Slovenija

Obisk ameriške vojaške ladje v Kopru

Koper, 27. 01. 1998 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V koprskem pristanišču so stekle priprave na napovedan štiridnevni obisk ameriške vojaške ladje USP Guam, ki naj bi tja priplula v petek, 6. februarja.

Gre za 184 metrov dolgo in 26 metrov široko amriško vojaško plovilo z dobrimi devetimi metri ugreza, upravlja pa jo 1800-članska posadka. Ladjo naj bi v skladu z odločitvijo njenega poveljstva med štiridnevnim obiskom privezali ob pomolu kontejnerskega terminala v luki Koper, ki mora organizatorjem obiska do jutri sporočiti, ali je to glede na predvideno dinamiko privezov tovornih ladij na tem mestu sploh možno. V nasprotnem primeru bo koprska družba za oskrbo ladij Olmar, ki neposredno usklajuje organizacijo obiska, sprožila priprave za postanek ladje na sidrišču v koprskem zalivu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.