Slovenija

Obeta se Supervizor 2.0

Ljubljana, 23. 04. 2014 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava RS za javna plačila pripravlja spletno storitev, ki bo v skladu z novim zakonom o dostopu do informacij javnega značaja vsebovala podatke o transakcijah javnih gospodarskih zavodov, javnih podjetij ter podjetij v stoodstotni javni lasti Republike Slovenije, občin in drugih oseb javnega prava.

Tako imenovani Supervizor 2.0 bo podatke črpal iz podatkov o izdatkih, ki jih bodo upravi posredovale poslovne banke, je razvidno iz brošure, ki so jo danes objavili v uradu informacijske pooblaščenke.

Drugih podatkov o novi storitvi niso razkrili. Obstoječa različica Supervizorja sicer deluje pod okriljem Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Javnosti, medijem, stroki in državnim organom omogoča vpogled v izdatke javnih institucij, ki se nanašajo na blago in storitve, od nedavnega pa vsebuje tudi podatke o namenu finančnih transakcij neposrednih proračunskih uporabnikov.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pkorosec
23. 04. 2014 19.36
+13
In kaj bo v njem mogoce videt? Recimo ze danes lahko na netu vidim da je konec leta 2013 eno ministrstvo, ki je baje na psu in ki nima niti za hrano slovenskim vojakom, za neko storitev eni privatnici s meglo v glavi, za svetovanje izdala racun za skoraj 40.000 €. Kje pa je vsebina storitve? A bo to v novem revizorju zraven? Biti slovenski espejevec s vezami na drzavnih jaslih je prava sanjska sluzba. Biti slovenski espejevec, ki mora prezivet na realnem trgu pa je misija nemogoce. Morda bo tudi ta komentar gospod administrator zbrisal.