je neimenovanje evropskih tožilcev resna blamaža Slovenije in kršitev vladavine prava, pa opozarjajo tudi številni pravni strokovnjaki. "Očitno je, da izbrana kandidata, ki izpolnjujeta vse pogoje, vladi nista všeč, na ta način pa skuša vlada doseči, da bi bili izbrani neki drugi, njim bolj všečni kandidati," pravi predsednica društva državnih tožilcev Mirjam Kline. "Ocenjujem, da ni nobenega razumnega sploh pa ne nobenega pravno podkrepljenega razloga za takšno odločitev," pravi.

Ustavni pravnik Rajko Pirnat s pravne fakultete pravi, da pogreša kakršno koli vsebinsko obrazložitev v tem sklepu. "Dokler ne pojasnijo, so v zraku zagotovo očitki, da predlagana kandidata pravzaprav nista všeč predsedniku vlade. Če je res tako, potem je to zloraba oblasti, in to je nekaj, kar je ustavnopravno nesprejemljivo," poudari.

"Začudena in presenečena sem nad tem, da si zaradi maščevalnosti ali nekega osebnega nestrinjanja delamo takšno sramoto v Evropi," pa je kritična pravnica Andreja Katič.

'Če je že glede tega tak problem, kakšen problem bo šele z evropskim javnim tožilcem.'
'Če je že glede tega tak problem, kakšen problem bo šele z evropskim javnim tožilcem.' FOTO: Bobo

Našo zmedo pa so po besedah stroke opazili tudi evropski pravosodni kolegi. Že ko smo z imenovanjem zavlačevali vse od decembra lani, smo se kazali v slabi luči, dodaja Pirnat. "Očitno je, da potekajo na tem področju v Sloveniji neki hudi boji in da tu ni šlo za relativno rutinsko imenovanje. Če je že glede tega tak problem, kakšen problem bo šele z evropskim javnim tožilcem," je dejal.

Ustavni pravnik Saša Zagorc pa je za Delo spomnil, da gre za pravno huliganstvo, saj je bila naloga vlade zgolj seznanitev s predlaganimi tožilci in ne izbiranje novih ali dodatnih kandidatov.  Gre za poseg v neodvisnost tožilstva, sta jasni tudi Klinetova in Katičeva. "S tem je kršen 155. člen ustave Republike Slovenije, vlada je s svojo odločitvijo eklatantno kršila ne samo zakone, ampak tudi ustavo," je kritična Klinetova, Katičeva pa pravi: "Kar se dogaja zdaj, je pritisk na neodivisnost tožilstva, sodstva in pravosodja. To je kršitev vseh strokovnih in drugih etičnih pravil."

Na dogajanje v Sloveniji so se odzvali tudi v tujini

Očitno pomanjkanje iskrenega sodelovanja slovenskih organov z evropskim javnim tožilstvom resno spodkopava zaupanje v učinkovito delovanje sistemov upravljanja in nadzora evropskih sredstev v Sloveniji, se je danes na odločitev vlade o razveljavitvi postopka imenovanja dveh delegiranih tožilcev odzvala glavna evropska tožilka Laura Codruta Kövesi. Ta obžaluje, da bodo v torek na njenem tožilstvu z delom pričeli brez Slovenije, kar po njeno pomeni predvsem znižanje zaščite finančnih interesov Evropske unije v Sloveniji.  

"EPPO je bilo ustanovljeno za zvišanje stopnje zaščite finančnih interesov Evropske unije. Nismo ustanovljeni tako, da bi lahko kdor koli spravljal primere v predal. EPPO lahko začne delovati brez slovenskih evropskih tožilcev, vendar to pomeni, da se bo raven zaščite finančnih interesov EU v Sloveniji znižala," je dogajanje komentiralo Evropsko javno tožilstvo.

PPO lahko začne delovati brez slovenskih evropskih tožilcev.
PPO lahko začne delovati brez slovenskih evropskih tožilcev. FOTO: Shutterstock

"Brez evropskih delegiranih tožilcev ne morete učinkovito preiskati vseh sumov goljufije. Poleg tega je treba evropske delegirane tožilce v Sloveniji obravnavati kot ključen del splošne arhitekture, ki zagotavlja ustrezen in popoln nadzor organov, odgovornih za upravljanje in nadzor sredstev Unije," so opozorili in dodali, da pomanjkanje iskrenega sodelovanja slovenskih organov z EPPO očitno resno spodkopava zaupanje v učinkovito delovanje sistemov upravljanja in nadzora za sredstva Unije v Sloveniji.

