Slovenija

Oblačno vreme z občasnimi padavinami lahko pričakujemo tudi v začetku tedna

Ljubljana, 18. 04. 2021 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.K., Ti.Š.
Komentarji
2

Nedelja je večinoma minila v znamenju oblačnega vremena, v vzhodni in osrednji Sloveniji je občasno rahlo deževalo. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku novega tedna, saj bo oblačno z občasnimi padavinami, le na Primorskem bo večinoma suho. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri.

Ob morju bo jutri večinoma suho, drugod bo občasno deževalo.
Ob morju bo jutri večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. FOTO: Shutterstock

Danes je bilo večinoma oblačno, več sonca je bilo le na Primorskem. Predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji je občasno rahlo deževalo, količina padavin je bila majhna. Ponekod je pihal severni do vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature so se gibale med 7 in 11, na Primorskem so se povzpele do 15 stopinj Celzija.

V krajih zahodno od nas je danes bilo delno jasno z zmerno oblačnostjo, drugod večinoma oblačno. Predvsem v krajih vzhodno od nas je občasno rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu je pihala šibka burja, navaja Agencija RS za okolje (Arso).

Ponoči oblačno, na vzhodu države se bodo pojavljale padavine

Ponoči bo oblačno, v zahodnih in osrednjih krajih bo večinoma suho, na vzhodu pa se bodo padavine nekoliko okrepile. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nad morjem.

Tudi jutri bo pretežno oblačno, in čeprav bo na Primorskem večinoma suho, bodo drugod občasne padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1100 metri nadmorske višine. Ob severnem Jadranu bo znova pihala šibka burja.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe.

Vremenska slika: Nad Balkanom je plitvo ciklonsko območje, nad zahodno Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnikom k nam priteka dokaj vlažen in razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V ponedeljek bo pretežno oblačno, ob morju bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo, še napoveduje Arso.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik215111
18. 04. 2021 10.50
+1
JJ hocemo lepse vreme. Terase,ki so bile protiustavno zaprte,se odpirajo.