24°C

Objavljeno javno naročilo za izdelavo elektronskih osebnih izkaznic

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
13
Objavljeno je javno naročilo za izdelavo elektronskih osebnih izkaznic z biometričnimi podatki v obdobju desetih let. Ocenjena skupna vrednost naročila je 48,89 milijona evrov brez DDV. Rok za oddajo ponudb se izteče 17. avgusta ob 10. uri.

Osebna izkaznica
Osebna izkaznicaFOTO: POP TV

Kot so danes zapisali na spletnih straneh vlade, je bilo naročilo 15. julija objavljeno na podlagi sporazuma o sodelovanju med ministrstvoma za notranje zadeve in za javno upravo ter Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Sporazum o sodelovanju na področju skupnega naročanja, izdelave, personalizacije in uporabe osebnih izkaznic za dokazovanje lastnosti zavarovane osebe v sistemu kartice zdravstvenega zavarovanja so podpisali 13. julija.

Kot so napovedal takrat, bodo elektronske osebne izkaznice z biometričnimi podatki in dodatnimi elementi za sodobno e-poslovanje začeli izdajati v začetku prihodnjega leta.

PREBERI ŠE
Nova e-osebna izkaznica bo delovala tudi kot kartica zdravstvenega zavarovanja

Pravno podlago za izdajo nove osebne izkaznice prinašata zakon o osebni izkaznici ter zakon o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja. Prvi prinaša pravno podlago za izkaznico z biometričnimi podatki, drugi pa omogoča, da bo osebna izkaznica postala nosilec digitalnega potrdila za elektronski podpis. Poleg tega bo nova osebna izkaznica lahko delovala tudi kot kartica zdravstvenega zavarovanja.

"Računamo, da bi v začetku septembra imeli v hiši veljavne ponudbe, da bi jih relativno hitro analizirali, ovrednotili in v septembru delo že oddali," je v izjavi za medije po podpisu omenjenega sporazuma dejal notranji minister Aleš Hojs.

Koronavirus pasica nova