Slovenija

'Od slovenskega policista se pričakuje, da je skoraj superjunak'

Kranj, 13. 06. 2019 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policijska uprava Kranj je s slovesnostjo v Bohinjski Bistrici obeležila dan policije in dan državnosti. Zaslužnim so bila podeljena priznanja. Program proslave je bil zelo pester. S pevsko-plesnim nastopom so postregli osnovnošolci iz Bohinja, zaigral pa je tudi policijski orkester.

Najvišje priznanje, zlati ščit, so prejeli Željko Urgl iz Sektorja uniformirane policije, Milan  Pivk in Miran Oštir, oba z Operativno komunikacijskega centra policijske uprave ter Sergej Kovačevič s Policijske postaje Kranj. Na slovesnosti so podelili štiri zlate, 27 srebrnih in 19 bronastih ščitov policije za širjenje varnostne kulture ter dva znaka za sodelovanje  in  pomoč policiji. Prejemnika znakov za pomoč sta Kontrola zračnega prometa Slovenije  d.o.o.  in Denis Porčič  –  Chorchyp, ki je policiji pomagal pri preventivnih akcijah na družbenem omrežju.

Na slovesnosti so podelili štiri zlate, 27 srebrnih in 19 bronastih ščitov policije
Na slovesnosti so podelili štiri zlate, 27 srebrnih in 19 bronastih ščitov policije FOTO: Andraž Sodja

Kot so zapisali, se ob dnevu policije pripadniki "spominjajo na zgodovinske dogodke leta 1991, na junaško vlogo tedanje milice pri osamosvajanju domovine ter na vse padle in ranjene policiste, ki so ubranili večstoletne sanje slovenskega naroda o lastni državi". Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar je ob tem povedala: "Je naš opomin na moč majhnega naroda, ki se zlije v eno in zmore preseči razlike v skupni usmerjenosti k višjemu cilju."

Poudarila je, da so pred policijo že novi izzivi in da se policisti nenehno srečujejo tudi z visokim pričakovanjem javnosti. Kot pravi, se  od slovenskega policista pričakuje, da je skoraj superjunak, brezhiben v službi in doma, da obvlada vsa svoja brezštevilna področja dela in zakonodajo, da je v eni osebi tudi psiholog in socialni delavec, obenem pa se zna hitro odzvati in ukrepati v nevarnih situacijah. "Vem, da vam ni lahko, vem pa tudi, da lahko stoodstotno zaupam, da boste za svoj delež varnosti v Sloveniji dali vse od sebe."

Direktor Policijske uprave  Kranj, mag. Boštjan Glavič pa je povedal, da si šteje v čast, da ima kot udeleženec slovesnosti možnost počastiti zgodovinsko delo prejšnjih generacij policijskih kolegov in tudi vseh sedanjih aktivnih delavcev policije, ki se vsak vsako minuto, vsako uro, vsak dan, tako kot so to počeli kolegi pred njimi, neprestano trudijo, da bi ohranili tisto, kar je bilo postavljeno v vojni za Slovenijo. "Oni so tisti, ki so začeli pisati zgodovino, na nas je in tukaj smo, da jo pišemo naprej," je še dejal. Pohvalil je delo policistov in izpostavil, da se nikomur  ni  treba prav ničesar bati, ker imajo policiste, da jih ščitijo in jim pomagajo.

Kranjski policisti so se spomnili na zgodovinske dogodke leta 1991.
Kranjski policisti so se spomnili na zgodovinske dogodke leta 1991. FOTO: Andraž Sodja

Policistom  se  je  za  njihovo  delo  zahvalil  tudi  gostitelj  dogodka v Bohinjski Bistrici, bohinjski župan Jože Sodja, v imenu upokojenih delavcev MNZ, klubov Maksa Perca Bled, Kranj in Jesenice, Veteranskega policijskega združenja Sever in IPA Gorenjska pa je prisotne nagovoril Jože Ajdišek.

Pred gorenjskimi policisti je močna poletna turistična sezona, dnevno povečan promet in zastoji proti turističnim središčem, ob povečanem obisku v naših gorah,  ki je zadnja leta res izjemen, pa tudi kompleksne intervencije na najzahtevnejših terenih v gorah.

Osrednja  proslava  za  dan policije bo potekala 27. junija, s pričetkom ob 13.00, v Tacnu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

agent.brinko
14. 06. 2019 07.25
+3
policija se do policistov precej mačehovsko obnaša, za to dobri policisti zapuščajo policijo, tam pa ostane veliko nesposobnežev, ki so prepotempni kupaj z nekaterimi starešinami. Slednje ne mislim na policijskih stajah ampak na upravah in na miistrstvu, kjer je zaposlenih veliko veliko preveč uniformiranih oseb. O policiji bi se dalo še kaj več napisati...... Vseeeno pa čestitke policistom, ki kljub razmeram in našem stanju delajo požrtvovalno, pošteno in v dobro poštenim državljanom
totinori
13. 06. 2019 20.00
+1
Policisti imajo predvsem nalogo, da so superinkasanti!
JApajaDAja
13. 06. 2019 19.34
+4
policaji se lahko raztrgajo ...kaj jim to pomaga, če pa vse naslednje stopnje zatajijo.....to, kar se sedaj dogaja v slo, se bojim, ne bomo več dolgo zdržali !
lipov list
13. 06. 2019 18.15
+1
v juzno ameriko z njim da se vidi ce je res