Slovenija

Obisk delegacije MZT v Nemčiji

Ljubljana, 06. 04. 1999 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pod vodstvom državne sekretarke za mednarodno sodelovanje Verice Trstenjak je na večdnevni obisk v Zvezno republiko Nemčijo danes odpotovala delegacija ministrstva za znanost in tehnologijo (MZT), kjer se bo pogovarjala o nadaljevanju in izboljšanju znanstveno-tehnološkega sodelovanja med Slovenijo in Nemčijo. Slovenska delegacija MZT bo na obisku v Nemčiji do 9. aprila, so sporočili iz MZT.

Na Zveznem ministrstvu za raziskave in izobraževanje se bo državna sekretarka Trstenjakova sestala z nemškim državnim sekretarjem za znanost Uwejem Thomasom, program obiska pa zajema tudi pogovore na Nemški raziskovalni skupnosti (DFG) v Bonnu ter na Univerzi in Znanstvenem svetu v Koelnu. Slovenska delegacija si bo ogledala še Raziskovalni center Juelich in Inštitut za lasersko tehnologijo v Aachenu. V Bonnu bodo na prvem zasedanju skupnega slovensko-nemškega odbora za znanost in tehnologijo izbrali tudi nove dvostranske projekte - predvidoma okoli 35 projektov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.