Zanima me mnenje nekdanje pravosodne ministrice Kozlovičeve o neimenovanju pooblaščenih tožilcev, pa je dejala nizozemska evroposlanka Sophie in 't Veld.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (983)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ingram
28. 05. 2021 15.24
+3
Čestitke Kozlovičevi, da si je upala reči dosti vas imam in ne morem več sodelovati v tej kalvariji. Takih državnikov potrebujemo mnogo več. V nasprotju s poslanci DeSUSa, ki se prodajajo za delovna mesta v državnih institucijah pripadnikov DeSUSa, ki nikoli več ne bodo prišli v parlament. Gospa se zaveda, da se EU smeje naši vladi in ona noče biti posmeh stroki.
borjac
28. 05. 2021 14.56
+3
Kje pa ste sedaj predsednik Pahor da podprete PV Janšo v njegovem spoštovanju pravne države in seveda to čudovito vlado, ali pa ni mogoče pravi čas gospod predsednik Pahor, vaše obnašanje me spominja na nekoga, ki ga je tiščalo na veliko potrebo, pa je vseskozi pravil, da ni pravi čas za na WC, in potem mu je pa ušlo in je imel polne hlače, in ni bilo več kaj popravljati, čas je sam pokazal, da je bil takrat ta pravi čas.
totinori
28. 05. 2021 13.58
+3
Le zakaj bi veliki diktator upošteval zakone, saj niso pisani za njega. On je nad zakoni in ustavo, zato mu jih ni treba upoštevati !
Belabreza
28. 05. 2021 13.23
+11
Če PV, najvišji nivo v politiki, ki bi moral biti zgled državljanom, ne upošteva pravil, zakaj bi jih potem mi? Danes je dan D zanj in vse popdrepnike, ki ga še ohranjajo na tem položaju. Veliko tujih opazovalcev bo, za varnost bo poskrbljeno. Državljani, vsi na ulice, da bo videl koliko nas je in kako smo močni! 💪🤩🤩🤩
Minovak
28. 05. 2021 14.36
+0
Kdo je rekel, da jih ne upošteva, naštej prosim... Očitno potrebuješ še mnogo informacij, da ugotoviš pravo resnico, ki jo mi, starejši že davno poznamo, ker smo preveč videli in doživeli, predvsem slabega v prejšnjem sistemu, ki ga mlajši ne poznate. Ne nasedaj levemu leporečju, ki nikoli ni prineslo nič in tudi ne bo, zato razmisli.
oldspice
28. 05. 2021 13.13
-4
Česa pa oni ne kritizirajo ostro?
User300173
28. 05. 2021 13.08
+7
V demokraciji vseh demokracij se je največjemu demokratu "zgodil" narod, kateri zahteva njegov odstop, nekateri bi kar glavo. Ampak "demokrat" nad demokrati bo ravnal preudarno in po svoji vesti, saj najbolje ve, kaj narod potrebuje in ne bo odstopil. Policija je obljubila, da ne bo tepla naroda, razen tu pa tam kakšnega nergača z grabljami, takole malo s pendrekom preko hrbtenice. V Državnem zboru vladajoča elita demokratov trdi, da obvladajo pozicijo in bodo naredili vse za narod, le tista malenkost preštevanje "naših-vaših" ne gre kot bi moralo. Po vsem tem se resno postavlja vprašanje, kaj sploh hoče narod? "Demokrat" dela najbolje po svoji vesti, policija ne bo tepla naroda, v DZ vse normalno razen tiste malenkosti okoli preštevanja glasov. Neka drobna malenkost se dogaja na obrobju mesta, baje da oblast zapira vse bencinske servise. Tako moj znanec. Baje se "demokrat" boji, da se mu zgodi scenarij iz polpretekle zgodovine, ko je narod na obrobju Milana na eni od bencinskih črpalk obračunal z Mussoliniem. No, "demokrate pa ja ne bodo obešali naokoli kot kandelabre...
oldspice
28. 05. 2021 13.13
-11
Teh 5000 ljudi ni noben narod. Narod gre volit in volitve so pokazale kdo nam naj vlada. To je demokracija.
