Slovenija

V prihodnjih dneh bo imelo ključno vlogo tudi vreme

Ljubljana, 20. 04. 2010 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenija trenutno spada v drugo cono letenja, kjer zaradi manjše količine vulkanskega pepela velja opozorilo, ki načeloma dovoljuje polete. Dodatno naj bi k zmanjšanju vulkanskega prahu prispevalo vreme.

Oblak vulkanskega pepela nad Evropo
Oblak vulkanskega pepela nad Evropo FOTO: Reuters

Slovenski zračni prostor je znova odprt, so povedali na ministrstvu za promet. Glede na v ponedeljek dogovorjeno ureditev varnih con letenja na ravni EU Slovenija trenutno sodi v drugo cono letenja.

V prvi coni zaradi nevarnosti vulkanskega pepela velja popolna prepoved letenja, v drugi zaradi manjše količine vulkanskega pepela velja opozorilo, ki naj ne bi vplivalo na večino letalskih operacij, v tretji coni, kjer ni vulkanskih delcev, pa omejitev ni.

Slovenija v drugi coni

Na podlagi včeraj sprejetih sklepov Sveta prometnih ministrov je evropska organizacija za varnost zračne plovbe Eurocontrol za države članice EU pripravila predlog zemljevida z označenimi conami, v katerih je letenje zaradi prevelike koncentracije prahu prepovedano. Orpedelila je tudi področje varovalnega pasu v širini 60nm (111 km) okrog področja visoke koncentracije prahu. Slovenija in okoliške države ne ležijo na področju cone 1, kjer je letenje prepovedano.

Načrt con, kjer je zračni promet sproščen. Slovenija spada v cono 2, kjer ni nevarnosti za lete.
Načrt con, kjer je zračni promet sproščen. Slovenija spada v cono 2, kjer ni nevarnosti za lete. FOTO:

Eurocontrol je te cone oblikoval na podlagi področij, kjer koncentracija vulkanskega prahu presega prag 10-kratnika standardne koncentracije. Slovenija spada pod cono 2, kjer koncentracija prašnih delcev v tem območju ne vpliva na večino letalskih operacij, zato je bila v okviru koordiniranih aktivnosti držav članic EU znotraj teh con predlagana sprostitev zračnega prometa s tem, da se uporabnike zračnega prostora opozori na prisotnost manjše koncentracije vulkanskega prahu ter se jim prepusti odločitev o izvajanju operacij. Takšno odločitev je sprejela tudi Slovenija.

K zmanjšanju vulkanskih delcev bo prispevalo tudi vreme

Najnovejši vremenoslovski podatki Agencije za okolje kažejo, da se trenutno Slovenija nahaja v območju s povečano koncentracijo vulkanskega pepela v spodnji plasti troposfere, torej od tal do višine šestih kilometrov. Vetrovne in vremenske razmere pa bodo v sredo prispevale k manjši vsebnosti delcev pepela v zraku nad Slovenijo.

V plasti troposfere so severno Sredozemlje glede na izračunane trajektorije delcev znova dosegle zračne mase s severne strani Alp z večjo vsebnostjo delcev. Trenutno nad Slovenijo do višine 12 kilometrov prevladujejo zahodni do severozahodni vetrovi, ki se bodo ponoči in v sredo v spodnjih plasteh ozračja obrnili v jugozahodnik.

Vetrovne in vremenske razmere bodo tako v sredo prispevale k manjši vsebnosti delcev pepela v zraku nad Slovenijo – zračna masa se bo pomikala iznad naših krajev proti severovzhodu, pričakujemo tudi padavine v obliki ploh, kar bo pripomoglo k zmanjševanju koncentracije delcev.

Islandija
Islandija FOTO: Reuters

Omilitev omejitev letenja

V preostanku Evrope, kjer sta severni in zahodni del že nekaj dni zaprta za zračni promet, se tako obeta omilitev omejitev letenja, kar so zahtevale predvsem letalske družbe, ki zaradi zaprtja zračnega prostora dnevno izgubijo skoraj četrt milijarde evrov.

Adriina letala so zaradi zaprtja letališč obtičala v Frankfurtu, Bruslju in Kairu, vendar so jih iz Bruslja in Kaira že uspeli prepeljati v Maribor.

Adria Airways bo opravila večino letov

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo danes opravila lete na povezavah Maribora s Prištino, Skopjem, Moskvo, Tirano, Londonom, Frankfurtom, Koebenhavnom, Brusljem, Zürichom, Parizom, Münchnom, Carigradom in na povezavi Frankfurt–Dunaj.

V Adrii so zadovoljni, da bo promet znova stekel. Predsednik uprave Tadej Tufek je povedal, da je družba zaradi odpovedi letov do danes beležila za od 1,3 do 1,4 milijona evrov izpada prihodka. "Vsi prevozniki se v času recesije mučimo s samim poslovanjem, tako da takšna naravna škoda še bolj negativno vpliva na poslovanje," je dejal Tufek in dodal, da bodo državo zaprosili, da bi dobili škodo v določenem delu povrnjeno. Odpovedanih je bilo 140 povratnih poletov, je za oddajo 24ur povedal Tomaž Škofic.

