Slovenija

Odprtje 30. tedna slovenske drame

Kranj, 13. 04. 2000 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kranjskem Prešernovem gledališču se bo drevi, ob 19. uri, začel Teden slovenske drame (TSD). Začetek jubilejnega, 30. tekmovalnega pregleda uprizoritev domačih odrskih besedil bo naznanil prihod letošnjega Grumovega nagrajenca v gledališče, teden bo z nagovorom odprl predsednik države Milan Kučan, nato pa bodo podelili Grumovo in Gruen-Filipičevo nagrado. Nagrado za najboljše dramsko besedilo bo iz rok ministra za kulturo Jožefa Školča prejel dramatik Rok Vilčnik, nagrado za dosežke v dramaturgiji pa bo kranjski župan Mohor Bogataj izročil umetniški voditeljici Prešernovega gledališča Marinki Poštrak.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.