Belabreza
28. 05. 2021 13.18
+10
Niti do 46 ne znate prešteti, kaj šele do 5000. Danes se bo zgodila ulica s 100.000 protestniki. Tuji opazovalci pridejo, tako da maršal in hors naj kar pošljeta policijo na miroljubne protestnike, jutri bosta pa za kakšnem vogalu jokala, kako ju narod ne mara. Se vidimo, ta korajžni, za ostale pa klet na Trstenjakovi. Pridemo tudi tja.
sinhron
28. 05. 2021 12.57
+12
To je prava poteza Kozlovičeve , pokončnega in kredibilnega politika , ki ve komu služi in ima svoj ponos , morala bi izstopiti tudi iz stranke SMC ! Ne tako kot ministrica za šolstvo Kustečeva , ki misli , da dela najbolje , pa ji vsi dopovedujejo , da je neuporabna in da naj odstopi , vendar ona se oklepa svojega stolčka in ji je malo mar za mnenje drugih ! Počivalšek je pa tako poglavje zase , ki je izdal lastno stranko , izdal je lastne poslance in sedaj še lastno ministrico , vse za lastne privilegije , naziv in dobro plačo in hlapčevstvo SDS , njemu zvesto sledi Perič ! Janša je povlekel to potezo zato , da ne bi mogli še iz EU bedeti nad tokom EU denarja v Sloveniji s katerim se okorišča falanga okrog Janše in ta dva tožilca sta se že ukvarjala s preiskavo njegovih finančnih malverzacij , zato ju je hotel najprej diskvalificirati , razčlovečiti in komprimitirati , ker mu to ni uspelo je potegnil to skrajno potezo izven zakonov in ustave , samo da bi lahko namestili tudi v EU SDS-u lojalne tožilce , ki bi preiskave vodili po njihovih navodilih !
123Brnica
28. 05. 2021 12.46
+12
Vsi ministri bi morali odstopiti. Tako ne gre več. Janšo pa mora pregledati zdravnik za psiho.
Belabreza
28. 05. 2021 13.25
+7
Že vaški avtomehanik bi hitro ugotovil, da mu manjka kakšno kolesce 🤣🤣🤣
KavčStrokovnjak
28. 05. 2021 14.33
+0
Vprašaje njegove bivše ženske kakšen človek je. Takšnemu osebku ne moreš reči človek, ker ni Č od človeka kaj šele dedec v pravem smislu. Naša mladina ima dober izraz da tovrstne nevretenčarje; "ČKA"! In nič več.
Minovak
28. 05. 2021 14.39
+0
Nimasmisla
28. 05. 2021 12.45
+8
Hvala vlada da vsaj teden dražje tankam nikoli vas ne bom pozabil
jg57
28. 05. 2021 12.40
-13
Janša? Itak! A naj volim tiste 4 telebajske?
slim386
28. 05. 2021 13.07
+7
Ingram
28. 05. 2021 15.18
+1
Zdaj se pa primi na mesto kjer naj bi imel srce pa še enkrat ponovi ta stavek. Npr kaj ima recimo LEVICA s tem niso iz prejšnjega sistema, niso imeli roke v bankah, niso pri koritu, samo ime imajo, mladi razmišljajo mimo okvirjev starih politikov ali ekstremov. Na koncu ugotoviš da je največji Telebajsek JJ, Hojs, Počivalšek in Gorenjak in veselo so odpujsali v pozabo
vicente
28. 05. 2021 12.23
+11
Bravo gospa ministrica koncno ste se spomnili da imate hrbetnico,kot pravi pregovor bolje pozno kot nikoli
mita1
28. 05. 2021 11.31
+16
Prvi jo je izdal predsednik njene stranke. Njemu je lopov jajo edina zaščita pred Dobom. Mali vrtni palček perič pa se je prodal,ker potem nikjer več ne bo zaslužil za burek.
Belabreza
28. 05. 2021 13.26
+2
Edino na vrtu maršala bo še lahko igral palčka s kanglico v rokah.
aleksandar1964
28. 05. 2021 11.05
+14
In zakaj Pahor ne zahteva Ustavno presojo tega kar se je zgodilo na vladi ? Verjetno je vse prespal in se še ni zbudil....
sinhron
28. 05. 2021 11.29
+10
123Brnica
28. 05. 2021 12.48
+5