Adria Airways
Adria Airways FOTO: Damjan Žibert

Vulkanski oblak po najnovejših ocenah Združenja evropskih letalskih prevoznikov (AEA) letalsko industrijo stane več kot 150 milijonov evrov dnevno. Tudi Adria Airways naj bi zaradi težav, ki jih je povzročil vulkanski pepel, utrpela že milijon evrov škode, vsak dan, ko so njena letala na tleh, pa družbo stane od 400.000 do 450.000 evrov.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cool29
20. 04. 2010 21.38
....zdej pa lahk prčakujemo vulkansko gripo, zaradi tega prahu...
Tony Yeyo
20. 04. 2010 14.18
bravo number boy!!!20712
20712
20. 04. 2010 13.21
Glede na bilanaco 2008, ko je Adria imela 3.240.000 € izgube je dejansko vsak dan ko ne letijo dobiček. Takrat namreč ne ustvarjajo izgube....heh
Tony Yeyo
20. 04. 2010 12.50
sedaj pa bomo morali mi davkoplačevalci pokriti izgubo adrije,da ne bo napovedan stečaj!!! če bi imeli odgovorni pri adriji kaj v glavi, sploh nebi prepovedali poletov in bi zaslužili v tem tednu za celi letni proračun!!! tudi nekateri drugi letalski prevozniki so ves čas normalno in neovirano leteli na višini 6000m!(fra,ita,mdž)
filozofija1987@gmail.com
20. 04. 2010 12.11
Naj me nekdo kresne po glavi, ampak jaz sem pravkar gledala (pa še fajn se je čulo) letalo v zraku. Niso rekli, da bo zaprt prostor do 15. ure?
pravicnez@gmail.com
20. 04. 2010 11.52
Vi skeptiki, a zdaj se pa kar ne boste več bali, ko je odprt zračni prostor? Saj sem vam rekel, da je panika za brezveze, zdaj vidite.
yahoo4mail
20. 04. 2010 11.50
odprt, zaprt, odprt, zaprt...cel dan sem imel probleme, potem sem pa donat spil in se je stvar sama uredila.. oops, napačen članek..
PORTOS13
20. 04. 2010 11.47
Ko vidim, kaj je naredil em sam vulkan, ohromil letalski promet nas celo evropo !!! Kaj bi pa se zgodilo, če bi še izbruhnil kakšen ali dva ali več. In potem gledamo pravljice v filmih 2012, ko pilot leti med gorami vulkanskega prahu in ni problemov. Ja res lahko vidimo kako krhki smo in kako se slepimo, da lahko kaj rešimo, ko pokaže zobe mati narava. Še leteti ne moremo s avioni.
darkosa
20. 04. 2010 11.25
Islandija je kar oddaljena od Slovenije, tako da ne bi bil problem vulkanski prah oz pepel, je pa res, da se ta prah še vedno širi po Sloveniji, malo kdaj začutim tisto zadušenost, kaj se pa v resnici dogaja pa se še ne ve.
Gavrane20
20. 04. 2010 11.13
eljaske prosm razloz mi kaj majo iluminati stem da je vulkan zacel bruhat a so ga na daljinca przgal pa rekl eo zdj bomo pa mal kaosa nardil mislm dj umir se res k si me porv nasmeju s to izjavo :D drgac pa usi k mislte da to ni nc zakaj letala ne letijo k bi pa ksno dol padl bi se pa spet javlal a sm reku da nesmejo letet letala lejte kaj ste zdj nardil ... to je standart
darkosa
20. 04. 2010 10.48
To ni hec, še dobro da je v Sloveniji vse vredu, nikoli se ne ve kaj se lahko zgodi, brez panike pa bo
matej justin 1
20. 04. 2010 10.23
pravkar sem na nebu videl letalo, ali ni zračni prostor zaprt do 15 ure?
spinjel
20. 04. 2010 10.10
A lahk nehate bit pametni s primerjavo saharskega peska in vulkanskega prahu. Pejte raj mal nazaj v šolo! Poglavitna razlika (a le ena izmed mnogih): saharski pesek se tali pri 1250C, vulkanski prah pri 600C, vročina delujoče turbine pa je približno 800C. Zdej si pa preračunajte pametnjakoviči!
vozilo
20. 04. 2010 10.06
POPOVCI KO ZAČNETE Z ENO TEMO PAČ NE ZNATE NEHATI.
pravicnez@gmail.com
20. 04. 2010 09.51
A potem v Afriki zaradi saharskega peska v zraku letala tudi ne letijo oz. kar padajo dol...? Pa v akciji Puščavski vihar leta 1991 tudi niso ...? :)
Sugarfree
20. 04. 2010 09.45
zakaj usi tok jamrate pa se pritožujete.. pač je varnost na prvem mestu.. kaj, če bi pa letala letela pa bi se komu kej zgodil bi bla pa spet panika kako so lahko dovolil letalom v zrak! .... usen bol 2 miljona par dni na letališču kot pa pol 500 v grobu.. -.-
Sugarfree
20. 04. 2010 09.42
prav nam je, narava se nam maščuje!
pravicnez@gmail.com
20. 04. 2010 09.35
Vidim, da moj post ocenjujejo z minusom ravno tisti, ki verjamejo serviranim lažem.
Zamudnik
20. 04. 2010 09.35
No če sedaj pogledate skozi okno, boste videli ogromen vulkanski oblak, ki nas ogroža. Predlagam, da uporabite zaklonišče ali podzemni bunker in se ne prikažete ven dokler ne izgine zadnji vulkanski prahec. Pa, da ne bi kdo prižgal cigarete, ker bi bil to lahko smrtni udarec za našo ljubo Zemljo!
jezek_utopljen
20. 04. 2010 09.33