Slovenija

Več obmejnih cest po novem prepovedanih za turiste: kazen 200 evrov

Sečovlje / Ilirska Bistrica, 05. 08. 2021 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tina Švajger
Komentarji
209

Cesta med mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja je po novem dovoljena zgolj za lokalni promet. Pristojni želijo s tem obmejna naselja razbremeniti kolon pločevine, ki se v poletni sezoni, ko vozniki iščejo bližnjice in hitrejši prehod meje, valijo proti Hrvaški, pri tem pa popolnoma zavzamejo lokalne prometnice in ohromijo promet. Rešitve so veseli tako domačini – ti so več let opozarjali na trume turistov, ki so se valile skozi vasi – kot tudi dnevni migranti, ki jim bo tako olajšan prehod v Istro. Podobno so prometni režim uredili tudi med Ilirsko Bistrico in mejnima prehodoma Jelšane ter Novokračine, pa tudi na Obrežju in v Slovenski vasi.

 

Iznajdljivost turistov, ki v želji po čim lažjem prečkanju meje s Hrvaško pogosto uberejo katero od lokalnih cest, vsako poletje povzroča sive lase tamkajšnjim domačinom. Te ceste namreč vodijo skozi majhna naselja, vasice, kjer je zunaj glavne turistične sezone mogoče zaslediti le kakšen avto ali dva. Večinoma jih namreč uporablja le lokalno prebivalstvo. Povsem drugače je sredi leta. Okoli štiri mesece na leto so te ceste prometno tako obremenjene, da to že močno vpliva na kakovost življenja. Podobna je zgodba z delovnimi migranti, ki so bili doslej primorani več ur skupaj s turisti v zastojih čakati na prehod meje.

Cesta, ki povezuje oba mejna prehoda in vodi tik ob meji.
Cesta, ki povezuje oba mejna prehoda in vodi tik ob meji. FOTO: Jaka Vran

Predstavniki lokalnih prebivalcev občine Piran in čezmejnih delavcev so zato že pred tremi meseci pripravili peticijo za ureditev razmer, s katero so opozarjali na prometne težave, ki so se s poostrenim nadzorom zaradi covida-19 še povečale. Kot je za Primorske novice povedala predstavnica iniciative Mateja Grbec, so zbrali več kot 500 podpisov ljudi z obeh strani meje. In pristojni so jim prisluhnili. Konkretne rešitve so v pogovorih dosegli tudi s policijskima upravama Koper in Buje, občinami, notranjim ministrstvom. Slednje je – navaja časnik – na 'spornih' mestih predlagalo postavitev prometnih znakov in tabel o prepovedi vožnje, ki kršiteljem 'obljubljajo' tudi globo 200 evrov.

Olajšanje tudi za dnevne migrante. Ali pač?

Čez mejo v Istri pa naj bi zdaj hitreje prišli tudi dnevni migranti. Nova ureditev naj bi jim čakanje skrajšala tako, da se bodo po novem peljali do Sečovelj, kjer bodo zavili levo in prispeli do mejnega prehoda ter prehiteli kolono.

Z rešitvijo pa ni popolnoma zadovoljen predsednik Krajevne skupnosti (KS) Sečovlje Denis Fakin. Meni, da bodo stvari zdaj "le malenkost boljše". "Osebno tega ne vidim kot rešitev. Če ne bo konstantnega nadzora, bo enako kot prej," je izpostavil za 24ur.com. Po njegovem je treba to reševati pozimi, ne sredi sezone. "Prava in edina rešitev je vstop Hrvaške v schengensko območje. Lahko naredimo tudi avtocesto, pa bo tam še vedno nastajal zamašek. Lahko tudi zarišemo poseben pas, a če želiš sploh priti do mejnega prehoda, moraš še vedno stati v koloni," je jasen.

Cesta med Dragonjo in Sečovljami, po kateri je odslej dovoljen le lokalni promet.
Cesta med Dragonjo in Sečovljami, po kateri je odslej dovoljen le lokalni promet. FOTO: Jaka Vran

V civilni iniciativi so pristojno ministrstvo sicer pozivali, naj preuči možnost, da bi bil dodaten pas na Sečovljah in Dragonji rezerviran le za čezmejne migrante in njihove družinske člane, predlagali so tudi označevanje njihovih vozil s posebnimi nalepkami. To se po besedah Fakina ni zgodilo, a prav zanje bi bilo v prvi vrsti treba poiskati odgovore oziroma drugo možnost. "Ogromno jih je, pol Istre dela v Trstu. Zgodaj in zjutraj še gre, najtežje je v 'konici' dneva," pravi. Kot še dodaja, vseeno upa in meni, da se bodo tako oni kot lokalno prebivalstvo nekako znašli in našli način, kako se izogniti gneči.

