Slovenija

Oče Julije Pogačar za informacije o pogrešani hčerki razpisal nagrado

Ljubljana, 04. 07. 2022 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.P., STA
Komentarji
0

52-letno Meliso Smrekar in njeno 10-letno hčerko Julijo Pogačar iz Radomelj so nazadnje videli novembra v okolici Kamnika, ko sta se odpravljali na krajši dopust. Vse od takrat sta mama in hči pogrešani. Potem ko je na družbenih omrežjih na pogrešano sestrično opozoril tudi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar, pa se je dekličin oče odločil, da bo za informacije o pogrešanih ponudil 10.000 evrov denarne nagrade.

Oče 10-letne Julije Pogačar, Peter Pogačar, je z namenom, da bi deklico našli, postavil spletno stran z naslovom "Find Julija". "Moje ime je Peter Pogačar in prihajam iz Slovenije. Moja 10-letna hčerka Julija Pogačar je pogrešana od 3. novembra 2021. Tisto sredo je okoli 17.30 izginila skupaj z mamo Meliso," sporoča dekličin oče.

Julija in Peter Pogačar
Julija in Peter Pogačar FOTO: Fundacija find Julija

Na spletni strani je delil fotografije pogrešane deklice, ki so jo nazadnje videli, ko naj bi se z mamo odpravljali na dopust. Julija je visoka 150 centimetrov, ima srednje dolge temnorjave lase, bila pa bi lahko v družbi mame Melise Smrekar, prej Nataše Bruman, je razvidno na spletni strani.

Poleg fotografij sebe in Julije je Peter Pogačar delil tudi fotografije in podatke dekličine mame ter zakoncev, ki bi lahko bila s pogrešano hčerko. 52-letna Smrekarjeva je visoka 170 centimetrov, je suhe postave ter s črnimi lasmi do ramen, navajajo tudi ljubljanski policisti.

Ob vseh informacijah, ki so zapisane v angleščini, je delil tudi videoposnetek, v katerem sporoča svojo zgodbo. "Za informacije, ki nas bodo pripeljale do Julije in jo pomagale varno vrniti domov, ponujam nagrado 10.000 evrov," je na strani še zapisal oče.

Pretekli teden je novico o pogrešani sestrični delil tudi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar. Na družbenem omrežju je sledilce prosil za informacije ter jih usmeril na spletno stran, ki jo je postavil dekličin oče.

Kam naj bi deklica in njena mama odšli na dopust, ni znano, potovali pa naj bi z lastnim vozilom. Obstaja možnost, da se nahajata v tujini ali zunaj urbanih območij. Policijska uprava Ljubljana prosi vse, ki bi imeli kakršne koli podatke, da jih sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na interventno številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja