Slovenija

Od torka v obtoku rahlo spremenjen bankovec za 5000 tolarjev

Ljubljana, 08. 02. 1998 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Banka Slovenije bo v torek, 10. februarja, v obtok izročila bankovec za 5000 tolarjev, ki se od bankovca, ki je že v obtoku, razlikuje po tem, da je na sprednji strani namesto slikarske palete posebna svetleča folija, na kateri je odtisnjena številka 5000 in kontura portreta slikarke Ivane Kobilice. Na bankovcu bo naveden tudi datum izdaje 8. oktober 1997, kot član sveta Banke Slovenije pa bo podpisan dr. Dušan Zbačnik. Bankovec z datumom izdaje 1. junij 1993 pa še naprej ostaja v obtoku kot zakonito plačilno sredstvo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.