Se skriva v mišji luknji, da ga Janšo ne potegnil za jajca.
janez horvat
28. 05. 2021 10.46
-14
Porušen je celotni pravni sistem že od prej. Pravila niso a vse enaka. 24 konstruiranih postopkov in potem padlih, pove vse. Tudi postopki proti Jankovičevim, povedo vse.
HauSSer
28. 05. 2021 10.50
+20
@janez; nesposobnost tožilcev in luknjičasta zakonodaja še ne pomenita, da sta Kangler in Janša nedolžna - isto velja tudi za Jankoviča.
JApajaDAja
28. 05. 2021 11.22
+2
zakone piše in sprejema vlada,dz-torej, če vemo kje je problem, zakaj se ta ne rešuje in razreši?
sinhron
28. 05. 2021 10.42
+9
To je prava poteza pokončnega in kredibilnega politika , ki ve komu služi in ima svoj ponos ! Ne tako kot ministrica za šolstvo Kustečeva , ki misli , da dela najbolje , pa ji vsi dopovedujejo , da je neuporabna in da naj odstopi , vendar on se oklepa svojega stolčka in ji je malo mar za mnenje drugih ! Počivalšek je pa tako poglavje zase , ki je izdal lastno stranko , izdal je lastne poslance in sedaj še lastno ministrico , vse za lastne privilegije , naziv in dobro plačo in hlapčevstvo SDS , njemu zvesto sledi Perič ! Janša je povlekel to potezo zato , da ne bi mogli še iz EU bedeti nad tokom EU denarja v Sloveniji s katerim se okorišča falanga okrog Janše in ta dva tožilca sta se že ukvarjala s preiskavo njegovih finančnih malverzacij , zato ju je hotel najprej diskvalificirati , razčlovečiti in komprimitirati , ker mu to ni uspelo je potegnil to skrajno potezo izven zakonov in ustave , samo da bi lahko namestili tudi v EU SDS-u lojalne tožilce , ki bi preiskave vodili po njihovih navodilih !
Trglav
28. 05. 2021 10.41
+11
Ni mi jasno, kaj je ministrica vztrajala tako dolgo, ko pa smo vsi vedeli konec. Edino nismo bili prepričani da bo odstopila, vedeli pa smo, da bo zamenjana. Jezen sem le, da političarka ne zna oceniti koraka v naprej. Torej, ne more biti političarka. Poglejte Janeza, že trideset let kuje zarote in.... . No, in mu tudi ne bo!!
Skadi
28. 05. 2021 10.23
+14
Še brezvladje bi bilo bolj transparentno.
minkica91
28. 05. 2021 10.16
-11
zanimivo ti levičarji ene floslule non stop lajnajo, kaj je naredil škodo, kdo je zaradi njega v zaporu itd. povejete imena in priimke. Sram vas je lahko, to kar očitate JJ in tej vladi sami ves čas počenjate, strašite, širite sovražni govor, se lažete, zavajate tiste, ki mislijo, da imajo levičarji s svojimi mediji vedno prav. Jaz ne poslušam naših levih medijev, čeprav so plačani od države, se mi zdi kot bi poslušala tv severne koreje.
Trglav
28. 05. 2021 10.38
+12
HauSSer
28. 05. 2021 10.41
+9
@91; "jaz ne poslušam naših levih medijev"...."se mi zdi kot bi poslušala tv severne koreje" - da ne omenjam pravopisa in ostalih nebuloz iz prejšnjih tvojih "komentarjev". @Minkica, še 1x ti polagam na dušo....ne blamiraj se....
Trgo_mk3
28. 05. 2021 12.34
+5
Minkica, Patria, 21 milionov podkupnin janši in njegovim funkcionarjem medtem ko laže in zavaja. Tudi sedel je že 2 leti zaradi tega. Dol s kriminalno vlado!!!
Fery Zaka
28. 05. 2021 10.15
+6
Nobenih ostrih odzivov ni, zgolj kup bleletanja v prazno. Oster odziv bi bil sklic seje in nezaupnica vladi. Ostalo je bs.
snupy1
28. 05. 2021 09.46
+14
Niti sam predsednik vlade ne spoštuje zakonov. To vsi vemo. Ker če bi spoštoval zakone ga nebi detektivi iskal da mu vročijo pošto.