"S tem nismo rešili ničesar. Deset let se ni našla rešitev. S tem gasijo le majhne težave," je prepričan Fakin, medtem ko problem ostaja. Kot dodaja, je težko tudi zato, ker navigacijski sistemi potnike še vedno vodijo po lokalnih cestah, aplikacije jih ne 'poslušajo', Policija pa tam ne bo ves čas prisotna. Najboljši odgovor na zagato predsednik KS Sečovlje vidi v vstopu naše južne sosede v schengensko območje.

Nov prometni režim tudi med Ilirsko Bistrico ter mejnima prehodoma Jelšane in Novokračine

Identična situacija z daljšimi zastoji je vsako poletje sicer nastajala tudi na območju Ilirske Bistrice in mejnih prehodov Jelšane ter Novokračine.

Promet do MP Jelšane in MP Novokračine je po cesti R3-632 v smeri Ilirska Bistrica–Novokračine–Jelšane prepovedan, razen za lokalni promet, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC).

Prometna ureditev velja za čas povečanega turističnega prometa med Ilirsko Bistrico in obema mejnima prehodoma. Znaki tam stojijo avgusta med vikendi, in sicer od petka (od 7.00 ure) do ponedeljka (do 15.00 ure). V preostalem času znake obrnejo ali prekrijejo, navajajo.

Dostop lokalnega prebivalstva in gospodarstva ter morebitnih intervencij je ob zastojih omogočen po tako imenovanem krožnem sistemu po cesti Ilirska Bistrica–Novokračine–Jelšane ter nato po cesti G1-6 Jelšane–Ilirska Bistrica. Lokalni promet je na cesti R3-632 Novokračine–Ilirska Bistrica dovoljen v obe smeri.

Spremenjen prometni režim Ilirska Bistrica–Novokračine–Jelšane
Spremenjen prometni režim Ilirska Bistrica–Novokračine–Jelšane FOTO: Promet.si

Glavna sprememba je, da bo ves tranzitni promet v smeri Reke potekal po glavni cesti do Jelšan. Šele tam bo možna preusmeritev ali na glavni mejni prehod Jelšane ali na maloobmejni prehod Novokračine, so prvi sicer opozorili na spletni strani avtokampi.si. "Potniki, ki bodo v Slovenijo vstopili na mejnem prehodu Novokračine, pa bodo v smeri Ilirske Bistrice morali uporabiti regionalno cesto skozi Zabiče, saj bo odsek regionalne ceste Novokračine–Jelšane (samo za smer Ilirske Bistrice) odprt le za lokalni promet."

Sprememba je pričela veljati z današnjim dnem.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja–Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas, poroča PIC.

Z avgustom (z izjemo domačinov) prepovedan promet tudi skozi Novo vas

Z začetkom tega meseca je podobna nova prometna ureditev začela veljati tudi na relaciji med avtocestnim priključkom Obrežje in mejnim prehodom Slovenska vas. "Promet je proti MP Slovenska vas na širšem območju Obrežja in Slovenske vasi dovoljen samo po regionalni cesti R3-675 Mokrice–Obrežje–Slovenska vas. Po lokalnih cestah skozi Jesenice in skozi Novo vas pri Mokricah pa je prepovedan," še opozarja PIC.

