Slovenija

Obtožnica zoper moškega, ki je v Mariboru napadel 21-letnico, pravnomočna

Maribor, 22. 05. 2023 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborsko sodišče je ugovor zoper obtožnico za 23-letnega Luko Gašpariča, ki mu tožilstvo očita poskus umora, zavrnilo kot neutemeljen. Septembra lani je namreč v mariborskem parku z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno dekle. Obtožnica je zdaj postala pravnomočna, predobravnavni narok pa je razpisan za 1. junij.

Kot piše Večer, so na mariborskem tožilstvu prepričani, da je 23-letni Luka Gašparič svojo simpatijo hotel umoriti, kar bi mu zagotovo tudi uspelo, če ne bi vpitje napadene študentke doseglo policijske patrulje, ki je bila na obhodu parka, ter mlajše ženske in moškega, ki sta krike bolečine slišala vse do študentskega naselja ob Tyrševi ulici.

Obdolženi naj bi oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Še preden jo je policijska patrulja našla ležati v mlaki krvi, je napadalec kraj zapustil, a se je pozneje vrnil v park, saj je tam pozabil nahrbtnik z osebnimi dokumenti. Policisti so ga prijeli, po poročanju medija pa naj bi v policijskem pridržanju dejanje deloma priznal in preiskovalcem celo povedal, kam je odvrgel morilsko orožje.

Moški napadel in huje poškodoval mlajšo žensko.
Moški napadel in huje poškodoval mlajšo žensko. FOTO: 24UR

Je pa ob koncu sodne preiskave njegov zagovornik Žiga Podobnik dosegel, da je višje sodišče iz kazenskega spisa izločilo obtoženčev mobilni telefon in oblačila, ki so mu jih zasegli v času prijetja. Do slednjega naj bi prišlo, ker da ga policisti o tem, zakaj mu je bila odvzeta prostost, niso seznanili na pravilen način, prav tako pa naj ga ne bi poučili o njegovih pravicah.

Sodišče je zahteve za izločitev ostalih dokazov zavrnilo, med katerimi po pisanju časnika še vedno ostajata nož in sekira, ki ju je storilec, ko je bežal s kraja zločina, odvrgel v bližnji grm in preiskovalcem dan po napadu na policijski postaji to tudi povedal.

Po pisanju Slovenskih novic 23-letnik sprva sicer ni hotel povedati ničesar, naslednji dopoldan pa je priznal, kam je odvrgel morilsko orožje in predmete, povezane z zločinom. Okrvavljeno kuhinjsko sekiro in nož so nato tam tudi res našli, prav tako oškodovankin mobilni telefon in osebno izkaznico.

Prav iz telefona žrtve pa izhaja, da jo je v noči na 4. september lani Gašparič zvabil v park in to z zvijačo, da je pri akvariju pustil škatlo s sporočilom zanjo. Motiv obtoženega za strahovit zločin naj bi bilo njegovo ljubosumje, zaradi česar je v preteklosti že vlomil v hišo njene matere in ji poškodoval avtomobil, piše Večer.

Časnika še dodajata, da naj bi se Gašparič doslej zagovarjal, da je bil v času dejanja neprišteven, a je izvedenec psihiatrične stroke ugotovil, da temu ni bilo tako.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Honeybear
22. 05. 2023 13.03
+0
Ne morejo ti nič ljudje kateri ne stojijo za svojimi dejanji sploh če maš vero v boga.
Honeybear
22. 05. 2023 12.56
+2
Ne moreš ti enga v zlomljenem stanju provocirati in spodbujati da se ubije potem pa p stisniti in ga prijavit.
Honeybear
22. 05. 2023 12.56
+4
Je bilo na kresu pred leti green dragons vs viola un nož ta majico dvignil no dej me dej me pa ga je nakonc je sam pogojno dobil ker ga je vijola spodbujal.
Vap0
22. 05. 2023 11.49
+0
Bravo majstr...
Honeybear
22. 05. 2023 10.59
+7
Moja tudi predvsem zato ker je MB sodišče nesposbno.
Erik Bebar Seliškar
22. 05. 2023 11.36
+3
Honeybear
22. 05. 2023 12.44
+3
Honeybear
22. 05. 2023 12.48
+1
Še deinformacije do dajali pa so mislel da bom pozru no sej zdej sem iz EU sodišča dobil kok hočem odškodnine.