Gospodarstvo

Obrtnik leta je Aleksander Gorečan

Ljubljana, 05. 12. 2019 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na slovesnosti ob 50.obletnici Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je predsednik Borut Pahor zbornici vročil državno odlikovanje – red za zasluge. Prestižno priznanje Obrtnik leta 2016 je v okviru slovesnosti osvojil slikopleskar Aleksander Gorečan, Podjetnik leta 2019 pa je postal Peter Podlunšek iz podjetja Medicop.

Predsednik Borut Pahor je Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ob njeni 50. obletnici delovanja izročil red za zasluge za strokovno in organizacijsko pomoč slovenskim obrtnikom in podjetnikom. 

"V čast mi je, da lahko sprejmem to odlikovanje v imenu vseh obrtnikov in podjetnikov, v imenu celotnega obrtno-podjetniškega zborničnega sistema, funkcionarjev in zaposlenih," se je ob prejemu reda za zasluge predsedniku države zahvalil predsednik OZS Branko Mehin.

Obrtnik leta 2019 je postal Aleksander Gorečan, slikopleskar in Šenčurja, ki od leta 2009 vodi podjetje, ki opravlja vse storitve s področja slikopleskarstva in vgradnje štukatur, še posebej pa se posvečajo dekorativnim tehnikam. ”Moja družina je podpirala vse moje muhe in moje ideje. Moj vzornik je moj sin, ki nas je vse spodbujal, da smo še boljši in da izpolnjujemo želje strank, ki si jih drugi ne upajo," je dejal ob podelitvi nagrade. 

Podelitev nagrad.
Podelitev nagrad. FOTO: Obrtno-podjetniška zbornica

Podjetnik leta pa je postal Peter Podlunšek iz podjetja Mediocop. Vizija podjetja Medicop je ustvarjati izjemne rešitve na področju medicinske opreme in specializiranih vozil, ki rešujejo življenja.

Najstarejši obrtnik leta pa je postal 82-letni Ludvik Kavčič, ki se ukvarja z izdelovanjem orodij in merilnih naprav. Z naročniki, ki večinoma prihajajo iz avtomobilske industrije, elektro industrije, farmacije in podjetij, ki potrebujejo visoko kakovostne in zahtevne izdelke, pa tesno sodelujejo od začetka razvoja do končnega izdelka.

Na slovesnosti so podelili tudi mojstrske diplome 47 mojstricam in mojstrom, ki predstavljajo že 19. generacijo mojstrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pokahontas77
06. 12. 2019 21.54
+2
A se mi samo dozdeva al je Pocivavsek spet "namalcan"?
1model
06. 12. 2019 07.07
+0
A z računom ali brez računa.😀
Zbujen
08. 12. 2019 19.42
Če hoče, da mu slovenska državna ELITA vsega ne pobere, mora biti sem in tja tudi kdaj "brez". ;-)