Nova prometna ureditev na relaciji AC priključek Obrežje–MP Slovenska vas.
Nova prometna ureditev na relaciji AC priključek Obrežje–MP Slovenska vas. FOTO: Promet.si
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (209)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malib2
13. 08. 2021 15.13
+1
Najlažje, da nam prepovejo vožnjo, potem ko plačam letno cestnino, pa vinjeto, pa trošarino pri bencinu...😡😡
fb_100001788202305
06. 08. 2021 19.06
ponzde
06. 08. 2021 19.01
Upam da ne bo spet kaksna inciativa zahtevala plocnikov in cest cez njihov kraj cez leta bodo pa spet zahtevali da se ta ista cesta zapre od kdaj so to privat ceste
B zovc
06. 08. 2021 15.58
+2
Še to bi dodal: lahko pridete pa v nedeljo popoldan, ker je vse prazno.
B zovc
06. 08. 2021 15.56
+6
Prosim, da vsi, ki nimate tablice Lj parkirate vsaj 20km izven Lj. V klinični center pa samo peš, oziroma z rešilcem. Kdor tega ne upošteva pa 300€ kazni. So cene v Lj. malo višje.
Rad Papoffino
06. 08. 2021 11.47
+10
Takole vam predlagam ... prepovejte turistom potovanje po vseh cestah na obali (v Novo vas ne smeš niti kot turist) ... podrite vse hotele po Portorožu in iz njega po vzoru Seče naredite soline ... zminirajte marine v Luciji in Izoli ter po vzoru na Strunjan tam napravite ptičji rezervat ... celotni Izolo spremenite v Luko Koper ... obalo od Kopra do Debelega rtiča pa spremenite v pristanišča za velike čezoceanske križarke, katerih potnike bodo Avstrijci vozili na Koroško, na Vrbsko jezero in Italijani na Lago di popišaj se fino ... TO JE MAJMUNI VAŠ DOMET ... za hlapce rojeni v hlapce vzgojeni ... Slovenska domobranska stranka ... zieg!
nik500
06. 08. 2021 09.29
+1
Glede malobmejnih prehodov v okolici mejnega prehoda Obrežje je situacija taka, da turisti na malobmejne prehode, ki so v okolici mejnega prehoda Obrežje hodijo samo zato, da se na Hr strani izogenjo plačilu cestnine za Ac Obrežje - Zagreb, ki je 1 eur ena smer. Druga stvar je pa ta da naj se mejnih prhod Obrežje razširi in se ga uredi tako, da se ljudje ne prerivajo en čez druzga saj s takim obnašanjem ustvarjajo še dodatno gnečo.
Miran Petek
06. 08. 2021 09.14
+6
Sam eno neumno vprašanje: zlo verjetno je največji razlog gužve v tranzitu, turistih ki samo prečkajo Slo; zakaj potemtakem ne prepovemo turističnega tranzita, če se gremo take prepovedi? In bomo SLO-HR mejne prehode uprabljali samo Slovenci in Hrvati > nobene gužve več :) To je isti primer diskriminacije, kot so si jo izmislili pristojni v članku, samo na večjem obsegu… V nasprotnem primeru pa bo treba nekaj konkrtnega narest na mejnih pregodih poleti in za vikende… kakšno rampo več odpret/ postavit in še koga zaposlit..?!
06. 08. 2021 08.10
-3
edino pravilno
Wolfman
06. 08. 2021 08.03
+1
To je najbolj precenjen kotićek Sredozemske obale!
Welcome
05. 08. 2021 21.55
-3
Največje gužve delajo vikendaši in ti enodnevni izletniki. Pred leti je bilo kritično v času dopustov. Po novem pa od maja do oktobra ni mira.
SDS_je_poden
05. 08. 2021 21.56
+3
Vedno lahko prodaš nepremičnino in se preseliš.
beuta
05. 08. 2021 21.50
+5
Mi smo u 90ih pridno cakali in preckali mejo z Italijo ceprav so bili turisti in ni bilo problem. Citno novejse generacije so prevec obremenjeni sami sabo. Na Škofije se je včasih čakalo tudi 1h za v Italijo in si zamudil v službo
Dinho8O
05. 08. 2021 21.47
+0
SDS_je_poden
05. 08. 2021 21.40
+9
A sedaj so se začele pa še ceste privatizirat? Bodo lokalci sami plačali obnovo teh cest? Ne? Torej se bom vozil tudi jaz tam. 🖕
Sakramenttinajne
05. 08. 2021 21.30
+11
plačujemo cestno takso plačujemo parkirnino skoraj povsod . avtocesto , zdaj bomo še lokalne ceste
dugi159
05. 08. 2021 21.30
+13
Super , se Ljubljano naj zaprejo za vse ki niso domacini . Vsak dan se valijo kolone dnevnih migrantov , zaparkirajo dvorisca , parkirajo na zelenih povsinah , smrdijo s svojimi dizli dan za dnem . Domacini nikamor ne moremo . In zdej se ena vas pritozuje k ma en mesec povecan promet ! Adijo pamet !
gogi_
05. 08. 2021 21.20
-1
Ha ha,slovencki bojo tud to placal da bojo sli lohk na hrvasko. Res mamo ponos.
elsh
05. 08. 2021 21.17
+8
Kretenizem janezov ne pozna meja.
Old_geezer
05. 08. 2021 21.15
+10
Če kot EU državljan, na nekem prehodu smem prečkat mejo, prepove pa se mi uporaba ceste do tja, je to izigravanje zakonodaje. To ne more bit ok.
Old_geezer
05. 08. 2021 21.09
+17
Globa mora bit sorazmerna s prekrškom. Ne more bit 200 eur, če se samo peljem po eni cesti. A je to sploh zakonito? Pravniki, aktivirajte se prosim.