SLOVENIJA

Ob začetku tedna na cestah gost promet, gneča tudi na meji

Ljubljana, 01.08.2022, 9:42 | Posodobljeno pred dvema urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Ob začetku tedna je promet na slovenskih cestah znova bolj gost, zasedena so tudi počivališča, na mejnih prehodih pa so daljše čakalne dobe. Gostejši promet je na cestah od Avstrije proti Hrvaški, na ljubljanski obvoznici, primorski avtocesti in mejnih prehodih s Hrvaško. Močno povečan promet je tudi pred Karavankami proti Sloveniji.

Zastoji so trenutno na cestah od Primorske do Vrhnike, in sicer od Šmartnega na gorenjski avtocesti mimo Kosez in Brda na ljubljanski zahodni obvoznici in od priključka Ljubljana jug na ljubljanski južni obvoznici mimo Viča. Občasno zapirajo predor Šentvid. Vozniki bodo dlje časa kot običajno porabili tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje in pred predorom Karavanke v obe smeri. Predor občasno zapirajo. Kolone vozil so tudi na cestah Vič - Brezovica, Starod - MP Starod, Lesce - Bled, Šmarje - Dragonja in Izola - Strunjan.

Na vzhodni mariborski obvoznici med Vodolami in Zrkovci proti Slivnici promet na vozišču ovira pnevmatika. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na mejnih prehodih bodo vozniki čakali dlje 

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Gruškovje, kjer vozniki osebnih vozil za izstop čakajo uro, za vstop okoli 30 minut, tovorna vozila pa za vstop uro. Na mejnem prehodu Starod bodo avtomobili za izstop porabili 30 minut. Na prehodu Sečovlje je čakalna za vstop do 30 minut, na prehodu Jelšane prav tako 30 minut v obe smeri. Za vstop na prehodu Dragonja bodo vozniki čakali do dve uri, za izstop 30 minut. Na Vinici bodo izstopali 30 minut, vstopali pa približno uro. Na mejnem prehodu Obrežje vrste za osebna vozila ni, bodo pa vozniki tovornih vozil tam za vstop čakali približno uro do dve. 

Na mejnem prehodu Gruškovje bodo vozniki za izstop porabili približno dve uri.
Na mejnem prehodu Gruškovje bodo vozniki za izstop porabili približno dve uri. FOTO: Dreamstime

Zaradi dela na cesti prilagojen promet 

Zaradi del na cestah na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana sever in Industrijska cona Šiška promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. V času prometnih konic so možni zastoji. Še naprej ostaja zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Zadobrove. Obvoz je možen preko priključkov: LJ Zaloška, LJ Ind. Cona Moste in Rondo Tomačevo.

Na štajerski avtocesti na odseku Pesnica–Dragučova bodo v obe smeri zaradi gradnje železniškega viadukta dela podaljšana do 30. septembra 2022. Do konca meseca bo postavljena delna zapora na priključku Vodice, kjer bo zožen pas v obe smeri. Zaradi intervencij in gašenja požara so zaprte nekatere ceste na Krasu. Cesta Novo mesto–Metlika je v Novem mestu med Revozom in Krko zaprta do 9. avgusta zaradi preplastitve ceste. Obvoz je možen skozi Novo mesto.

PREBERI ŠE
Pred mejnimi prehodi daljše kolone, občasno zapiranje predora Karavanke

Na odseku Planina–Unec promet poteka izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev do 30. avgusta. Zapora je postavljena zaradi zagotovitve interventnih prevozov vode za zagotovitev zadostnih količin pitne vode za oskrbo slovenske Istre. V Ljubljani na Dunajski cesti, od Ježice proti Črnučam, promet poteka izmenično enosmerno do 1. oktobra 2022, zato so predvsem v času prometnih konic možni zastoji.

Kolone tudi na Hrvaškem 

Vsi tisti, ki se počitnikovat odpravljajo na Hrvaško, lahko pričakujejo gostejši promet tudi na njihovih cestah. Okrepljen je promet na mestnih vpadnicah in obvoznicah ter nekaterih odsekih avtocest v smeri proti morju. Občasni zastoji so možni na avtocestah v bližini počivališč, na priključkih in cestninah ter na odsekih, kjer potekajo dela. O gostejšem prometu tako poročajo na cestah Zagreb-Split-Ploče, Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac, Goričan-Zagreb in na Krškem mostu. 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.