23°C

Ob začetku prenove Celovške ceste pozivi k strpnosti in razumevanju

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Nuša Stegnar /
KOMENTARJI
34
Stekla je obnova Celovške ceste v Ljubljani. Dela so začeli na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah.

Obnova Celovške ceste
Obnova Celovške cesteFOTO: Direkcija za infrastrukturo

V prestolnici se je začela obnova Celovške ceste. Dela bodo potekala med Prušnikovo cesto in nadvozom nad severno ljubljansko obvoznico. Na Direkciji za infrastrukturo Republike Slovenija (DRSI) so pojasnili, da bodo dela potekala v več fazah, najprej proti Medvodam, v času del pa bo promet v obe smeri urejen po enem prometnem pasu.

V sklopu del bo izvedena obnova voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovljena bo tudi obstoječa prometna signalizacija in izvedene bodo debeloslojne talne obeležbe.

Dela naj bi trajala do novembra letos, razdeljena pa bodo tako, da bo en pas na dvopasovnem smernem vozišču vedno prevozen. Med izvajanjem gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču, ki bo začasno urejeno kot niša na gradbišču. V času izvajanja gradbenih del na levem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno, pojasnjujejo na DRSI.

Sicer pa bodo dela, ki bodo na območju križišč potekala izključno med vikendi oziroma dela prostimi dnevi, ko je manj prometa, potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz pa bo urejen po vzporednih cestah na sosednje križišče.

Na delu vozišča, na katerem bodo potekala dela, bo promet urejen po enem voznem pasu, v nasprotni smeri pa nemoteno po dveh pasovih, so pojasnili na DIRS. Vsem udeležencem v prometu se zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.