Slovenija

Občina Trst podpira boj Slovencev

Trst, 14. 04. 2000 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Občina Trst podpira boj Slovencev za zaščitni zakon, je bistvo stališča podžupana Trsta Roberta Damianija. Damiani namreč v svojem stališču, ki ga objavlja Primorski dnevnik, obžaluje očitek Jožeta Pirjevca županu Riccardu Illyju in njegovim odbornikom, da niso dovolj občutljivi do Slovencev in njihovih pravic.

Od leta 1993 so bile dane številne pobude, ki zgovorno izpričujejo to občutljivost do zahteve po čimprejšnji odobritvi zaščitnega zakona. Župan Illy je na problem zavlačevanja javno opozoril, podžupan Damiani pa je prav tako ob vsaki priložnosti javno in uradno poudaril stališče občine, ki se zavzema, da bi bil zakon čimprej sprejet.

Damiani poziva k skupnemu, umirjenemu in korektnemu delu. Nesmiselne polemike, predvsem tiste, ki izhajajo iz nepoznavanj dejstev, peljejo vodo na mlin tistih političnih sil, ki smatrajo Slovence za drugorazredne državljane. Če bodo torej Slovenci in Italijani skupaj uglasili strune, nas bosta Rim in Trst poslušala bolj pozorno. Prav zato se bomo v prihodnjih dneh sestali s prijatelji iz SSO in SKGZ, da bi prihodnji mesec pripravili veliko manifestacijo ''vsega'' Trsta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.