Slovenija

Odpoved zaposlitve nezakonita

Ljubljana, 18. 08. 2008 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodišče je zavrnilo predlog nekdanjega namestnika direktorice KC Cerkvenika o prejemanju mesečnega nadomestila dokler ni znana pravnomočna sodba.

Ljubljansko delovno in socialno sodišče je zavrnilo predlog nekdanjega svetovalca direktorice Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Gregorja Cerkvenika za izdajo začasne odredbe, po kateri bi do pravnomočnosti tožbe zoper UKC prejemal mesečno nadomestilo. Prav pa mu je dalo v njegovi navedbi, da je podana verjetnost, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita.

Cerkvenikov odvetnik je povedal, da so zadovoljni z vsebino sklepa o verjetnosti nezakonite odpovedi pogodbe o delovnem razmerju.
Cerkvenikov odvetnik je povedal, da so zadovoljni z vsebino sklepa o verjetnosti nezakonite odpovedi pogodbe o delovnem razmerju. FOTO: POP TV

Sodišče je na podlagi priloženih listin ugotovilo, da je podana verjetnost, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita, prav tako pa je tožnik z listinami dokazal za verjetno, da terjatev obstoji, je zapisano v delu odločbe Cerkevnikovega odvetnika. "Utemeljenost samega tožbenega zahtevka bo sodišče v nadaljnjem postopku presojalo na podlagi izvedenih predlaganih dokazov s strani obeh strank," je še zapisalo sodišče.

Cerkvenikov odvetnik je povedal, da so zadovoljni z vsebino sklepa o verjetnosti nezakonite odpovedi pogodbe o delovnem razmerju, a so vseeno vložili pritožbo na zavrnitev začasne odredbe, saj je po njegovih besedah Cerkvenik brez zdravstvenega zavarovanja in v slabem zdravstvenem stanju. V UKC Ljubljana odločbe sodišča še niso prejeli in je zato še ne morejo komentirati.

Kot je znano, je generalna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Darinka Miklavčič sredi julija kriminalistom predala primer suma zlorabe položaja. Zoper Cerkvenika so takoj sprožili postopek za odpoved delovnega razmerja. Cerkvenik naj bi zlorabil položaj, saj ga sumijo, da je UKC oškodoval za do pol milijona evrov, ki naj bi jih nakazal v tujino.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mans
18. 08. 2008 22.31
+1
mislim, da je čas da gre nekdo sedet in pianino špilat.
jo1956
18. 08. 2008 18.28
a ta baraba bi še rad naprej bil pri koritu in denar od davkoplačevalcev spravljal v svoj žep. Mater kaka so ta naša sodišča....velike lopove ščitijo,kurje tatove pa zapirajo....
Foen
18. 08. 2008 16.31
ma to je reklo prvostopenjsko sodišče jebomusunce, brezveze. Itak se bodo prtožl, eni al pa drugi. Ubga bodo pa umes še u čuzo stlačl. Nej mu uspe v delovnopravnem postopku, v kazenskem mu malo švicanja ne uide.
za_ra
18. 08. 2008 16.22
Ja najprej je pokradel kar se je dalo,zdaj pa bo dobil še odškodnino,pa saj to ni res!